Algemene voorwaarden OUTBOUND KITETRAVEL

Kitesurf reisbureau

Officieel agent voor
Dakhla Attitude & Westpoint Hotel Dakhla & Boetiek hotel PK25 Dakhla.
White Wind resort, WindTown, Blue Bayou Brazilië
KiteSurfingLanka (KLS) / KiteSurfing Mannar (KSM) (vayu resort) Sri Lanka.
Appartementen: Boa Vista (bobbywashere),  Tarifa (GLB), Nederland (BBH).

Algemene voorwaarden voor de boeker/ mede-reizigers en andere betrokkenen: 

A Reisvoorwaarden:

Indien je een boeking bij Outbound Kitetravel maakt, betekent dit dat jij akkoord gaat met de voorwaarden van Outbound Kitetravel en die van White Wind Resort, WindTown, BlueBayou, Dakhla Attitude Hotel, WestPoint Hotel, Boetiek hotel PK25 Dakhla, Bobbywashere, GirlsLoveBoards, Barefoot Beachhouse, KSL / KSM – hierna te noemen: onze partner(-s) – waar je de accommodatie en/ of lessen boekt.
Het is daarom belangrijk dat je deze voorwaarden goed hebt gelezen voordat je een boeking maakt. Daarnaast gaat Outbound Kitetravel ervan uit dat je de informatie van de website goed hebt gelezen.

 

B Algemene bedrijfsinfo:

Outbound Kitetravel, Stuartstraat 32, 1815BS Alkmaar

KVK: 57493073 – BTW: NL852604749B01 – IBAN: NL50BUNQ2034227972 –

Bank: Bunq

Tel: +31 (0)6 19 01 59 72

e-Mail: info@outboundkitetravel.nl

web: www.outboundkitetravel.nl

 

C Publicatie

Eventuele fouten in een brochure, route, social media, advertentie of enige andere publicatie zullen bij melding z.s.m. hersteld worden. Aan eventuele fouten kunnen geen rechten ontleend worden.

 

D Privacy

Voor het boeken van een reis, het aanvragen van informatie of offerte heeft Outbound Kitetravel jouw gegevens nodig. Jouw gegevens worden met zorg door Outbound Kitetravel behandeld. Jouw gegevens worden in de regel niet aan derden verstrekt. Wij bewaren de persoonsgegevens – welke noodzakelijk voor een boeking- niet langer dan noodzakelijk voor het doel van de verwerking.  Een deel van de gegevens kan gearchiveerd worden voor statistische doeleinden.

 

E Boekingen en boeking-bevestiging

Op het moment dat je alle benodigde gegevens hebt doorgegeven en akkoord bent gegaan met de offerte- en daarmee de algemene voorwaarden, gaan wij de boeking in gang zetten.

De boeking wordt definitief wanneer wij groen licht hebben gegeven tot het voldoen van de betaling, zoals vermeld op de factuur.

Vanaf het moment dat groen licht is gegeven voor betaling (versturen factuur), gaat ook de annuleringstermijn in.

Wanneer betaling niet binnen de betalingstermijn -zoals aangegeven in mail/ factuur-  kan geschieden door de klant, behoudt Outbound Kitetravel zich het recht om de boeking te annuleren ook als hiervoor reeds bevestiging is gegeven van de boeking.
Voor overige informatie zie onderdeel K betalingen & onderdeel R overige aansprakelijkheid.  

Wanneer Outbound Kitetravel geen betaling of bewijs van de betalingsopdracht heeft ontvangen binnen de gestelde termijn, behoud Outbound Kitetravel zich het recht om de boeking te annuleren.
De boeking is definitief wanneer de (aan-)betaling is ontvangen / wanneer het bewijs van betaling is ontvangen, en je hierover bericht van ons hebt gehad.

Met het doen van een boeking(-aanvraag) geeft u toestemming voor het verwerken van uw persoonsgegevens ten behoeve van deze boeking.  Persoonsgegevens worden door Outbound Kitetravel en de betrokken partij verwerkt. Je kunt hierover meer lezen in ons privacy statement.
Bijvoorbeeld: U doet een boeking bij ons voor een appartement op Boa Vista, dan sturen wij de gegevens zoals naam en mail door naar de host op locatie die de appartementen beheert.
Bijvoorbeeld: U doet een boeking bij ons voor een verblijf aan de Dakhla Lagune. De boekingsgegevens + betalingsgegevens worden ook verwerkt door het desbetreffende hotel.

 

F Prijzen

Outbound Kitetravel werkt met prijzen welke in overeenstemming zijn met de prijzen welke aangeboden bij onze partners. Alle prijzen kun je vinden bij de diverse bestemmingen

 

G Aansprakelijkheid

Degene die een reis boekt is hoofdelijk aansprakelijk (ook voor alle anderen die hij/zij aanmeldt).

 

H Minderjarigen

Door het maken van de boeking verklaart de minderjarige reiziger toestemming te hebben gekregen van ouders en/of voogden.

 

I Boeking Wijzigen

Na het opmaken van de factuur kun je tot 28 dagen voor vertrek het één en ander wijzigen (voor zover de gewenste wijziging nog mogelijk is). Voor iedere wijziging worden € 25,- wijzigingskosten in rekening gebracht plus de eventuele door de wijziging ontstane extra kosten.

 

J Annulering

Een annulering dient schriftelijk binnen 3 dagen, na de gebeurtenis waardoor de reis geheel (of gedeeltelijk) wordt geannuleerd, te worden gemeld. Houdt er rekening mee dat een annulering (vrijwel) nooit kosteloos verloopt. Alleen indien je een annuleringsverzekering hebt afgesloten én bij een geldige reden, heb je recht op (gedeeltelijke) teruggave van de reissom bij jouw verzekeraar. Outbound Kitetravel kan een annulering alleen in behandeling nemen wanneer deze schriftelijk is ingediend door de hoofd-boeker. Een medereiziger is niet hoofdelijk aansprakelijk en kan daarom geen annulering doorgeven. Outbound Kitetravel hanteert dezelfde Annuleringsvoorwaarden (cancellation policy) als onze partners. Welke tevens beschreven en hun algemene voorwaarden. Deze zijn als volgt: -NO SHOW: 100% van de (resterende) totale reissom wordt of is voldaan aan het desbetreffende hotel/ accommodatie + eventuele bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.  -Minder dan 7 dagen van tevoren: 100% van de (resterende) totale reissom wordt of is voldaan evt. bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland. -15 – 8 dagen van tevoren: 50% van de (resterende) totale reissom wordt of is evt. bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
30 – 16 dagen van tevoren: 30% van de (resterende) totale reissom + evt. bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland. Meer dan 30 dagen van tevoren: Geen annulering kosten.

De annuleringsvoorwaarden van WindTown zijn als volgt:
“Last minute cancellations (30 days or less prior to the day of arrival) are not
possible. In this case, we reserve the right to charge the whole amount. If the
cancellation is received 30 days to 60 days before the reserved arrival date, we
charge a 50% cancellation fee. If the cancellation is received 60 days or more before your scheduled arrival we will refund the money you have sent minus 20% for administration costs. If you don’t show up or you leave earlier during your stay, the reserved nights that are not spent will not be refunded”.

De annuleringsvoorwaarden van White Wind resort zijn als volgt:
“Minimum stay: 2 nights
Check in: 15.00 hrs till 22.00 hrs
Check out: until 11.00 hrs.
Cancellation at least 4 weeks before arrival maximum of 20 % of the deposit will be refunded.
Cancellation within 4 weeks from arrival date there will be no refund.
No refund for later check in or earlier check out”

De annuleringsvoorwaarden van KiteSurfingLanka & KiteSurfingMannar zijn als volgt:
“In case you cancel you will have to pay half of what you canceled.”

Bovenstaande informatie is conform de algemene voorwaarden (terms & conditions) van onze partner(-s).
Voor vertaling of meer informatie, neem je contact met ons op.

Annulering van een groepsreis van Outbound Kitetravel
Bij sommige reizen is een minimum deelname vereist, welke aangegeven op de website en/ of sociale media. Tot een aantal dagen voor vertrek kan deze reis nog geannuleerd of verplaatst worden.

K Betalingen

De betaling voor boekingen bij WestPoint hotel Dakhla, Boetiek hotel PK25 Dakhla & Dakhla Attitude dient volledig gedaan te worden via credit card overschrijving of via banktransfer naar Marokko. De transfer kosten hiervoor dienen gedeeld te worden (vink deze optie aan bij je online bank transfer!). Deze betalingen moeten binnen 72 uur na het versturen van de factuur worden voldaan.
De volledige betalingen voor de appartementen op Boa Vista en WindTown Brazilië dienen via banktransfer voldaan te worden naar ons rekening nummer.  Dit bedrag dient z.s.m. (binnen 2 weken) na factuurdatum, te worden betaald (tenzij anders op de factuur vermeld). Dit is tevens ten minste twee weken voor de reisdatum.
De aanbetalingen de overige locaties (partners) (15% van de totale reissom) dienen ook binnen 2 weken na factuurdatum te worden betaald via banktransfer naar ons rekening nummer (tenzij anders op de factuur vermeld). Dit is tevens ten minste twee weken voor de reisdatum. De overige kosten betaal je ter plaatse. Wacht altijd met het doen van de (aan-)betaling totdat hiervoor oproep komt (bijvoorbeeld middels een mail met de definitieve factuur). Na ontvangst van de (aan-)betaling welke tot stand is gekomen na oproep hiervoor, is de reis bevestigd.

De eventuele overige betaling geschiedt op locatie, hiervoor is de klant zelf verantwoordelijk. In de mail ontvang je informatie over wijze van betaling.
Overige informatie over de betaling staat op de factuur + begeleidend schrijven hierbij (e-mail). Controleer de factuur altijd op eventuele fouten. Na betaling kunnen wijzigingen niet meer zomaar worden doorgevoerd (zie I boeking wijzigen).

 

L Bevestiging Papieren

Wanneer Outbound Kitetravel of één van onze partner(-s) de gehele (aan-)betaling heeft ontvangen, stuurt Outbound Kitetravel (indien gewenst) een bevestiging e-mail. U dient de factuur mee te nemen naar de bestemming, als zijnde voucher.
Wenst u de papieren versie van de factuur per post te ontvangen, dan worden hiervoor € 5,- verzendkosten berekend.

U dient ook zelf de gegevens van de factuur/ bevestiging op juistheid te controleren. Indien iets niet overeenkomt met hetgeen geboekt, dan dien je zo spoedig mogelijk contact op te nemen met Outbound Kitetravel.

 

M Afkoelingsperiode 

Outbound Kitetravel wil je erop wijzen dat boekingen die je via het internet maakt definitief zijn. De zogenoemde ´afkoelingsperiode´, die in de wet ´kopen op afstand´ wordt genoemd, is niet van toepassing op onze boekingen.

 

 

N Eigen risico en wangedrag

Het is de klant, deelnemer / boeker, bekend dat aan het deelnemen aan de (kitesurf) arrangementen en kitesurfreizen/ vakanties risico’s zijn verbonden. Boeken en deelname geschiedt volledig op eigen risico. De deelnemer kan de organisatie / aanbieder niet aansprakelijk stellen voor schade in die welke vorm en door welke oorzaak dan ook is ontstaan.

Reisvoorbereiding
Het is verboden om met een verlopen paspoort of identiteitskaart te reizen. In sommige landen dient je paspoort na thuiskomst nog een bepaald aantal maanden geldig te zijn. Je dient dit zelf uit te zoeken, onze blog artikelen kunnen je daarbij helpen. Evenals ze je kunnen helpen met het uitzoeken van aspecten rondom vaccinaties en reisverzekeringen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste voorbereiding zoals vaccinatie en (reis-)verzekering.
Als je niet de Nederlandse nationaliteit hebt, dien je altijd bij de ambassade van het land waar je heen wilt reizen na te gaan of je een visum nodig hebt. Het over de juiste reispapieren beschikken, is te allen tijde je eigen verantwoordelijkheid. Outbound Kitetravel kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Wangedrag
Bij wangedrag of het niet opvolgen van de aanwijzingen van de organisatie of het personeel van de desbetreffende locatie,  kan de deelnemer worden uitgesloten van verdere deelname aan de (kitesurf) arrangementen zonder teruggave van (een deel van) de reissom. Zoiets is ter beoordeling van het personeel van de desbetreffende locatie en Outbound Kitetravel.

 

O Schade

De reiziger is ten alle tijden aansprakelijk voor alle schade die door de reiziger aan zichzelf of aan derden is toegebracht. Ook is de reiziger ten alle tijden aansprakelijk voor schade toegebracht aan het terrein of eventueel aanwezige begroeiing en meubilair.

 

P Klachtbehandeling

Ben je ontevreden over de accommodatie/organisatie dan dien je dit direct schriftelijk te melden aan Outbound Kitetravel. Wij proberen onregelmatigheden z.s.m. en indien mogelijk altijd te verhelpen.
Wanneer een bestemming niet aan de verwachtingen heeft voldaan, is Outbound Kitetravel daar niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor. Aan de informatie op de website / brochures/ sociale media / advertenties kunnen geen rechten ontleent worden. Echter worden eventuele fouten na melding zsm hersteld. 

Q Lessen

Dakhla Attitude, Boetiek Hotel PK25 & WestPoint hotel: De wind/ kitesurf (SUP/ Wakeboard etc.) lessen welke geboekt, worden alleen uitgevoerd tijdens veilige omstandigheden. Dit is ter beoordeling aan het personeel van Dakhla Attitude/ WestPoint.
Wanneer de omstandigheden niet in orde zijn, en de lessen worden gecanceld,  dan zal er een alternatief geboden worden. Kitesurf alternatief kan bijvoorbeeld zijn: Waterstart oefenen achter de 2.0 wakeboard kabel. Wanneer de klant dit niet wil, moet hij / zij dit zelfstandig aangeven waarna er (aan het einde van de vakantie) een voucher uitgereikt wordt voor de openstaande lesuren. De voucher is 1 jaar geldig en niet overdraagbaar naar andere personen.

KiteKriol (Boa Vista): De wind/kitesurf lessen welke geboekt, kunnen alleen uitgevoerd tijdens veilige omstandigheden. Dit is ter beoordeling aan het personeel van de kiteschool

Wanneer hier geen sprake van is, en de lessen worden gecanceld dan zal er een alternatief geboden worden. Op locatie werkt Bobbywashere als bemiddelaar tussen de kiteschool en de klant. Vragen rondom lessen dienen op locatie opgelost te worden. Ten alle tijden zijn de algemene voorwaarden van Bobbywashere en Kiteriol van toepassing. Bij lessen die niet doorgaan kunnen No Wind activiteiten worden aangeboden:

  • Golfsurfen
  • Snorkelen
  • Vissen
  • Quad rijden
  • Mountainbike
  • Stand Up Paddle
  • Yoga

Wanneer er een pakket geboekt is, en er voor een alternatief gekozen wil worden staat:

1 uur kite les = één uur surfles

1 uur kite les = twee uur gebruik kunnen maken van een stand up paddle board

1,5 uur kite les = Vissen met traditionele vissersboot (alleen in de ochtend) daarna een barbecue

2 uur kite les = één ochtend snorkelen met de boot, inclusief een stop op het kleine eilandje Djeu.  (8:30 tot 12:30 / 13:00 tot 17:00)

2 uur kite les = Zuid of noord tour met de quad.

Welk alternatief geboden wordt is in samenspraak met de kiteschool en bobbywashere en is op basis van beschikbaarheid/ veilige omstandigheden en conform de algemene voorwaarden van deze partijen.  

Voor onze locaties in Brazilië en Sri Lanka en overige partner(s) gelden soms andere voorwaarden. Neem hierover contact met ons op, voor de laatste informatie.

Alle informatie over lessen kun je vinden bij de bestemmingen bij de “activiteiten”.

R Overige aansprakelijkheid

Outbound Kitetravel dient de boeking expliciet te bevestigen (i.c.m. de factuur van de boeking):
Er volgt oproep tot betaling, waarna de boeker de (aan-)betaling kan voldoen en vervolgens is de boeking na ontvangst van de betaling, definitief bevestigd zoals per mail vermeldt zal worden. De algemene voorwaarden alsmede de annuleringsvoorwaarden zijn ten alle tijden van toepassing. 

Outbound Kitetravel is niet aansprakelijk voor gegevens die onjuist zijn doorgegeven door de hoofdboeker, evenzo is Outbound Kitetravel niet aansprakelijk te stellen voor eventuele fouten, wijzigingen en kosten welke zijn ontstaan als gevolg van het toesturen van onjuiste en / of onvolledige gegevens.


Outbound Kitetravel is niet aansprakelijk voor wijzigingen, mankementen en tekortkomingen van de vliegtuigmaatschappij(-en) en luchthavens, zoals over-boekingen, vertragingen en schade aan bagage. Wees ten alle tijden op tijd aanwezig en regel op tijd de juiste documenten. Zo is er voor Boa Vista een visum nodig. Lees onze blog over “reisadvies” voor alle informatie mbt vaccinaties, paspoorten etc. 

Outbound Kitetravel is niet aansprakelijk voor het te laat/ niet komen opdagen van de reiziger(-s) en de mogelijke extra kosten die hierdoor ontstaan.

Gegevens in e-mail dienen altijd door de klant zelf op juistheid gecontroleerd te worden. Berichten dienen altijd met zorg te worden behandeld en gegevens dienen door alle partijen vertrouwelijk te worden behandeld naar opdracht van Outbound Kitetravel/ één van onze partners.

De algemene voorwaarden van eventuele betrokkenen luchtvaartmaatschappijen/ externe boekingssites voor vliegtickets, de algemene voorwaarden van onze partner(-s) en die van eventuele derden betrokken partijen zijn ten alle tijden van toepassing, net als de algemene voorwaarden van Outbound Kitetravel.

 

Copyright, Outbound Kitetravel. Onderdeel van ENVI. 04-2018.

 

Beeldmerk Outbound algemene voorwaarden van toepassing