Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden OUTBOUND KITETRAVEL

reisbemiddelaar voor Dakhla Attitude, Westpoint Hotel, White Wind resort & Appartementen, Boa Vista Appartementen (bobbywashere)

 

A Reisvoorwaarden:

Indien je een boeking bij Outbound Kitetravel maakt, betekent dit dat jij akkoord gaat met de voorwaarden van Outbound Kitetravel en de betrokken partij (Attitude / WestPoint/ WhiteWind/ Bobbywashere). Het is daarom belangrijk dat je deze voorwaarden goed hebt gelezen voordat je een boeking maakt. Daarnaast gaat Outbound Kitetravel ervan uit dat je de informatie van de website goed hebt gelezen.

 

B Algemene bedrijfsinfo:

Outbound Kitetravel, Stuartstraat 32, 1815BS Alkmaar

KVK: 57493073 – BTW: NL852604749B01 – IBAN: NL06RABO 0370 8294 92 –

Bank: Rabobank

Tel: +31 (0)6 19 01 59 72
Tel: +31 (0)6 19 01 18 62

e-Mail: info@outboundkitetravel.nl

web: www.outboundkitetravel.nl

 

C Publicatie

Eventuele fouten in een brochure, route, advertentie of enige andere publicatie zullen bij melding z.s.m. hersteld worden. Aan eventuele fouten kunnen geen rechten ontleend worden.

 

D Privacy

Voor het boeken van een reis, het aanvragen van informatie of offerte heeft Outbound Kitetravel jouw gegevens nodig. Jouw gegevens worden met zorg door Outbound Kitetravel behandeld. Jouw gegevens worden niet aan derden verstrekt.

 

E Boekingen en boeking bevestiging

Op het moment dat je alle gegevens hebt doorgegeven en akkoord bent gegaan met de offerte- en daarmee de algemene voorwaarden, gaan wij de boeking in gang zetten.
De boeking is definitief wanneer wij groen licht hebben gegeven tot het voldoen van de (aan-)betaling (15% van- of, het totale boeking bedrag) zoals vermeld op de factuur.
Dit bedrag dient binnen 2 weken (tenzij anders vermeld) te worden voldaan. Wanneer er geen (aan-)betaling is ontvangen binnen de gestelde termijn, behoud Outbound Kitetravel zich het recht om de boeking te annuleren.

 

F Prijzen

Outbound Kitetravel werkt met prijzen welke in overeenstemming zijn met de prijzen welke aangeboden bij Dakhla Attitude, Westpoint Hotel, Marokko. White Wind resort, Brazilië en Bobbywashere, Boa Vista.

 

G Aansprakelijkheid

Degene die een reis boekt is hoofdelijk aansprakelijk (ook voor alle anderen die hij/zij aanmeldt).

 

H Minderjarigen

Door het maken van de boeking verklaart de minderjarige reiziger toestemming te hebben gekregen van ouders en/of voogden.

 

I Boeking Wijzigen

Na het opmaken van de factuur kun je tot 28 dagen voor vertrek het één en ander wijzigen (voor zover de gewenste wijziging nog mogelijk is). Voor iedere wijziging worden € 25,- wijzigingskosten in rekening gebracht plus de eventuele door de wijziging ontstane extra kosten.

 

J Annulering
Een annulering dient schriftelijk binnen 3 dagen, na de gebeurtenis waardoor de reis geheel (of gedeeltelijk) wordt geannuleerd, te worden gemeld. Houdt er rekening mee dat een annulering (vrijwel) nooit kosteloos verloopt. Alleen indien je een annuleringsverzekering hebt afgesloten én bij een geldige reden, heb je recht op (gedeeltelijke) teruggave van de reissom bij jouw verzekeraar. Outbound Kitetravel kan een annulering alleen in behandeling nemen wanneer deze schriftelijk is ingediend door de hoofd-boeker. Een medereiziger is niet hoofdelijk aansprakelijk en kan daarom geen annulering doorgeven. Outbound Kitetravel hanteert dezelfde Annuleringsvoorwaarden (cancellation policy) als Dakhla Attitude Marokko, WestPoint Marokko, White Wind resort Brazilië en Bobbywashere.
Deze zijn als volgt:

NO SHOW (niet op komen dagen): 100% van de resterende totale reissom dient te voldaan aan Dakhla Attitude / WestPoint/ WhiteWind/ Bobbywashere + evt. Bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
Minder dan 7 dagen van tevoren: 100% van de resterende totale reissom te voldoen aan Dakhla Attitude/ WestPoint/ WhiteWind/ Bobbywashere  + evt. Bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
15 – 8 dagen van tevoren: 50% van de resterende totale reissom te voldoen aan Dakhla Attitude/ WestPoint/ WhiteWind/ Bobbywashere  + evt. Bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
-30 – 16 dagen van tevoren: 30% van de resterende totale reissom te voldoen aan Dakhla Attitude/ WestPoint/ WhiteWind/  Bobbywashere  + evt. Bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
-M
eer dan 30 dagen van tevoren: Geen annulering kosten.

 

K Betalingen

De aanbetaling is een percentage, meestal 10-15% van de totale reissom.
Bij een boeking dient een aanbetaling te worden gedaan óf de volledige reissom dient te worden voldaan. Outbound Kitetravel zal dit aangeven alsmede het rekening nummer waarop de betaling dient te worden gedaan.
Dit bedrag dient z.s.m. (binnen 2 weken) na factuurdatum, te worden betaald (tenzij anders op de factuur vermeld). Dit is tevens ten minste twee weken voor de reisdatum. De eventuele overige kosten betaald u ter plaatse. Wacht altijd met het doen van de aanbetaling totdat hiervoor oproep komt (bijvoorbeeld middels een mail met de definitieve factuur). Na ontvangst van de (aan-)betaling welke plaats kan vinden na oproep hiervoor, is de reis bevestigd.

De eventuele overige betaling geschiedt op locatie, hiervoor is de boeker zelf verantwoordelijk.

 

L Bevestiging Papieren

Wanneer Outbound Kitetravel de gehele (aan-)betaling heeft ontvangen, stuurt Outbound Kitetravel (indien gewenst) een bevestiging e-mail. U dient de factuur mee te nemen naar Dakhla als zijnde voucher. U dient de factuur mee te nemen (mag ook digitaal) naar uw reisbestemming.  Wenst u de papieren versie van de factuur per post te ontvangen, dan worden hiervoor € 5,- verzendkosten berekend.
Je dient ook zelf de gegevens van de factuur/ bevestiging op juistheid te controleren. Indien iets niet overeenkomt met hetgeen geboekt, dan dien je zo spoedig mogelijk contact op te nemen met Outbound Kitetravel.

 

M Afkoelingsperiode

Outbound Kitetravel wil je erop wijzen dat boekingen die je via het internet maakt definitief zijn. De zogenoemde ´afkoelingsperiode´, die in de wet ´kopen op afstand´ wordt genoemd, is niet van toepassing op onze boekingen.

 

N Eigen risico en wangedrag

Het is de deelnemer / boeker bekend dat aan het deelnemen aan de (kitesurf) arrangementen risico’s zijn verbonden. Deelname geschiedt volledig op eigen risico. De deelnemer kan de organisatie niet aansprakelijk stellen voor schade in die welke vorm en door welke oorzaak dan ook is ontstaan.
Bij wangedrag of het niet opvolgen van de aanwijzingen van de organisatie of het personeel van Attitude/ WestPoint / White Wind / Bobbywashere kan de deelnemer worden uitgesloten van verdere deelname aan de (kitesurf) arrangementen zonder teruggave van (een deel van) de reissom. Zoiets is ter beoordeling aan Attitude/ WestPoint/ WhiteWind of Bobbywashere en Outbound Kitetravel.

Bij het verlaten van de accommodatie wordt het op prijs gesteld wanneer de accommodatie netjes achter gelaten wordt.

 

O Schade

De reiziger is ten alle tijden aansprakelijk voor alle schade die door de reiziger aan zichzelf of aan derden is toegebracht. Ook is de reiziger ten alle tijden aansprakelijk voor schade toegebracht aan het terrein of eventueel aanwezige begroeiing en meubilair.

 

P Klachtbehandeling

Ben je ontevreden over de accommodatie/organisatie dan dien je dit direct schriftelijk te melden aan Outbound Kitetravel. Wij proberen onregelmatigheden z.s.m. en indien mogelijk te verhelpen.

 

Q Lessen

Dakhla Attitude & WestPoint: De wind/ kitesurf (SUP/ Wakeboard etc.) lessen welke geboekt, worden alleen uitgevoerd tijdens veilige omstandigheden. Dit is ter beoordeling aan het personeel van Dakhla Attitude. Wanneer hier geen sprake van is, en de lessen worden gecanceld dan zal er een alternatief geboden worden. Kitesurf alternatief kan bijvoorbeeld zijn: Waterstart oefenen achter de 2.0 wakeboard kabel. Wanneer de klant dit niet wil, moet hij / zij dit zelfstandig aangeven waarna er (aan het einde van de vakantie) een voucher uitgereikt wordt voor de openstaande lesuren. De voucher is 1 jaar geldig en niet overdraagbaar naar andere personen.

KiteKriol (Boa Vista): De wind/kitesurf lessen welke geboekt, kunnen alleen uitgevoerd tijdens veilige omstandigheden. Dit is ter beoordeling aan het personeel van de kiteschool
Wanneer hier geen sprake van is, en de lessen worden gecanceld dan zal er een alternatief geboden worden. Op locatie werkt Bobbywashere als bemiddelaar tussen de kiteschool en de klant. Vragen rondom lessen dienen op locatie opgelost te worden. Ten alle tijden zijn de algemene voorwaarden van Bobbywashere en Kiteriol van toepassing. Bij lessen die niet doorgaan kunnen No Wind activiteiten worden aangeboden:

  • Golfsurfen
  • Snorkelen
  • Vissen
  • Quad rijden
  • Mountainbike
  • Stand Up Paddle
  • Yoga

Wanneer er een pakket geboekt is en er voor een alternatief gekozen wil worden staat:

1 uur kite les = één uur surfles

1 uur kite les = twee uur gebruik kunnen maken van een stand up paddle board

1,5 uur kite les = Vissen met traditionele vissersboot (alleen in de ochtend) daarna een barbecue

2 uur kite les = één ochtend snorkelen met de boot, inclusief een stop op het kleine eilandje Djeu.  (8:30 tot 12:30 / 13:00 tot 17:00)

2 uur kite les = Zuid of noord tour met de quad.

Welk alternatief geboden wordt is in samenspraak met de kiteschool en bobbywashere en is op basis van beschikbaarheid/ veilige omstandigheden.  

 

R Overige aansprakelijkheid

Outbound Kitetravel dient de boeking expliciet te bevestigen (i.c.m. de factuur van de boeking), waarna de boeker de aanbetaling kan voldoen en vervolgens de boeking als definitief bevestigd kan beschouwen. Outbound Kitetravel is niet aansprakelijk voor gegevens die onjuist zijn doorgegeven door de hoofdboeker, evenzo is Outbound Kitetravel niet aansprakelijk te stellen voor eventuele fouten, wijzigingen en kosten welke zijn ontstaan als gevolg van het toesturen van onjuiste en / of onvolledige gegevens. Outbound Kitetravel is niet aansprakelijk voor wijzigingen, mankementen en tekortkomingen van de vliegtuigmaatschappij(-en) en luchthavens, zoals over-boekingen, vertragingen en schade aan bagage. Wees ten alle tijden op tijd aanwezig en regel op tijd de juiste documenten. Zo is er voor Boa Vista een visum nodig en dient je paspoort 6 maanden geldig te zijn.
Outbound Kitetravel is niet aansprakelijk voor het te laat/ niet komen opdagen van de reiziger(-s) en de mogelijke extra kosten die hierdoor ontstaan.

 

De algemene voorwaarden van eventuele betrokkenen luchtvaartmaatschappijen/ externe boekingssites voor vliegtickets, van dakhla attitude (Marokko), bobbywashere en eventuele derden betrokken partijen zijn ten alle tijden van toepassing, net als de algemene voorwaarden van Outbound Kitetravel.

 

Copyright, Outbound Kitetravel. Onderdeel van ENVI. 07-2017.