We hebben de meest gestelde vragen (FAQ) voor je op een rij gezet.

Waarom boeken via Outbound Kitetravel? Boeken kan ik toch net zo goed zelf doen?

Een boeking bij Outbound is een boeking bij een deskundig & gespecialiseerd kitesurfreisbureau: jouw vakantie is bij ons in goede handen. Wij regelen de boeking met gemakkelijke, Nederlandse correspondentie. En, zonder extra kosten zoals AirBnB die rekent voor schoonmaken bijvoorbeeld. Wij hanteren dezelfde prijzen als onze partners -de hotels en scholen, waar wij mee samen werken-.
Boeken bij ons is dus niet duurder maar wel gemakkelijker.

Wil je een groepsreis? Of wil je een rustige vakantie met het gezin? Ga je alleen op reis, met je vriend(-in) of met een groepje vrienden? Wil je kitesurflessen volgen? Materiaal huren? Alles is mogelijk! 

Wij staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en een passende reis te realiseren.

Outbound Kitetravel:
Gemakkelijk. Duidelijk. Eerlijk.

Meer lezen? Lees "Waarom Outbound".

Wat kan ik boeken bij Outbound Kitetravel?

Je kunt bij ons accommodaties boeken op de beste spots over de hele wereld: van villa tot tent & van appartement tot hotel.
Wij zijn ervaringsdeskundigen en weten dus alles over de bestemmingen die wij bieden.
Of je nu beginner bent, met je gezin afreist of (ver) gevorderd, we hebben een geschikte bestemming en passende accommodatie.

Naast accommodaties kun je bij ons ook kitesurflessen, huurmaterialen en andere sporten boeken zoals yoga- en surflessen.

Tot slot bieden we ook transfers aan: we regelen dat jij van hotel naar hotel kunt reizen -of van vliegveld naar hotel!

Hoe kan ik boeken bij Outbound Kitetravel?

Bij ons boeken kan op meerdere manieren!
De stappen die we doorlopen bij de organisatie van jouw vakantie of reis, lees je hier.

De meest makkelijke en veel voorkomende manier van boeken is door het sturen van een (aan-)vraag via het formulier in de side-bar, wanneer je op een van onze bestemmingen zit te kijken.
Je ook het formulier op de pagina gebruiken, wanneer je al weet in welke periode je weg zou willen.
Nadat we jouw aanvraag ontvangen hebben, sturen wij een offerte en geven wij antwoord op de eventuele vragen. Wanneer deze akkoord is binnen de gestelde termijn, kunnen we de boeking doorzetten en gaan we alles rond maken zodat jij je zorgeloos kunt gaan voorbereiden op jouw kitesurf trip!

Een afspraak maken kan ook! Dit kan telefonisch of in Alkmaar ons flex-kantoor. Je kunt dan ook een boekingsaanvraag doen, een boeken maken of gewoon even op consult voor tips en advies.

Meer informatie over het boekingsproces en de factuur lees je in onze algemene voorwaarden en bij hoe het werkt.

Je kunt ons trouwens ook een social media bericht sturen via instagram, facebook of whatsapp. Zet daarin jouw wensen en voorkeuren waarna wij jou een advies met eventuele passende offerte toesturen voor jouw kitesurf trip! Bekijk hier onze facebook en instagram!

 

Hoe is Outbound Kitetravel ontstaan?

Bereid je voor op een lang verhaal. Het opzetten van een specialistisch kitesurf reisbureau, ging niet van de een-op-de-andere dag.

Wij zijn na het bezoeken van diverse kitespots over de wereld in 2014 naar Dakhla afgereisd.
De gastvrijheid, de super condities van de spot en de talloze mogelijkheden voor activiteiten hebben indruk op ons gemaakt.
Wij waren dan ook super stoked dat de eigenaren een samenwerking met ons aan wilden gaan.
Lees hier hoe dat ging.

Hieruit is ons kitesurf reisbureau ontstaan. Voor Dakhla Attitude, PK25 Dakhla en WestPoint Dakhla organiseren wij de (Nederlandstalige) boekingen voor een onvergetelijke reis naar deze bijzondere plek in de Sahara. Daarnaast hebben wij nog veel andere locaties over de hele wereld waar wij zelf een oprechte stoke voor hebben. Alle accommodaties, kitesurflessen en activiteiten die je bij ons boekt, boek je direct zonder onnodige kosten, maar met het gemak van Nederlandse correspondentie .
Dit komt dankzij het feit dat wij representative zijn voor onze bestemmingen; wij werken dus niet alleen samen maar ook voor onze partners.

Bekijk het hele aanbod hier.

Meer weten over de mensen achter Outbound en onze missie & visie? Kijk dan even bij Waarom Outbound.

Prijzen + wat is er inbegrepen bij die prijs?

Omdat wij diverse accommodatie typen aanbieden, hebben wij icoontjes geplaatst zodat je kunt zien wat er inbegrepen is en wat de mogelijkheden zijn. 

Je kunt voor onze bestemmingen over het algemeen het volgende verwachten:

Dakhla Attitude & WestPoint & PK25 hotel Dakhla:
Deze prijzen zijn inclusief: Schoonmaak (eens per 1-2 dagen), bedlinnen, handdoeken, ontbijt lunch en diner van het buffet of geserveerd (volpension), water bij de maaltijden (en re-fill met eigen fles), parkeerplaats, airport-transfers, wavespot/ lagune transfers, WiFi.

De prijzen zijn, zowel hoog- als laagseizoen exclusief:

Storage fee (kluis voor je gear en assistentie + service op de spot) á 9euro per persoon per dag (Attitude + PK25). Nieuwe flessen water & het Kerst + Nieuw-jaar diner-fee


Sal Rei appartementen, Boa Vista:
Voor Boa Vista appartementen zijn de handdoeken, bedlinnen en de airport pick-up inclusief.

White Wind resort & Windtown, Brazilië
De prijzen zijn inclusief: Bedlinnen, handdoeken, zwembad, storage, (beach boy assistentie,) ontbijt buffet en in de middag koffie, thee met cake (dit laatste geldt alleen voor White Wind).


Tarifa, Spanje
De prijzen zijn inclusief: Bedlinnen, vrij gebruik van keuken, woonkamer etc. kitestorage, gebruik longboards.
Exclusief: Maaltijden.

Egmond aan Zee, Nederland
De prijzen zijn inclusief: Bedlinnen, handdoeken, gebruik keuken/ douche, parkeerplaats op het pad, kite storage, gebruik BBQ, duinpassen (2x).
Exclusief: Maaltijden, toeristenbelasting.

KSL & Vayu, Sri Lanka
De prijzen zijn inclusief: Volpension, bedlinnen, handdoeken, kite storage, WiFi en koffie + thee gedurende de dag.

Wat als er gedurende mijn verblijf geen wind is?

Natuurlijk kun je altijd pech hebben. Gelukkig hebben al onze locaties voldoende activiteiten te doen.
Hierover lees je meer op onze blog en algemene voorwaarden (onder lessen). Een kleine greep uit de activiteiten: Surfen, SUP, Quad rijden, Yoga, Wakeboarden, BBQ’s op locatie, sandboarden, mountain biken, yoga, crossfit….. Stuur ons een berichtje of ontdek op onze website welke activiteiten waar mogelijk zijn.


Heb je lessen geboekt? Dan krijg je óf een voucher of een leuke no-wind activiteit (zie algemene voorwaarden).

Welke vlucht moet ik nemen?

Dat ligt er maar net aan, waar je heen wil 😉

Maar zonder dollen; we kijken graag met je mee. Over het algemeen adviseren we om een vlucht te boeken via een ticketvergelijkingswebsite zoals skyscanner of kiwi.
Voor Boa Vista vlieg je op BVC (Sal Rei).
Voor Dakhla vlieg je op VIL (Dakhla).
Voor Sri Lanka vlieg je op CMB (Colombo).
Voor Brazilië is het meest gemakkelijk om op (FOR) Fortaleza te vliegen.

Of je een visum nodig hebt, of waar je rekening mee moet houden qua etiquette op kitesurf vakantie kun je vaak terugvinden op onze blog.

Welke verzekeringen zijn handig?

Een reis verzekering is altijd aan te raden! Let op dat jouw reisverzekering extreme sporten dekt zoals kitesurfen. Daarnaast adviseren wij een annuleringsverzekering omdat je jouw reis dan kunt annuleren wanneer je uit gezondsheids- of privéredenen niet meer mee kan. Op locatie kun je vaak een verzekering afsluiten voor het huren van kitesurf materiaal.
Meer over verzekeringen lees je hier

Wat gebeurt er bij Annulering?

Outbound Kitetravel is niet verantwoordelijk voor kosten die ontstaan door annulering: let bij jouw annulering op het tijdsbestek waarbinnen je annuleert. Hieronder kun je inzien wat de kosten zijn die je riskeert met een annulering bij Dakhla Attitude,  PK25 en WestPoint:

  • NO SHOW: 100% van de resterende totale reissom te voldoen aan het desbetreffende hotel + evt. bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
  • Minder dan 7 dagen van tevoren: 100% van de resterende totale reissom te voldoen aan het desbetreffende hotel + evt. bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
  • 15 - 8 dagen van tevoren: 50% van de totale reissom te voldoen aan het desbetreffende hotel + evt. bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
  • 30 - 16 dagen van tevoren: 30% van de totale reissom te voldoen aan het desbetreffende hotel + evt. bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
  • meer dan 30 dagen van tevoren: Geen annulering kosten.
  • Let op: Bij onze bestemmingen in Sri Lanka dien je altijd 50% van het totale bedrag te betalen bij annulering.

De kosten voor onze overige locaties zijn vergelijkbaar.

Meer informatie over annuleren kun  je lezen in onze algemene voorwaarden.

Deals en aanbiedingen

Speciale offers, kun je op onze facebook pagina terug vinden. 

Algemene Voorwaarden

De algemene voorwaarden van Outbound Kitetravel zijn van toepassing op de reis en boeking. De algemene voorwaarden van onze samenwerkingspartners, zijn ook ten alle tijden van toepassing bij een boeking naar één of meer van deze bestemmingen.