Kitesurfers in quarantaine – Koken met Kiters #1

Naar aanleiding van de leuke reacties op de stories van Eva van Outbound waarin ze deelt wat ze zoal kookt aan (vegan) comfort food een paar recepten op het blog van Outbound: Koken met Kiters!

In dit blog:

  • Het recept om zelf Naan-brood te bakken
  • Een optie voor een dikke lunch of dinner met dit naan-brood.

Eet smakelijk!

 

Koken met kiters:

Wat heb je als kiter hopelijk in je keukenkastjes liggen

Deegroller, keukenmachine (die kan raspen en tot-moes-maken), snijplank, koekenpan, bakpapier (geen must).

Welke boodschappen moet je doen

Olijfolie, verse knoflook, gedroogde koriander, zelfrijzend bakmeel, zout, (soya) yoghurt.
&Voor de vulling in dit recept kun je de volgende dingen in huis halen:
Rode kool, avocado, komkommer, kikkererwten (2 blikken), citroen, kerrie poeder, Ras El Hanout kruiden, winterwortel, verse koriander, komijn poeder, kaneel, paprika poeder.

Ingrediënten Naan brood

200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram (soja)yoghurt
Een flinke snuf zout
& voor de taste:
1 dikke eetlepel olijfolie
1 theelepel gedroogde koriander (ik gebruikte verse, maar gedroogde is beter)
1 teentje knoflook, gesneden

naan brood prep koken met kiters

Bereiden naan-brood

Voor de taste mix je de olie met de koriander en knoflook en zet deze vervolgens even aan de kant.

Roer de yoghurt door het meel met de flinke snuf zout.
Kneed de mix tot je een stevig deeg hebt (ik vond dat lastig; vet sticky met de soya yoghurt, misschien is dat minder met gewone volle yoghurt).
Verdeel het deeg vervolgens in vier bolletjes.

Bestrooi een snijplank (of eventueel je aanrecht) met flink wat meel en doe hetzelfde met je deegroller.
Rol de deegbolletjes uit in de vorm van een kite #KokenMetKiters 😉 (gewoon in de (ovale) vorm van naan-brood kan natuurijk ook!)

Verwarm een koekenpan en leg heir vervolgens het naan-brood in (geen olie of boter dus!!). Bestrijk met wat van koriander-knoflook olie die je eerder apart hebt gezet. Draai het brood vervolgens na 3 minuten om en bak de andere kant nog eens 3 minuten.

Kruidige en frisse wortel salade

Voor de wortelsalade (wat bijna meer wortel pulp is geworden bij mij) heb je drie winterwortels nodig. Rasp deze of doe ze in de keukenmachine met rasp functie. Doe de wortel in een schaal. Pers een halve citroen uit en giet het sap over de wortel rasp heen.
Strooi vervolgens kruiden over de wortel rasp heen: een theelepel paprikapoeder een halve theelepel komijnpoeder en een snufje kaneelpoeder. Voeg tot slot een handje verse koriander toe.
Zet dit aan de kant, bij voorkeur in de koelkast. Zodat je de rest van de naan-brood vulling kunt maken:
curry hummus en geroosterde kikkererwten!

koken met kiters wortel salade

Chickpea x Koken met kiters

Kikkererwten (chickpeas) zijn vullend, bevatten vezels en zijn een bron van eiwitten. Ook zijn deze gelige bolletjes toepasbaar in tal van gerechten. Top voor mij als vegan kiter!

Geroosterde kikkererwten

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht oven). Open het blik kikkererwten en giet deze af. Spoel de kikkererwten af en laat even staan. Bedek het ovenrooster met bakpapier.
Mix de kikkererwten met de Ras El Hanout kruiden (ongeveer een eetlepel) en verdeel ze over het bakpapier. Zet ze in het midden van de oven voor een minuut of twintig.
In de tussentijd maak je de curry hummus.

Curry Hummus

Open het tweede blik kikkererwten en giet deze af. Spoel de kikkererwten af en stort ze in de keukenmachine. Voeg het sap van een halve citroen, 4 eetlepels olijfolie en een eetlepel curry poeder toe en meng het geheel. Wanneer het te korrelig is/blijft, voeg dan nog een beetje water en olijfolie toe. Easy does it! <3

En de rest van de groenten

Snij 10 cm komkommer in reepjes. Snij een halve avocado in plakjes en snij een stuk van de rode kool in plakken welke je vervolgens een paar keer doormidden hakt.

&Voila! Alles is klaar!

koken met kiters naan brood

To heat or not to heat

Wanneer je van het water af komt, kan ik mij voorstellen dat je een lekkere warme hap wil. Je kunt de naan-broodjes vullen met de ingrediënten van hierboven. Wikkel ze in aluminium folie of bak papier (met een touwtje knopen zodat dit dicht blijft zitten) en plaats ze in de voorverwarmde (200 graden) oven voor 5-10 minuutjes.
Wanneer je geen tijd/ zin hebt om nog te wachten (als alles zo voor je klaar staat, kan ik mij dat ook goed voorstellen!) kun je ook alles op tafel zetten en op de naan-broodjes scheppen.

Een lijstje met eiwitrijke vegan producten en meer (achtergrond) informatie lees je in dit blog:

Kitesurfers in quarantaine – Koken en maaltijden voor kitesurfers

Eet smakelijk!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een recept te vinden op onze kite & travel blog! Wanneer je suggesties hebt voor andere recepten, vinden we dat enorm leuk! Je kunt ze in de comments hieronder achterlaten.
Ook horen we uiteraard graag of het gesmaakt heeft!

Meer blogs lezen?

We hebben diverse blogs over work-outs, travel stories en mooie kitesurf bestemmingen:

 

Kitesurfers in quarantaine – WorkOuts en meer

 

Gastblog: Groepsreis naar Dakhla

 

 

 

Veel leesplezier!

Liefs namens Outbound,
Eva.

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!

Zoek