Kiten in Spanje – kitesurfen in Zuid Spanje

In dit blog kun je lezen

  • Wanneer wij ervaring hebben opgedaan en waar wij gingen kiten in Spanje;
  • Een paar uitgelichte kite spots in Zuid Spanje (op de grens van Portugal);
  • How-To; verblijven tijdens kitesurfen in Zuid Spanje.

Wil je kitesurfen in Zuid Spanje? Wij zijn net als tijdens onze roadtrips naar Zweden en Zwitserland naar diverse spots geweest in Spanje in het najaar van 2019. We deden dit tijdens de aanwezigheid van storm Elsa! Kiten in Spanje kan natuurlijk in Tarifa maar wij hebben nog een aantal spots voor je, die je eigenlijk niet moet missen!

Wanneer wij ervaring hebben opgedaan

In december 2019 vlogen wij op het kleine vliegveld van Faro in Portugal. We huurden er een auto en gingen op ontdekkingstocht langs de kust. We deden diverse spots aan in Portugal, maar ook in Zuid Spanje!

Een paar uitgelichte kitesurf spots in Zuid Spanje

We gingen dit keer niet naar Tarifa, naar ons ‘board house’. Maar voor het kiten in Spanje we reden richting Huelva. Nog niet eens twee uurtjes sturen!

Tussen de monding van de rivieren Guadalquivir en Guidiana, ligt de gemeente Huelva. Het is hier (in ieder geval in het najaar) super rustig op het water!

Isla Cristina

Isla Cristina is een gemeente in de Spaanse provincie Huelva in de regio Andalusië met een oppervlakte van 49 km². Omdat het off-season was, besloten we ons geluk te beproeven direct voor de kust van Isla Cristina want dit zou nog wel eens vlak-water heaven kunnen zijn!

Playa de la Gaviota ligt op een zandbank die in verbinding staat met het land door een lange houten brug. Naast de brug bevind zich een ware lagune waar je met hoog water voldoende ruimte hebt om heerlijk te kunnen freestylen. De wind die overwegend uit het westen komt, is ietwat vlagerig. Maar we hebben toch een heerlijke sessie!
In de zomer kun je hier trouwens niet kiten, maar je kunt wel op het strand aan de andere kant van de smalle zandbank. Daar zit ook een kitesurfschool.

Isla Cristina kiten spanje

Isla Canela

Dit is een bekende en gewilde kitesurf spot in Spanje dankzij de goede ligging in de riviermond van de Guadiana. Er is hier ruimte en je kunt op vlak en ondiep water varen. Verder op zee vaar je in de (kleine) golven. Er is een school actief en er is een ware kite-scene hier (zelfs in de winter tellen we meer dan 15 kiters!). Omdat we zin hebben om het geweld van de golven te ervaren, besluiten we toch door te rijden!

Kitesurfen in Zuid Spanje

La Redondela

Iets voorbij Isla Cristina ligt La Redondela. Een gezellig dorpje met een hip barretje/ koffie tentje en een camping (die het grootste gedeelte van het jaar volgeboekt blijkt te zijn). Normaliter is de zee hier vlak tot choppy maar dankzij storm Elsa is de zee vrij woest! De beachbreak is een beetje creepy maar de spot is heerlijk: rustig, het zeewater is ondanks dat het eind december is nog vrij warm & de locals zijn er aardig.

Area

Verblijf voor het kiten in Spanje

In Isla Canela verbleven wij in een AirBnB. Deze was nu vrij goed geprijsd maar de vele hotels langs de kustlijn verklappen dat verblijven hier in het hoogseizoen (mei-september) een stuk duurder kan uitpakken…
In La Cristina verbleven wij ook in een AirBnB. Helaas deden de foto’s (en de recensies) vermoeden dat dit een gemoedelijk, leuk en betaalbaar verblijf zou zijn. We bleken in een soort van achterkamertje te slapen en de badkamer + keuken te moeten delen. Gelukkig verbleven we hier maar 1 nachtje én zaten we wel op de spot! We konden letterlijk naar de lagune lopen.
In La Redondela zouden we het liefste bij het dorpje hebben gezeten, op een camping. Dit omdat dit een mooie uitvalsbasis is om de andere spots te bezoeken en je bent hier “away from the crowds” zoals je die in Isla Canela tegen komt in het hoogseizoen.
We zagen vooral heel veel (gehuurde) camper busjes langs de kust. Een tof idee!

 

edit januari 2021:

Verblijf kan nu in La Redondela bij the KiteFinca. Een eco-friendly authentiek guesthouse met kamers en camper plekken.

Verder zijn we tijdens onze trip in december 2019, vooral in Portugal verbleven.
Daar lees je meer over in het blog over kitesurfen in Portugal!

Kiten in Spanje - kitesurf apparel

Drie take aways –  kiten Spanje

  • Omgeving Huelva kent veel spots en vooral ook een langgerekte kustlijn die een stuk rustiger is dan Tarifa in het hoogseizoen;
  • Kitesurf hoog-seizoen (zuidkust) Spanje loopt van mei tot september;
  • Veel mensen verblijven hier “in het wild” in een camper.

 

Alles wat je moet weten over kitesurfen in Zuid Spanje (Huelva)

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!