Kitesurfers in quarantaine – Koken met kiters #2

 

In het vorige Koken met Kiters blogje een recept om zelf naan-brood te maken met van-alles-en-nog-wat (hummus, fris-kruidige wortel salade etc). Het was heerlijk maar ook heel veel. Daarom was er van alles over: kool, wortel salade, hummus)… Eva van Outbound bedacht een follow-up recept, welke je in dit blog kunt vinden.

In dit blog:

  • Het recept om hartige crunchy wortel-koekjes te bakken;
  • Een gezonde vullende soep;
  • Gemarineerde tempeh (voor tal van toepassingen).

Eet smakelijk 😉

 

Koken met kiters:

Wat heb je in je keukenkastjes liggen

Grote kom/ schaal, staafmixer, snijplank, koekenpan, bakpapier, groente bouillon, olijfolie, maizena.

Welke boodschappen moet je doen

Voor de wortelkoekjes:
Soyasaus, Ras el Hanout kruiden, bakmeel (ik gebruikte volkoren roggemeel – worden de koekjes super crunchy en vezelrijk!), zout.
Voor de knolselderij soep:
1 middelgrote aardappel, kleine knolselderij, groente bouillon, 2cm gember, teentje knoflook, uitje.
2 stengels bleekselderij in kleine stukjes voor de garnering. Tempeh voor de garnering.
Voor de gemarineerde tempeh (voor in soep, salades of op brood):
Blok tempeh, soya saus, ketjap saus, 1cm verse gember, cayenne peper.
Voor de salade:
Een grote zak gemengde salade, studenten haver (nootjes en rozijntjes), zaden zoals lijnzaad.

& dit heb je waarschijnlijk nog over van dit recept.
Curry hummus, rode kool, halve avocado, halve komkommer, beetje geroosterde kikkererwten, fris-kruidige wortel salade (zo’n 200 gram over), verse koriander.

Ingrediënten Crunchy hartige wortel koekjes

200 gram fris-kruidige wortel salade
250 volkoren-rogge meel
snuf maïzena (optioneel)
eetlepel ras-el-hanout kruiden
ruime eetlepel soyasaus
warm water tot er een stevig (plakkerig) deeg ontstaat.

koken met kiters

 

Bereiden crunchy hartige wortel koekjes

Meng alle droge ingrediënten met een vork in een kom of schaal. Voeg de wortel salade (of gewoon geraspte wortel, kan ook) toe. Voeg vervolgens warm water tot en begin met kneden. Doe het beetje bij beetje, net zolang totdat je een stevig, plakkerig deeg hebt.
Verdeel het deeg in balletjes die je vervolgens plat drukt en op bakpapier in een voorverwarmde oven (190 graden, hete lucht) legt.
35 minuten (tot max 40 minuten) wachten en klaar alweer!

Oh ja, ik draaide de koekjes 10 minuten voor het einde nog even om, omdat ik de onderkant een beetje plebs vond.

Koken met kiters wortel koek

Een gezonde vullende knolselderij soep

Ik koos voor deze soep omdat ik nog een knolselderij en aardappelen in huis had. Maar je kunt ook een andere soep eten bij de wortelkoekjes en salade 😉

Snij een teen knoflook, een uitje en een stukje gember in kleine stukjes.
Bak deze totdat het lekker geurig is in een soep pan.
Snijd ondertussen een aardappel en de knolselderij in kleine stukjes. Voeg deze toe en roer het geheel door elkaar totdat alles heet is.
Kook ondertussen een liter water in de waterkoker en voeg hierna het kokende water & 2 groente bouillon blokjes toe.
15-20 minuten koken totdat alles zacht is en vervolgens staafmixeren.

Serveer de soep in grote kommen en voeg als laatste een paar eetlepels gemarineerde tempeh en wat stukjes bleekselderij toe.

knolselderij soep

 

Goedgevulde salade

Kikkererwten (chickpeas) zijn vullend, bevatten vezels en zijn een bron van eiwitten. Ook zijn deze gelige bolletjes toepasbaar in tal van gerechten. Top voor mij als vegan kiter! In dit Koken met Kiters blogje wederom… CHICKPEAS!

Salade

Spoel de schaal/ kom van het wortelkoekjes deeg om en droog deze af.
Hierin stort je:
Een grote zak gemengde salade, een flinke hand studenten haver (nootjes en rozijntjes), een paar eetlepels zaden zoals lijnzaad en wat je over had van dit recept.
Gesneden rode kool, halve avocado in blokjes, halve komkommer in blokjes, beetje geroosterde kikkererwten, en een klein handje verse koriander.
Een flinke scheut olijfolie en eventuele wat citroensap en mengen maar!

& dan het lekkerste van deze salade: de gemarineerde tempeh! 
Je kunt dit in tal van gerechten kwijt! In tjap tjoy, wraps, op een broodje…. ik doe het dus in de hierboven beschreven soep en in de salade.

salade koken met kiters

 

Gemarineerde tempeh

Pak een diep bord en doe hierin de fijngehakte gember, twee eetlepels ketjap en drie eetlepels soyasaus. Meng het geheel en voeg als laatste nog een flinke scheut olijfolie toe.
Snijd de tempeh in kleine blokjes en roer ze door de marinade heen.
Bij voorkeur laat je dit geheel nu even staan (zo’n minuut of 20). Indien je geen zin hebt om te wachten kun je de koekenpan alvast op het vuur zetten. Wacht to deze flink heet is en bak de tempeh vervolgens. Blijf roeren! Wanneer het teveel gaat roken kun je nog wat olijfolie toevoegen.

Easy does it!

soep en tempeh koken met kiters

 

ready to eat

Een flinke klodder curry hummus op een bord, 2-3 wortel koekjes (zijn best vullend), een schep salade en een kom soep. Gezond, vegan & super lekker!

& Eet smakelijk!

 

wortel koek salade

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een recept te vinden op onze kite & travel blog! Wanneer je suggesties hebt voor andere recepten, vinden we dat enorm leuk! Je kunt ze in de comments hieronder achterlaten.
Ook horen we uiteraard graag of het gesmaakt heeft!

koken met kiters

 

Meer blogs lezen?

We hebben diverse blogs over work-outs, travel stories en mooie kitesurf bestemmingen:

 

Kitesurfers in quarantaine – WorkOuts en meer

 

Kitesurfers in quarantaine – Koken met Kiters #1

 

Bezoek onze webshop ook eens!

Liefs namens Outbound,
Eva.

 

 

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!

Zoek