Wat maakt het dat Dakhla zo populair is in de mei vakantie en dat alle populaire hotels al ver van tevoren vol zitten geboekt? In dit blog:

 • Wind: statistieken en zekerheid in Dakhla in mei
 • Weer: het weer in Dakhla in de mei vakantie
 • Vluchten naar Dakhla in het voorjaar
 • Hotels in Dakhla

Windstatistieken en windzekerheid in Dakhla in de mei vakantie

Een van de voornaamste redenen waarom Dakhla een zeer populaire bestemming is in de mei-vakantie: de wind! De beste maanden om te kunnen varen met toegankelijke wind (lees: Niet geregeld boven de 30 knopen) zijn de maanden rondom de zomer: Maart, April, Mei & September + Oktober. In de zomer waait het stevig. Bij de gewone windvoorspellingen kun je vaak nog een aantal knopen optellen.
Meer lezen over de windzekerheid in Dakhla en andere “FAQ”? Dat kan hier.

Wind in Dakhla in mei

Met een gewicht van 60kg kun je vaak kitesurfen met een 7m in de middag en een 9m in de ochtend.
De wind in Dakhla is thermisch. Omdat het in het voorjaar (mei), in de zomer en een groot deel van het najaar overdag erg warm wordt, kun je dan ook een stabiele goede wind verwachten!

Attitude view met PLKB
Lagune Attitude

Het weer in Dakhla in mei

Neem een dun (3/2 mm) wetsuit mee in mei. Het is overdag aangenaam warm (20-30 graden Celcius) maar ‘s nachts is het redelijk koud in de woestijn (12-18 graden Celcius), waardoor de watertemperatuur nooit erg hoog op zal lopen.
Veel mensen vinden het fijn; koele nachten (een goede nachtrust) en overdag lekker warm, met een stabiele wind (geen vlagen).

In mei zijn alle kiters in Dakhla blij

Okay we moeten het natuurlijk niet overdrijven maar het aantal terugkomende gasten in mei ligt erg hoog. Vraag direct een offerte aan voor Dakhla Attitude, PK25 of WestPoint Dakhla in mei:

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

 • Hidden
 • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vluchten naar Dakhla in het voorjaar

Niet alleen de hotels hanteren ‘high season’ prijzen (standaard prijzen) maar de luchtvaartmaatschappijen doen dat ook. Vooral in de meivakantie kunnen de vliegprijzen naar Dakhla flink oplopen. We raden je aan, om (vrij) ver van tevoren te boeken. Niet alleen hotel (omdat de meeste hotels in januari al vol zitten) maar ook de vlucht! Royal Air Maroc (vanaf Brussel of Amsterdam) werkt namelijk als volgt: hoe meer stoelen beschikbaar, hoe goedkoper. Hoe minder stoelen over, hoe duurder de prijs van een vliegticket.

Marokko, Dakhla – “PK25”

Hotels in Dakhla

En welke hotels zitten waarschijnlijk al vol in mei

Wanneer je een aanvraag doet voor het meest complete en populaire hotel op de beste spot aan de lagune, Dakhla Attitude, krijg je -wanneer er beschikbaarheid is, vaak maar bedenktijd van 48 uur. Dit omdat de “demand on bungalows” in mei heel erg hoog is!
In januari zit Dakhla Attitude voor mei al voor 75% (of meer) volgeboekt!

Vaak heeft PK25, het zuster hotel van Attitude (zelfde eigenaren, recht-tegenover Attitude direct aan de lagune, nog wel wat meer beschikbaarheid. De huisjes zijn hier een stuk comfortabeler en ruimer dan de standaard huisjes van Attitude. De prijzen liggen hier ook iets hoger.

Tot slot heeft WestPoint (aan de wave-spot, maar gratis trasnfers naar de lagune beschikbaar) vaak wel ruimte! Sterker nog! In het voorjaar heeft WestPoint zelfs een aanbieding! (en een zwembad <3 )

Specifieke vraag?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Speedspot Dakhla 2020
Speedspot Dakhla, foto aangeleverd

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

 • Hidden
 • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!