Kitesurfers in quarantaine – Koken met kiters #3

 

In de eerste Koken met Kiters blog een recept om zelf naan-brood te maken (met daarbij de makkelijkste zelf-gemaakte hummus, fris-kruidige wortel salade en meer). Omdat het zoveel was een follow-up (‘koken met restjes’) & een goed vullende soep in Koken met Kiters #2. Hieronder onder meer hartige wortel koek! Deze keer een nieuwe maaltijd (lunch of diner) die je ook kunt maken van left-overs en die ook nog eens on-a-budget is.

Eva van Outbound post trouwens (bijna) elke dag een gezonde (vegan) maaltijd op haar insta stories.

In dit blog:

  • Vegan pesto voor diverse toepassingen;
  • Low-budget lente/zomer soep;
  • Pizza van wraps;
  • Ideeën voor de overgebleven pesto.

Eet smakelijk & laat vooral weten of het gesmaakt heeft!
Dat kan onderaan dit blog, door een comment achter te laten <3

Koken met kiters:

Wat heb je in je keukenkastjes liggen

Een oven. Een potje of bakje (bijvoorbeeld een oude pindakaas pot), staafmixer, keukenmachine, snijplank, koekenpan, soep pannetje, groente bouillon, verse munt (munt-thee; de bom!), olijfolie, zout, peper, oregano, citroensap, beetje agave siroop (of honing).

pesto vegan

Welke boodschappen moet je doen

Vegan Pesto 
Biologisch basilicum plantje (dan hoeft je ‘m niet af te spoelen), een stuk of 15 walnoten, stuk of 5 paranoten (alleen walnoten kan ook), eetlepel gebroken lijnzaad, zout, peper een theelepel agave siroop.

Wrap Pizza
De vegan pesto van hierboven, groenten die je over hebt (ik gebruikte een halve rode ui, een tomaat en een paar een paar champignons), oregano, zout, peper.
Vegan kaas (mozzarella van Violife bijvoorbeeld!) of gewone kaas kan natuurlijk ook!

Doperwten lente/ zomer soep
Zak diepvries doperwten, een rode ui, stukje knoflook. Een flinke eetlepel ongezoete (soya) yoghurt, een halve uitgeperste citroen.

koken met kiters soep en pizza

Ingrediënten vegan pesto

  • 10 g paranoten
  • 40 gram walnoten
  • Eetlepel gebroken lijnzaad
  • 50 g verse basilicum blaadjes (iets minder kan ook!)
  • 1 teentje knoflook
  • ~ 50 ml olijfolie (of meer)
  • Zout en peper naar smaak
  • Een theelepel (of meer) agave siroop (of honing, als je niet vegan bent).

Bereiden vegan pesto

Hak de knoflook in stukjes. En dan komt het moeilijke….
Geintje! easy does it: alles in de keuken machine en hakken maar tot het een smeuïg geheel is.

pesto in the making

vegan pesto voor kiters

Wrap Pizzas

Wij hebben eerder deze week wraps gegeten en hadden er nog 3 over. Daar maakte ik pizza’s van.
De vegan pesto in een redelijk dun laagje met een lepel uitsmeren over de wrap en vervolgens de groenten in dunne plakjes verdelen. Een beetje zout en oregano en dan de (vegan) mozzarella/ kaas. Ik drappeerde er nog een beetje olijf olie overheen zodat de pizza niet te droog zou worden.
Vervolgens slechts 5-10 minuten in de oven – op 180 graden bij een hete lucht oven. Af en toe wel even checken of ze niet te hard gaan. Super makkelijk en het resultaat is een gezonde, crunchy pizza!

wrap pizza

zelf vegan wrap pizza maken

wrap pizza voor die de oven in gaat

Vegan wrap pizza klaar

Lente/ Zomer soep

Het recept is geïnspireerd door een recept van de Groene Meisjes. Zet het volgende klaar:

  • Olijfolie;
  • Een rode ui;
  • Een teentje knoflook fijngehakt;
  • 400 gram doperwten;
  • handje verse munt;
  • handje verse basilicum (heb je als het goed is net aan over van de pesto!);
  • 500 ml groenten bouillon;
  • Citroensap;
  • Snuf zout.

Bereiden doperwten soep

Hak de knoflook en ui fijn en bak dit in de soeppan voor een paar minuutjes.
Voeg 3/4 deel van de doperwten uit de vriezer toe. Even omscheppen en vervolgens 500ml kokend water en een groenten bouillon blokje toevoegen.
Laat het geheel zo’n 15-20 minuten zachtjes koken. Goed omscheppen omdat de erwtjes misschien op de bodem anders vast kan komen te zitten. Voeg op het laatst (2-3 minuten voordat je de pan van het vuur gat halen) het laatste deel (1/4 deel) van de doperwten toe en de munt + het basilicum.
Dit doe je pas nu, zodat de soep mooi groen blijft.

Pureer het geheel wanneer alles zacht is met een staafmixer.
Ik voegde tijdens het pureren nog een flinke scheut olijfolie toe en een scheut citroensap.

Voor het serveren moet je er nog een flinke eetlepel suikervrije soya yoghurt (of yoghurt/ kwark) doorheen doen.

doperwten soep

De soep is trouwens ook fijn, omdat het eiwitten bevat! Per 100 gram, 4 gram. Daarnaast ziet de soep er wel dik uit, maar ligt deze niet zwaar op de maag. Je kunt daarna dus nog prima sporten.

doperwten soep

 

3 ideeën om te maken met de (vegan) pesto

  1. De dag erna heb ik een lunch-salade gemaakt van couscous, spinazie, en fijngehakte zongedroogde tomaatjes, fijn gesneden tomaat, plakjes augurk en kappertjes. Hoe? Kook de couscous volgens de bereidingswijze en wanneer deze klaar is schep je er een (of meerdere) eetlepels pesto doorheen. Ik deed er ook nog wat vegan mozzarella door.
  2. Wat je ook kunt doen is de pesto door de tomato frito (of blik tomaten blokjes/ tomatensaus) scheppen om een tomaten-pesto saus te maken. Te gek, bij pasta!
  3. Tot slot maakte ik van het laatste beetje vegan pesto overheerlijke oven-hapjes. Dit maak je met loempia vellen (de diepvries afdeling in de supermarkt). Laat ze ontdooien en vul ze met van alles wat je lekker vindt. Ik vulde ze met stukjes champignon en tomaat & dus die vegan pesto. Je kunt trouwens super veel met deze loempia vellen. Een paar van mijn favorieten:
    – een zoette aardappel koken tot die zacht is, zongedroogde tomaatjes in stukjes, beetje ui en knoflook en dan pureren. Deze sweet-patato-mash is awesome en een goed vullende vulling. Doe er geitenkaas bij, wanneer je niet veganistisch eet.
    – Kastanje champignons, stukje gember, kurkuma, soya saus, ketjap-saus wokken. Op het laatst beetje chili erbij en voila, een heerlijk kruidige zoet-pittige champignon vulling!
    Curry of Dahl van de vorige dag over? Als dit niet te vloeibaar is, kan dit ook als prima vulling dienen!

Pesto voor vegans

Eet smakelijk! 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een recept te vinden op onze kite & travel blog!
Wanneer je suggesties hebt blog-artikelen of recepten,  dan kun je ze in de comments hieronder achterlaten. Ook horen we uiteraard graag of het gesmaakt heeft!


Meer blogs lezen?

We hebben diverse blogs over work-outs, travel stories en mooie kitesurf bestemmingen:

 

Kitesurfers in quarantaine – WorkOuts en meer

 

Kitesurfers in quarantaine – Koken met Kiters #1

 

Kitesurfers in quarantaine – Koken met kiters #2

Kitesurfers in quarantaine – Koken met kiters #2

 

Veel leesplezier!

Liefs namens Outbound,
Eva.

 

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!

Zoek