We hebben de meest gestelde vragen (FAQ) voor je op een rij gezet.

Waarom boeken via Outbound Kitetravel? Boeken kan ik toch net zo goed zelf doen?

Een boeking bij Outbound is een boeking bij een deskundig & gespecialiseerd kitesurfreisbureau. Jouw vakantie is bij ons in goede handen. Wij regelen jouw boeking met gemakkelijke, Nederlandse correspondentie. En, zonder extra kosten zoals AirBnB die rekent voor schoonmaken bijvoorbeeld. Wij hanteren dezelfde prijzen als onze partners -de hotels/ scholen etc. waar wij mee samen werken-.
Boeken bij ons is dus niet duurder maar wel gemakkelijker.
Soms kun je bij ons zelfs goedkoper boeken, doordat wij altijd eerlijk advies geven. Is een paar dagen eerder gaan goedkoper? Dan laten wij het je weten! Is er in de door jou gekozen periode een actie die loopt of een korting? Dan weten wij dat uiteraard, doordat wij de enige Nederlandstalige agent zijn van onze partners.

Wil je een groepsreis? Of wil je juist een rustige vakantie met het gezin? Ga je alleen op reis, met je vriend(-in) of met een groepje vrienden? Wil je lessen in het (wind- of) kitesurfen? Materiaal huren? Alles  is mogelijk! 

Gemakkelijk boeken via een Nederlands bureau die direct voor jou klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden en een passende reis te realiseren.

Wat kan ik boeken bij Outbound Kitetravel?

Je kunt bij ons accommodaties boeken op de beste spots over de hele wereld.
Wij zijn gespecialiseerd / ervaringsdeskundig in de bestemmingen die wij bieden, dus wij hebben altijd een geschikte optie voor elk type kiter!
Of je nu beginner bent, met je gezin afreist of (ver) gevorderd.
Naast accommodaties - van volledige beachhouses voor meerdere personen/ groepen tot romantische kamers - kun je bij ons ook kitesurflessen, huurmaterialen en andere sporten boeken zoals yoga en surf.

Hoe kan ik boeken bij Outbound Kitetravel?

Bij ons boeken kan op diverse manieren.
Klik op "boeken" bij jouw gewenste locatie. Je vraagt dan een offerte en/ of beschikbaarheid op.
Je kunt per accommodatie type een formulier invullen dan een boeking aan te vragen en/ of om jouw vragen te stellen.
Hierna sturen wij een offerte en geven wij antwoord op eventuele vragen. Een telefonische afspraak maken kan ook! Je kunt dan ook een boekingsaanvraag doen/ boeken of gewoon even op telefonisch consult om eventuele dingen te verduidelijken.
Wanneer de reisopgave + prijsopgave naar jouw zin is, sturen wij je de factuur. Deze moet je (deels) voldoen. Meer informatie over het boekingsproces lees je in onze algemene voorwaarden.

Je kunt ons ook een email of social media bericht sturen met jouw wensen en voorkeuren waarna wij jou een advies met eventuele passende offerte toesturen voor jouw verblijf.

Of je kunt informatie inwinnen via onze facebook en daarop een privébericht sturen. Inspiratie inwinnen op instagram kan natuurlijk ook.
Of, een whatsapp bericht sturen..

Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag door naar de algemene voorwaarden.

Hoe is Outbound Kitetravel ontstaan?

Wij zijn na het bezoeken van diverse kitespots over de wereld in 2014 naar Dakhla afgereisd.
De gastvrijheid, de super condities van de spot en de talloze mogelijkheden voor activiteiten hebben indruk op ons gemaakt.
Wij waren dan ook super stoked dat de eigenaren een samenwerking met ons aan wilden gaan.
Lees hier hoe dat ging.

Hieruit is ons kitesurf reisbureau ontstaan. Voor Dakhla Attitude, PK25 Dakhla en WestPoint Dakhla organiseren wij de (Nederlandstalige) boekingen voor een onvergetelijke reis naar deze bijzondere plek. Daarnaast hebben wij nog veel andere locaties over de hele wereld waar wij zelf een oprechte stoke voor hebben. Alle accommodaties, kitesurflessen  en activiteiten die je bij ons boekt, boek je direct zonder onnodige kosten, maar met het gemak van Nederlandse correspondentie 

Bekijk het hele aanbod hier.

Meer weten over ons verhaal? Kijk dan even bij "Over Ons".

Prijzen + wat is er inbegrepen bij die prijs?

De prijzen kun  je vinden bij de verschillende typen bungalows van de diverse locaties.

Dakhla Attitude & WestPoint & PK25 hotel Dakhla:
Deze prijzen zijn inclusief: Schoonmaak (eens per 1-2 dagen) van de bungalow, bedlinnen, ontbijt lunch en diner van het buffet of geserveerd (volpension), water bij de maaltijden (en re-fill met eigen fles), parkeerplaats, airport-transfers, wavespot/ lagune transfers, WiFi.

De prijzen zijn, zowel hoog- als laagseizoen exclusief:

Storage fee (kluis voor je gear en assistentie + service op de spot) á 9euro per persoon per dag (Attitude + PK25)

Nieuwe flessen water & vers fruit.  Kerst-avond/ Nieuw-jaar diner-fee.

Extra (no-wind) trips, tours en activiteiten (bij te boeken, vraag naar de voorwaarden).


Sal Rei appartementen, Boa Vista:
Voor Boa Vista appartementen zijn de handdoeken, bedlinnen en de airport pick-up inclusief.

Wil je ontbijt bijboeken, vervoer naar de spot(-s) of andere trips of lessen? Dit is exclusief de appartementsprijzen, maar kunnen wij wel voor je regelen. Stuur ons een berichtje voor meer informatie.

White Wind resort, Brazilië
De prijzen zijn inclusief: Bedlinnen, handdoeken, zwembad handdoeken, storage, (beach boy assistentie,) ontbijt buffet en in de middag koffie, thee met cake.
Exclusief: Lunch en Diner, rental, lessen etc.

Wind Town, Brazilië
De prijzen zijn inclusief: Bedlinnen, handdoeken, storage,  ontbijt buffet.
Exclusief: Lunch en Diner,  rental, lessen etc.

Blue Bayou, Brazilië
De prijzen zijn inclusief: Bedlinnen, handdoeken, ontbijt buffet.
Exclusief: Lunch en Diner,  rental, lessen, trips etc.

Tarifa, Spanje
De prijzen zijn inclusief: Bedlinnen, vrij gebruik van keuken, woonkamer etc., kitestorage, gebruik longboards.
Exclusief: Maaltijden,  rental, lessen, trips etc.

Egmond aan Zee, Nederland
De prijzen zijn inclusief: Bedlinnen, handdoeken, gebruik keuken/ douche, parkeerplaats op het pad, kite storage, gebruik BBQ, duinpassen (2x).
Exclusief: Maaltijden,  rental, lessen, trips, toeristenbelasting etc.

KSL & Vayu, Sri Lanka
De prijzen zijn inclusief: Volpension, bedlinnen, handdoeken, gebruik (keuken/) douche, kite storage, WiFi.
Exclusief: Excursies,  rental, lessen, trips, transfers.

Wat als er gedurende mijn verblijf geen wind is?

Natuurlijk kun je altijd pech hebben. Gelukkig hebben ál onze locaties voldoende activiteiten te doen.
Hierover lees je meer op onze blog en algemene voorwaarden (onder lessen). Een kleine greep uit de activiteiten: Surfen, SUP’en, Quad rijden, Yoga, Wakeboarden, BBQ’s op locatie, sandboarden, mountain biken, yoga, crossfit….. Stuur ons een berichtje of ontdek op onze website welke activiteiten waar mogelijk zijn.
Heb je lessen geboekt? Dan krijg je óf een voucher of een leuke no-wind activiteit. (zie algemene voorwaarden).

Welke vlucht moet ik nemen?

We adviseren je graag bij het boeken van je vliegticket!

Voor Dakhla kun je via Royal Air Maroc kun je het beste een vlucht boeken met een overstap in Casablanca. Dakhla Airport heeft de afkorting (VIL). Met een korte tussenstop/overstap in Casablanca kun je, vertrokken vanuit Amsterdam of Brussel, dezelfde dag aankomen in Dakhla. Boardbags zijn bij Royal Air Maroc gratis!

Voor Reizen naar Boa Vista kun je ook vliegen vanuit Amsterdam en Brussel. Een goede vliegtuigmaatschappij met een directe vlucht is TUI.
Voor Reizen naar Brazilië kun je bijvoorbeeld kiezen voor TAP (Portugal).
Lees meer in onze blog over kite bagage en de reis naar Boa Vista.

Voor vluchten naar Brazilië zijn diverse opties. Vanaf juni 2018 vlieg je rechtstreeks met KLM op Fortaleza.
Voor vluchten naar Colombo (Sri Lanka) zijn ook diverse opties, meestal wordt deze gedeeltelijk uitgevoerd door KLM.

Voor Tarifa vlieg je meestal op Malagá. Veelal zijn dit budgetliners, houdt dus rekening met eventuele hoge kosten voor je boardbag!

Welke verzekeringen zijn handig?

Een reis verzekering is altijd aan te raden! Let op dat jouw reisverzekering extreme sporten dekt zoals kitesurfen. Daarnaast adviseren wij een annuleringsverzekering omdat je jouw reis dan kunt annuleren wanneer je uit gezondsheids- of privéredenen niet meer mee kan. Op locatie kun je vaak een verzekering afsluiten voor het huren van kitesurf materiaal.
Meer over verzekeringen lees je hier

Wat gebeurt er bij Annulering?

Outbound Kitetravel is niet verantwoordelijk voor kosten die ontstaan door annulering: Let bij jouw annulering op het tijdsbestek waarbij je annuleert. Hieronder kun je inzien wat de kosten zijn die je riskeert met een annulering bij Dakhla Attitude,  PK25 en WestPoint:

  • NO SHOW: 100% van de resterende totale reissom te voldoen aan Dakhla Attitude / Bobbywashere + evt. Bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
  • Minder dan 7 dagen van tevoren: 100% van de resterende totale reissom te voldoen aan Dakhla Attitude/ Bobbywashere + evt. Bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
  • 15 - 8 dagen van tevoren: 50% van de resterende totale reissom te voldoen aan Dakhla Attitude/ bobbywashere + evt. Bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
  • 30 - 16 dagen van tevoren: 30% van de resterende totale reissom te voldoen aan Dakhla Attitude/ bobbywashere + evt. Bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
  • meer dan 30 dagen van tevoren: Geen annulering kosten.

De kosten voor onze overige locaties zijn vergelijkbaar.

Meer informatie over annuleren kun  je lezen in onze algemene voorwaarden.

Deals en aanbiedingen

Boa Vista
Wanneer je pakketreizen boekt of een boeking doet voor een grote groep, worden de prijzen gewijzigd en vaak iets goedkoper.

Dakhla Attitude:
Kinderen tot 4 jaar verblijven gratis, kinderen tussen de 4 en 12 jaar betalen slechts een supplement van 20euro per dag (volpension) wanneer zij bij de ouders op de kamer slapen!

Voor acties en speciale deals kun je onze facebook & instagram in de gaten houden.

Algemene Voorwaarden

De algemene voorwaarden van Outbound Kitetravel zijn van toepassing op de reis en boeking. De algemene voorwaarden van onze samenwerkingpartners (Bobbywashere, Dakhla Attitude Ma, WestPoint Dakhla, PK25 Dakhla, GirlsLoveBoardsHouse Tarifa, Barefoot BeachHouse Egmond aan Zee, KiteSurfingLanka, KiteSurfingMannar (Vayu Resort), WindTown, BlueBayou en White Wind Resort) zijn ook ten alle tijden van toepassing bij een boeking naar één of meer van deze bestemmingen.