Kiten in Portugal – op de grens met Spanje.

In dit blog kun je lezen

  • Wanneer wij ervaring hebben opgedaan en waar wij gingen kiten in Portugal;
  • Een paar uitgelichte kite spots in Portugal (op de grens met Spanje);
  • How-To; verblijven tijdens kitesurfen in Portugal.

Wil je net als ons eens gaan kitesurfen in Portugal, op de grens met Spanje? Wij zijn naar diverse spots in Portugal geweest. Dit deden we in het najaar van 2019. Kiten in Portugal stond al lang op ons lijstje, we sloegen (voor nu) de bekende plaatsen rondom Esposende over.

Wij noemen hieronder een aantal spots voor je, die je eigenlijk niet mag missen!

Wanneer wij ervaring hebben opgedaan

In december 2019 vlogen wij op het kleine vliegveld van Faro in Portugal. We huurden er een auto en gingen op ontdekkingstocht langs de kust. We deden diverse spots aan in Portugal en ook in Zuid Spanje!

Een paar uitgelichte kitesurf spots in Portugal

Vooral Fuseta heeft een dikke indruk gemaakt op ons! Er was vrijwel niemand anders op het water en het was er mede dankzij de dikke wind perfect voor freestyle en big air. De spot ligt afgeschermd door zandbanken waardoor het er (super) vlak is. De locals zijn aardig bij Praia da Fuseta Ria. Het strandtentje is gesloten maar de strandstoeltjes en parasolletjes maken wel een semi gevaarlijk obstakel met de zuid westen wind die zo’n 28 knopen blaast. Wanneer er wat mis gaat aan deze kant van de lagune kom je hierop terecht. Gelukkig is er meer dan genoeg ruimte upwind en verderop langs de zandbanken/ eilandjes om lekker te springen en freestylen. In de zomer is kitesurfen hier helaas verboden maar kun je nog wel de zandbank over om op zee te kiten. Door de thermiek is er dan ook gewoon wind. Volgens de locals is het water daar dan ook vlak.
De spot werkt ook met wind uit het Oosten, getuige de volgende foto genomen in 2023 toen wij vanaf the KiteFinca een ochtendje gingen kitesurfen op Fuseta in Portugal:

kitesurf vakantie zuid spanje bij Huelva
Fuseta PT kitespot bij the kitefinca

 

Ook kwamen we langs Ilha de Faro, Praia de Faro. Een spot op slechts 15 minuten van het vliegveld Faro!

 


Aan de ene kant een heftige oceaan die er niet heel uitnodigend uit ziet voor iemand die medium into waven/ zee is zoals wij.. W-N-W is de beste richting voor deze spot en helaas is dat nu niet zo. Daarnaast moeten we een flink stuk lopen naar de spot waar je het meest veilig het lagune gedeelte (super vlak!) op kan. Houd rekening met de huizen en de hoogspannings-kabels…

We besluiten vanaf hier toch door te rijden naar Spanje!

Lees hier meer over de spots

op slechts 20 minuten tot anderhalf uur rijden

van Faro airport …in Spanje!

 

Fuseta kiten PortugalFuseta, Portugal.

Fuseta Portugal

 

storm elsa portugalTijdens storm Elsa de kustlijn van Portugal verkennen 2019 ^

Verblijf voor het kiten in Portugal

We verbleven dichtbij vliegveld Faro.Deze omgeving is echt een goede uitvalsbasis om meerdere spots en de ruige kustlijn meer naar het noorden toe, te verkennen. We verbleven in een appartement gehuurd via AirBnB. We verbleven in “Quelfes” in een ’two bedroom upper floor apt’ (Guest House). De eigenaresse komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is verliefd geworden op het land en de omgeving en woont (nog niet zo gek lang) in Portugal. Een super aardige host die we trouwens niet vaak gezien hebben omdat je hier veel privacy hebt. Ook hier verblijven? Zoek op de airBnB app even op Casa  JiPSYL!
De (airBnB) prijzen liggen hier trouwens wat lager dan in Spanje. We hadden dus een groot privé huis tot onze beschikking midden in de natuur met een gedeeld zwembad. Helaas was het december, dus zwemmen was ietwat koud.

We zagen ook hier, vooral heel veel (gehuurde) camper busjes langs de kust.

 

 

Onze eigen Finca ligt op zo’n drie kwartier rijden van Faro en Fuseta:

 

Kitesurf vakantie Zuid Spanje – The Kite Finca, Huelva

 

Drie ‘specs’ kiten in Tips Portugal

  • Omgeving Faro kent mooie spots en de ‘oversteek’ naar Spanje is zo gemaakt voor nog meer (vlak water) spots. Let op: wanneer je met een huur-auto de grens overgaat, moet je vaak extra betalen! Daarnaast zijn er tol-wegen!
  • Kitesurf hoog-seizoen Portugal, loopt van mei tot september;
  • Veel mensen verblijven hier “in het wild” in een camper.

 

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!