Gastblog: Groepsreis naar Dakhla

Groepsreis naar Dakhla

In dit blog lees je

  • Over de reis naar Dakhla
  • Over het verblijf tijdens de groepsreis (en het eten)
  • Over de spot(s)
  • Over de trips en extra activiteiten
  • En… natuurlijk  zie je veel foto’s van de groepsreis!

“Zaterdag 14 september 2019 vertrokken wij met een groepsreis naar Dakhla, georganiseerd door Outbound  Kitetravel o.l.v. hosty Eva Krul.
Nog nooit was ik met een groepsreis (of naar Dakhla) op vakantie gegaan, want eigenlijk ben ik meer van ‘boek een vliegticket en hup rugzak mee en gaan zonder iets te boeken’. Het was dan ook wel even afwachten want we gingen zelfs op een all-inclusive-kitesurfvakantie(!). All inclusive? Hierbij denk ik aan een 5 sterren-resort in Turkije waarbij het meer lijkt op een (vr)eetschuur.
Waarom heb ik mij dan over laten halen? Het stukje kitesurfen met lekker weer in een shorty klonk dan wel weer wel heel aantrekkelijk, want dit werd namelijk mijn allereerste kitesurf vakantie!

De reis naar Dakhla

De reis naar de Westelijke Sahara, duurde lang. Er werd twee keer zo’n drie uur gevlogen met dus één overstap. Vervolgens moesten we nog met een mini-van vanaf het vliegveld van Dakhla een klein uurtje rijden tot dat we op locatie aankwamen. En was de lange trip het waard? JAA!! Om maar gelijk met de kers op de taart te beginnen; deze vakantie was awesome! Waarom? Dat ga ik je hier allemaal vertellen

Verblijf tijdens de groepsreis naar Dakhla

De bungalows die bij de groepsreis geboekt hadden waren erg schoon en groot genoeg voor twee personen. Meer dan slapen en douchen doe je daar eigenlijk gewoon niet. Nadat we om 03.00 uur ‘s nachts waren aangekomen hebben we gelijk onze nachtrust gepakt om vervolgens de volgende ochtend van ons eerste ontbijtje te mogen genieten. En zoals je wellicht al kunt lezen overtrof dit alles mijn verwachtingen, dit ontbijt is heerlijk! Broodjes, gebakken eitjes, yoghurt, vers fruit, salades, verse jus orange en natuurlijk allerlei zoete versnaperingen zoals het hoort in Marokko. Achteraf bleek het ontbijt nog niet eens heel bijzonder als je het vergeleek met de lunch en avondeten, welke elke dag verschillend waren. Alleen al voor het eten zou ik terugkomen naar Dakhla Attitude! En gezien het feit dat ik erg van eten hou, dit voor mij en belangrijk punt is 😉  

buffet attitude
Buffet bij Attitude

De spot van de kitesurf-vakantie groepsreis naar Dakhla

Laten we het nu maar hebben over het allerbelangrijkste van een kitesurf-vakantie; de spot. En die is in Dakhla fantastisch want met 1 minuut lopen ben je er!
Het is een erg grote lagune waar het nooit te druk is en het mooie van deze spot is dat hij gedurende de dag vol loopt waardoor je een nog groter gedeelte aan vlak water krijgt! Ideaal om te oefenen voor zowel beginner als gevorderd.

En oefenen heb ik gedaan!
Voor deze week had ik slechts één keer een poging gedaan tot een backroll en na deze vakantie kan ik zeggen dat ik aardig kan freestylen en zelfs een frontroll gedaan heb!
Dit mede dankzij de coaching die beschikbaar was tijdens deze week.
ln de middag trok de wind elke dag aan richting de 28+ knopen en dan kon je ff knallen op het iet-wat choppy’er water. 

Wat ik ook heerlijk vond, is om de hele week te kunnen kitesurfen zonder wetsuit en gewoon in een legging en lycra ;)!

Groepsreis naar Dakhla - REVIEW KIM
photo by Maio Arias Films & Photography

Dakhla Attitude – als ultieme uitvalsbasis voor een groepsreis kitesurfen!

Wat mij vooral ook heel erg opviel is dat alles en iedereen ‘ademt’ kitesurfen.
De lockers waren groot genoeg om al je kite-gear in te bewaren. Er is meer dan genoeg ruimte om je kite op te pompen en op te laten. Je kunt alles op rekening (kamer nummer) zetten dus geen gedoe met muntjes of geld als je net het water af komt!
De mensen die werkzaam zijn bij de surfschool, waren zo behulpzaam. Zelfs zo behulpzaam dat je denkt ‘moet ik hiervoor betalen’, maar nee: ze helpen je omdat dit de vibe is die heerst bij Dakhla Attitude.
En als je dan weer klaar was met kiten, was het alweer tijd om iets te eten!

De dagen zagen er vooral dus ook als volgt uit;
ontbijten – kiten – lunch – kiten – sunset borreltje – avondeten – borrelen.

Dus het gemak van all-inclusive (excl. alcoholistische versnaperingen)  heeft mij volledig overtuigd als ik op kitesurf-vakantie ga.

Trips & Activiteiten van de Outbound groepsreis naar Dakhla

Gedurende de week hebben we ook verschillende trips gedaan, zoals wakeboarden achter de boot, een downwinder gemaakt onder begeleiding van IKO gecertificeerde instructeurs en zijn we naar de speedspot geweest – een prachtige super-vlakke spot met aflandige wind! Het water is hier zo spiegelglad was dat je bijna je eigen spiegelbeeld kon zien. We werden heengebracht en opgehaald en er was op de spot een safety-boot aanwezig.

Foto’s van jezelf in actie

Gedurende de week werden er diverse fotoshoots gedaan o.l.v. van host Eva dus dat was ook heel tof!
Dit alles was vooraf geregeld dus ook hier hoefde je niet meer over na te denken. Op locatie zelf zat er ook nog een professionele fotograaf (Maio) die je kon inhuren en de foto’s die hij maakte waren next level.
Ook goed om te vertellen: Op elke spot waren er trouwens meerdere speedboten aanwezig die je kwamen helpen bij nood of als je je board even kwijt was.

Foto groepsreis naar Dakhla door Eva
Foto door Eva Krul
Windsurfen in Dakhla, rider Andy
Foto door Eva Krul
Groepsreis naar Dakhla - review Kim
photo by Maio Arias Films & Photography
Groepsreis naar Dakhla tim gr
Foto door Eva Krul

Drankjes doen tijdens de Dakhla groepsreis

Tijdens deze vakantie was ik ook nog jarig en zoals ik al zei: de werknemers waren zo ontzettend aardig, dat ik me de hele dag jarig gevoeld heb!

Niet alleen op mijn verjaardag werd er een borrel georganiseerd maar tijdens de week was er ook nog een kampvuur, ‘lobster’ evening en karaoke-night. Voor mij de perfecte combinatie om overdag sportief te zijn en ’s avonds de dag goed af te sluiten onder het genot van een gin-tonic!

Groep groepsreis naar Dakhla
photo by Maio Arias Films & Photography – groepsreis naar Dakhla 2020

Minpuntje?

Zoals je kan lezen ben ik razend enthousiast over deze kitesurf vakantie en heb ik weinig min punten.

Als ik toch één punt moet kiezen is dat ik de alcoholische drankjes (dus ook het bier) aan de prijzige kant vindt. Je kan namelijk nergens anders heen om een drankje te doen en ondanks dat je dus een all-inclusive vakantie hebt geboekt, komt er aan het eind van de week toch nog een rekening!”

Dakhla group trip 2020
Foto door Eva Krul (alle foto’s van de fotoshoot met de hosts, zijn inbegrepen bij de groepsreis naar Dakhla)

Bedankt Kim voor de leuke en uitgebreide review!
We gaan elk jaar op groepsreis naar Dakhla. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (onderaan onze website) of neem direct contact op voor meer informatie! 

Contact Form

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!