Kitesurfers in quarantaine – WorkOuts en meer

Het is maart 2020, de pandemie genaamd COVID-19 (ook wel Corona of het nieuwe Corona virus) is van ongekende invloed op ons dagelijks leven….

In dit artikel

  • De kitersurfer die thuis blijft;
  • De drang om te bewegen;
  • Tips voor home Work Outs;
  • De drang om bezig te zijn.

Kitesurfers in quarantaine

We blijven massaal thuis….. wat voor veel kitesurfers zoveel betekent als:
– Netflix inmiddels al bijna uitgespeeld;
– alle oude Accessen (weer) gelezen;
– Instagram uit;
– de voorraad snacks begint al aardig te slinken…
– de voorraad WC papier voor komend half jaar staat keurig opgestapeld in de zeer recent opgeruimde kast in de bijkeuken (sorry, hij moest er toch in, dan zijn we er maar vanaf!);
– en … veel van ons blijven afwegen: is het nog oké om te gaan kiten, of niet?!

kitesurf reisverzekeringstip

#STAYHOME

Je besluit om voorlopig even niet te gaan kiten.
Bijvoorbeeld omdat je het risico dat je onverhoopt door domme pech tóch een beroep moet doen op onze zorg gewoonweg niet wil nemen, omdat die hun handen momenteel al vol genoeg hebben.
Of misschien ga je niet kitesurfen omdat je toch een beetje bang bent voor besmetting; niet in de eerste plaats voor jezelf, maar voor het feit dat jij het dan weer over kunt dragen aan kwetsbaren in onze samenleving…

Wat de reden ook is, feit is dat je niet het water op gaat. Je doet daardoor drastisch minder aan sport.

En, kitesurfers in quarantaine, dat is niet relaxed, toch!?

Ik ga er vanuit dat fit en gezond zijn, ook voor jou belangrijk is. En, dat je het liefste een actieve levensstijl hebt. Je hebt misschien – net als ik – een natuurlijke drang om te bewegen!

De drang om te bewegen

We kunnen nu natuurlijk ook niet naar de sportschool of het zwembad. De plekken waar ik geregeld om kom om fit te blijven, wanneer ik me er niet toe kan zetten om thuis oefeningen te doen. Hier schreef ik trouwens eerder al over in de “5 fitness tips voor kitesurfers” blog, welke ik recent heb aangepast. Staan trouwens ook een aantal tips in voor kitesurfers in quarantaine:

Kitesurfen en Fitness – 5 fitness tips voor de kitesurfer

 

 Maar, wat gaan we dan doen?
Ikzelf heb mijn hardloopschoenen maar weer uit de kast gepakt. Toegegeven, met moeite. Ik heb echt iemand nodig die mij motiveert hiervoor. Bij gebrek hieraan (ik heb geen PT die in mijn oor staat te tetteren dat ik niet op moet geven) heb ik een kneiter van een playlist gemaakt met heel veel hardrock (metal, rock en punk). Misschien heb je er wat aan. Ik heb dankzij dit lijstje in ieder geval zonder training twintig minuten onafgebroken kunnen hardlopen:

Heb jij ook al gemerkt dat we momenteel dood gegooid worden met tips van fit-girls, kitesurfers en (andere) influencers, om thuis aan de slag te gaan? Er zijn zelfs al mensen die memes in hun instastory posten met teksten als “STOP SHARING YOUR HOME WORK OUT”.
Ik ben er (nog) niet klaar mee en ging daarom op zoek naar leuke en vooral do-able home-work outs. Hieronder lees je mijn beste tips.

 

tips voor home work-outs voor kitesurfers in quarantaine

1. Rasa Iselionyte (Rasa_Is) is influencer die je wellicht kent van haar werk bij de GKA.  Ze is ook digital marketeer, content creator en een heel erg fitte kitesurfster.
Elke ochtend doet ze een bootcamp! Daarnaast kun je in haar time-line ook vaak leuke (thuis) fitness tips vinden. De boardsport chicks facebook groep waar ze haar bootcamps op post:  www.facebook.com/groups/306606476174174/?ref=share

2. Paula, Pro kiter (Paula Novotna) zit momenteel op Union Island, ver weg van alle ellende (althans zo lijkt het). Ze maakt er in ieder geval het beste van. Terwijl ze dat doet, neemt ze ook ‘work out challanges’ voor de abs, op die ze op haar insta plaatst!
Haar “Day 2 Abs Challange” was KILLING! Inmiddels zijn er al 5 video’s en ik moet nog even de moed verzamelen om de uitdaging aan te gaan…

3. Yoga met… eigenlijk elke willekeurige yogi op youtube. Of door de poses in dit artikel van KiteSista te doen. Yoga is goed voor zowel je lichaam als je geest…  Het helpt niet alleen om je flexibiliteit, kracht en balans te verbeteren, maar yoga ontwikkelt ook je vermogen om gefocust te blijven. Ik doe vaak een aantal yoga oefeningen na een hardloop sessie. Lekker, om een beetje ‘zen’ te zijn als kitesurfer in quarantaine.
Voor mijn stretch (en yoga-)sessies heb ik ook een fijne playlist gemaakt, al zeg ik het zelf:

 

4. Lienke (DearGoodMorning) is een zelf gekroonde ‘ochtendfreak’. Ik volg haar instagram al een aantal jaar en ze blijft me boeien. Sinds dit jaar heeft ze een heel stoere nieuwe stijl op haar socials en website en ik vind het heel tof en verfrissend wat ze doet! Wat ze dan doet? Nou jou motiveren om in beweging te komen (en te blijven, iedere ochtend weer). Ze deelt trainingsschema’s, HIIT work-outs en andere work-out video’s. Perfect voor  de kitesurfers in quarantaine want je kunt de trainingen gewoon thuis of buiten doen!

De drang om bezig te zijn

Wanneer je in quarantaine zit, is het fijnom bezig te blijven. Nu kun je natuurlijk niet 8 uur lang sporten. Dus, hoe vul je de overige uren?
Ik kan hier heel veel over opschrijven.
Over podcasts luisteren interessante artikelen lezen (van de correspondent bijvoorbeeld -zelf groot fan van!).
Over het lezen van boeken (of het luisteren van boeken; de luisterbieb heeft een quarantaine actie dat je gratis(!) veel goede boeken kan luisteren zoals “De Meeste Mensen Deugen“)
Over locale shops en initiatieven steunen. Over vrijwilligerswerk doen (zoals bijvoorbeeld via het Rode Kruis).

Maar ik verwijs toch even door naar dit artikel van vriendin Miriam. Zij heeft onderstaande (longread!) geschreven in Zuid Afrika waar ze afgelopen maanden heeft gewerkt als digital nomad. Deze inspirerende vrouw is super fit, slim en kan een lekker potje kiten. Haar blog is veelzijdig en echt heel leuk leuk. En, dit specifieke artikel is lekker lang.
Dus, kitesurfers in quarantaine, pak een kop thee en maak het jezelf gemakkelijk.

Self Quarantine Ideas for kitesurfers, surfers and travelers

 

Heel veel sterkte en succes de komende weken.
We doen dit samen: Met elkaar en voor elkaar.

Pas goed op jezelf & op elkaar.
En we wensen jou (en alle andere kitesurfers in quarantaine) veel wijsheid en gezondheid toe!


Meer lezen over COVID-19? Dat kan in onze FAQ.

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!