Kitesurf reisadvies: Reisverzekering voor kitesurfen

Wij hebben up to date kitesurf reisadvies op maat voor je, wanneer je ons een berichtje stuurt. Ben je van plan om naar Dakhla, Boa Vista, Sri Lanka of Brazilië (kust boven Fortaleza) af te reizen? Lees dan even verder! Reisverzekering voor kitesurfen Wellicht heb je al een goede reisverzekering voor kitesurfen. Ben je benieuwd […]

Wij hebben up to date kitesurf reisadvies op maat voor je, wanneer je ons een berichtje stuurt.
Ben je van plan om naar Dakhla, Boa Vista, Sri Lanka of Brazilië (kust boven Fortaleza) af te reizen? Lees dan even verder!

Reisverzekering voor kitesurfen

Wellicht heb je al een goede reisverzekering voor kitesurfen. Ben je benieuwd naar de dekkingsvoorwaarden met betrekking tot kitesurfen, van de reisverzekering die jij hebt? Kijk dan na of jouw reisverzekering “kitesurfen” heeft opgenomen in de voorwaarden. Deze kun je opzoeken in je polis.
De meeste reisverzekeraars hebben tegenwoordig een speciale aanvullende polis voor gevaarlijke sporten zoals kitesurfen zodat kitesurfen ook meeverzekerd is op reis. In deze aanvullende polis worden ongelukken bij risicovolle sporten als snowboarden, raften en ook kitesurfen gedekt.

Dekking

De dekking bij een ongeluk met kitesurfen gaat vaak verder dan alleen medische kosten.
Ook schade aan je kites en board (kitesurf materiaal)  is gedekt, vaak zelfs als je spullen gehuurd hebt! Vraag voor je op kitevakantie gaat, of jouw reisverzekering “kitesurfen” in de polisvoorwaarden heeft staan!

Er zijn verschillende verzekeraars die een specifieke reisverzekering voor kitesurfen hebben. Vraag dit na bij je verzekeraar.
Daarnaast kun je ook kiezen voor een standaard gevaarlijke/ bijzondere sporten reisverzekering. Hierbij heb je een algemenere reisverzekering voor gevaarlijke sporten zoals skiën, klimmen en natuurlijk kiten.

Dekking reisverzekering voor kitesurfen/ informatie verzekeringen voor kitesurfen

Wanneer je een dekking hebt voor gevaarlijke sporten, dan omvat deze meestal:

  • Opsporingsacties
  • Hulpverlening
  • Beschadiging en diefstal van materiaal
  • Reddingsoperaties

Let op: medische kosten zijn dus vaak niet automatisch meeverzekerd. Hiervoor moet je vaak een aanvullende geneeskundige module afsluiten.
Deelname aan wedstrijden is ook altijd uitgesloten van de dekking.


Les op kitesurf vakantie en verzekering bij kitesurfles en kitesurfhuur op vakantie

Wanneer je kitesurfles neemt is de kans groot dat de kitesurf school een verzekering heeft voor aansprakelijkheid.
Vraag hiernaar op locatie bij de desbetreffende school, want zaken kunnen in de tijd veranderen.

Wanneer je zelfstandig gaat kiten of een kite huurt is dit niet het geval! Je bent dan niet automatisch verzekerd.
Voor huur kun je een aparte verzekering afsluiten bij onze locaties in Dakhla en Sri Lanka.
Je kunt ons een berichtje sturen om te vragen om de kosten/ voorwaarden.
Ook raden wij aan om sowieso een losse aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten en/ of om je bij de Nederlandse Kitesurfvereniging (NKV) aan te sluiten.
Je bent dan automatisch verzekerd voor aansprakelijkheid wanneer je aan het kitesurfen bent (een WA verzekering die kitesurfen dekt).

 

Reisverzekering voor kitesurfen – Verzekeringen in Dakhla

Onze scholen in Dakhla (Attitude, WestPoint en PK25) hebben een verzekering die je af kunt sluiten als je materiaal gaat huren.
De kosten hiervoor bedragen voor dag één 20 euro, voor dag twee 35 euro voor de derde dag huur 40 euro en voor de daaropvolgende dagen komt er 5 euro per dag bij. De huurkosten voor een dag materiaal (board, kite, harnas, wetsuit) bedragen 70 euro, voor twee dagen 115 euro en voor drie dagen 150 euro.

Verder dien je een reis- en aansprakelijkheid verzekering te hebben – eigenlijk zoals je dat volgens ons zou moeten hebben voor elke kite vakantie.

 

Reisverzekering voor kitesurfen – Verzekering in Brazilië (Cumbuco)

Wanneer tijdens een les de kite van de school kapot gaat, is dat het risico van de school. Als tijdens een kitesurfles bij WindTown Cumbuco de kite van een ander kapot gaat, kan dat op de veroorzaker verhaald worden. Als dat de student is, moet die het met z’n eigen WA-verzekering regelen.
Indien iemand huurt, is alles op risico van de huurder! Dus als een huurder de kite of het board – of die van iemand anders-  sloopt, moet diegene betalen en het met zijn eigen WA-verzekering regelen. Iedere student of huurder tekent bij WindTown een formulier waarin staat dat alles op eigen risico is (behalve dus als kite in les kapot gaat).

kitesurf reisverzekeringstip

Doorlopende reisverzekering voor kiten + WA verzekering voor kiten (tip)

Één van de verzekeringen gericht op surfers is SportZeker. Deze volwaardige reis- en materiaal verzekering zijn zowel in het buitenland als in Nederland verzekerd. Jijzelf én je materiaal zijn  verzekerd bij deze doorlopende reisverzekering. Wat er zoal wordt vergoed? Gebroken boards, vliegtuigschade, gescheurde kites, ongevallen, aanvaringen, reddingsacties, medische kosten, gestolen spullen…. eigenlijk alles. Je kunt optioneel hier ook een aansprakelijkheidsverzekering (WA) bij afsluiten. Ook gewone vakanties zijn verzekerd en wintersport vakanties.

 

Kitesurf reisadvies

Sluit voor je kitevakantie dus altijd een reis- en WA verzekering af die kitesurfen dekt en regel een geldig paspoort (en/ of visum) voor jouw kitesurf vakantie.
Outbound Kitetravel is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade/ verlies/ diefstal die jijzelf hebt ondervonden of aan een ander hebt toegebracht op een bij ons geboekte vakantie. Meer informatie kun je vinden in de algemene voorwaarden op onze website.

Wil je meer artikelen lezen rondom reisadvies? Bekijk onze blog over veiligheid op kite vakantie waarin de situatie van de verschillende bestemmingen worden aangehaald of lees dit blog over vaccinaties en muggen.

Een reis boeken? Neem een kijkje bij onze bestemmingen!

merci pour l’image
unsplash-logoThought Catalog

unsplash-logoGreen Chameleon

 

Meer inspiratie? Volg ons op facebook & instagram.

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!

Zoek