Kitesurf reis – 5x waarom je eens in je leven op kitesurf vakantie zou moeten

Of het nu gaat om het verleggen van grenzen, het out-of-je-comfort-zone gaan of gewoon die ene ervaring van je bucket list af wil strepen. In dit artikel 5x waarom je in ieder geval eens in je leven op kitesurf reis / vakantie zou moeten gaan! 

5. It’s Hot (in zoveel opzichten)

De afgelopen jaren wint kitesurfen steeds meer aan populariteit. Het race discipline is opgenomen in de olympische spelen en veel  grotere reis aanbieders gebruiken afbeeldingen met kitesurfers erop om hun bestemmingen aan de man (of vrouw) te brengen. Daarnaast gaat het bij kitesurf reizen vaak om zonnige, warme bestemmingen. Daarnaast is het een sport die een beroep doet op het hele lichaam, dus wanneer jij de nodige uren maakt onder die vlieger kun je erop rekenen dat dit iets voor je lichaam doet. We willen het woord eigenlijk niet gebruiken maar ja, die summer body, die komt zo echt snel dichterbij!

4. Making friends

Wanneer je op groeps-kitesurf-reis gaat op kitesurf vakantie, leer je gemakkelijk nieuwe mensen kennen! En, iedereen is er voor dezelfde reden: het kitesurfen! Heerlijk om met een groep like-minded mensen op kitesurf reis te gaan. We merken door de jaren heen dat het daarbij echt niet uitmaakt of je beginner bent en lessen neemt of dat je al (ver) gevorderd bent. Iedereen komt met dezelfde stoke het water af en at the end of the day wordt er geproost op de kite sessie en uitgekeken naar de volgende!

Groepsreis Dakhla 2021

 

3. Buiten je Comfort Zone op kitesurf reis

Jezelf in een wetsuit wurmen, de wind (en in Nederland vaak ook mindere weersomstandigheden) trotseren. Koppie’ onder gaan. En dan toch uiteindelijk die totale euforie na die paar meters varen! DAT SMAAKT NAAR MEER!

Het kost soms uiteraard wat moeite om uit je comfort zone te gaan, om zo’n spannende (maar leuke!) sport te gaan leren. Maar wanneer je the hang of it krijgt, beloven wij je: you won’t regret it.
Extra bonus: wanneer je iets engs hebt gedaan geeft het nog net dat beetje extra voldoening naast de voldoening die je natuurlijk al krijgt van het buiten bezig zijn en sporten.

Klik hier voor onze nieuwste bestemming & kitesurfles-locatie

2. Er gaat een wereld voor je open

Waar je ‘vroeger’ misschien vooral keek naar de hoeveelheid leuke kroegjes/ barretjes. Of naar of er wel een zwembad bij de accommodatie zat. Zo kijk je nu naar heel andere bestemmingen waarna veel (beginnend) kitesurfers erachter komen dat er zoveel prachtige reis bestemmingen zijn! Kitesurf reizen zijn anders dan ‘gewone reizen’. Je komt op plekken waar je anders misschien helemaal nooit aan zou denken. Wat dacht je van de Westelijke Sahara?! Of de Noord-Oost kust van Brazilië?

Bekijk al onze bestemmingen of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

kitesurf reis

1.Kitesurf reis met vrouw, kind, vriend(-in), alleen…

Het maakt eigenlijk gewoon niet uit! Er is altijd wel een bestemming die bij jou en jouw eventuele reisgezelschap past! Een kitesurf reis hoeft dus helemaal niet alleen voor sportieve vrienden te zijn! Wil jouw vrouw liever bij het zwembad liggen dan is er altijd wel een bestemming die zowel kitesurfen als het relax-gehalte voor jullie kan brengen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een mooie bestemming in Brazilië die ‘alles heeft’ voor gezelschappen waarbij niet iedereen wil kitesurfen.
Wil je alleen gaan, dan kun je je natuurlijk aansluiten bij een kitesurf groepsreis zoals die van ons (daar kun je ook leren kiten). Maar ook hebben we diverse bestemmingen waar je gemakkelijk alleen kunt toeven.

Foto Vayu Spot
Vayu Spot

Bekijk onze bestemmingen & zorg dat je het dit jaar ook gewoon gaat doen!

Ga op kitesurf reis!

Alle typen vakanties

Sunset Drinks Attitude
Sunset drinks bij Attitude

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!