Dakhla Windzekerheid (en meer van dat soort need-to-knows)

Wat kun je verwachten als je naar Dakhla afreist voor een kite vakantie? Een aantal van de Dakhla FAQ’s: Heb je veel ruimte? Is het water koud? Is het beginners-vriendelijk? Welke periode is het beste? Welke spot is het beste? En… hoe zit het met Dakhla windzekerheid?!
Al deze vragen proberen we zo goed mogelijk te beantwoorden in dit artikel over de wind (en het weer) op deze plek.

Dakhla need to knows: Algemeen

De reis naar Dakhla:  Om naar het windzekere Dakhla te reizen, vlieg je op luchthaven Dakhla met Royal Air Maroc. Deze vliegtuigmaatschappij heeft het begrepen als het over kitegear gaat! Je kunt je boardbag GRATIS meenemen, mits: maximaal 23kg & maximaal 2,20 x 0,40 x 0,40. Je kunt hiernaast ook nog een gewone tas meenemen. Ook max. 23kg zolang je maar binnen de marges blijft. De beste ticket prijzen vind je vaak via www.skyscanner.com.
De overstaptijd op Casablanca, die je vaak hebt bij het boeken van een vlucht vanaf Amsterdam, is kort. Ons advies is om luchthaven personeel op Casablanca direct na aankomst op de hoogte te brengen van je overstap naar Dakhla zodat ze je langs de rij begeleiden.
Bij aankomst in Dakhla staat het personeel van WestPoint (wavespot) of Attitude (lagune) op je te wachten. Het is naar WestPoint ongeveer 15 minuten rijden en naar Attitude ongeveer 45 minuten.

Verder is het natuurlijk altijd goed om van tevoren na te denken over veiligheid, vaccinaties etc. Wij adviseren je hier graag over. Maar bekijk vooral zelf de informatie van onze rijksoverheid, bijvoorbeeld via de website NederlandWereldwijd.nl
Wij plaatsen regelmatige updates over onze bestemmingen op insta of facebook.

Dakhla windzekerheid en het weer in Dakhla

Watertemperatuur (wetsuit info Dakhla): Neem een (dun) wetsuit mee. Het is overdag aangenaam warm (20-30 graden) maar ‘s nachts is het redelijk koud in de woestijn (10-18 graden), waardoor de watertemperatuur nooit erg hoog op zal lopen. In de zomermaanden heb je al snel genoeg aan een shorty (3/2), in de wintermaanden neigen wij naar een 3/2 fullsuit.
Windstatistieken Dakhla: (Deze Dakhla vraag is echt een Dakhla FAQ) De wind bouwt vaak op, gedurende de dag: Naarmate het warmer wordt, trekt de wind vaak ook aan. Onze ervaring is, dat je bij de windvoorspelling van de bekende windvoorspellingswebsites vaak enkele knopen op kunt tellen! De beste maanden om te kunnen varen met toegankelijke wind (lees: Niet geregeld boven de 30 knopen) zijn de maanden rondom de zomer: Maart, April, Mei & September , Oktober. In de zomer kun je zeer stevige wind verwachten; wel windzeker dus maar wel écht harde wind. In de winter kun je in Dakhla ook nog een windzekerheid verwachten van boven de 60-70% ! Eigenlijk waait het, het gehele jaar, maar uiteraard uitzonderingen daargelaten.
Benieuwd naar de windstatistieken van het gehele jaar? Deze vind je hier.

✈ Vlucht boek je gemakkelijk zelf:

Bekijk goedkope vliegtickets naar Dakhla

Wij boeken, zonder extra kosten, jouw verblijf bij de beste hotels in Dakhla!

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

 • Hidden
 • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Overige informatie over Dakhla

Dakhla stad: De wavespot (westpoint) ligt op c.a. 8km van het stadje Dakhla. De lagune ligt iets verder, ongeveer 20 km. Dakhla kent leuke winkeltjes en een markt maar is wat ons betreft niet te vergelijken met toeristische (bad-)plaatsen zoals Taghazout, Essaouira of Marrakesh. Dakhla is (nog) niet echt ingesteld op (surf-) toerisme. Je kunt de avondmarkt bezoeken, traditionele Marokkaanse snoepjes en koekjes kopen bij één van de winkeltjes, Marokkaanse thee drinken of linzen soep gaan eten bij één van de restaurants. Vanaf onze bestemmingen kun je dag/ avond trips regelen naar de stad. Ons advies is om dat op locatie te regelen.
Dragon Camp foto voorkant faq dakhla

Dakhla need to knows over de lagune

De spot: De lagune van Dakhla is langgerekt en breed. We krijgen veel vragen over deze geweldige spot.
Dakhla Attitude ligt direct aan deze enorme lagune waar de windzekerheid hoog is. Verwacht een vlak water spot waar je voor een groot gedeelte kunt staan. Deze (voormalig) kiteworldtour tourstop locatie leent zich uitermate goed voor freestyle en freestyle training. Maar, dezelfde omstandigheden lenen zich ook uitermate goed voor (beginners-)lessen en downwinders.
Er zijn bij de lagune aan de kant van Attitude geen obstakels in of om het water. Door de grootte van de spot kun je door een stukje upwind of downwind te gaan, altijd wel een plek vinden met veel ruimte om lekker te kunnen varen! Ook hebben ze een duidelijk les gebied.
Aan de andere kant van de lagune ligt boetiek hotel PK25. Dit is een wat kleinschaliger en luxer hotel dan Attitude maar met dezelfde voorzieningen! Dakhla windzekerheid is hier (natuurlijk) hetzelfde. De wind is ook side onshore/ side shore.

Dakhla Attitude Lagune FAQ

Hotel + Spot lagune

Onze locatie aan de spot: Wij regelen alle (Nederlandstalige) boekingen voor Dakhla Attitude hotel, zonder extra kosten. Informatie over de huisjes, maaltijden etc. vind je achter de Attitude link. Deze locatie heeft vanaf met je rug naar het surfcenter gezien eigenlijk altijd side on shore /side shore wind van rechts. De dominante windrichting in Dakhla’s lagune is Noord Oost. Vanaf Dakhla Attitude kun je over land naar de speedspot; deze botervlakke spot heeft aflandige wind. Maar, attitude zorgt dat er rescue aanwezig is bij trips daarheen. Ook wordt je gebracht en gehaald over land!
Behalve vlak water bij de main spot (en biljart-laken vlak water bij de speed-spot) is er aan de andere kant van het schiereiland waar Dakhla ligt (ca. 20min rijden) een uitstekende wave spot met hotel. Hierover lees je hieronder meer.
Kitesurf voorzieningen Dakhla lagune : Bij Attitude kun je een groot surfcenter verwachten met lockers (groot met hangslot) voor je gear, beachboys die je helpen bij het landen / launchen van je kite, een bad om je bar etc. in af te spoelen, douches, kleedruimte, shop en repair. Eigenlijk alles dus wat je nodig hebt! Er wordt gewerkt met Cabrinha materiaal. Daarnaast is er een beachbar die smoothies verkopen, koffie, en borreltjes voor bij de sunset. Van mixdrankjes tot koude biertjes.

Foto lagune met dragon island voor artikel over dakhla windzekerheid

 

✈ Vlucht boek je gemakkelijk zelf:

Bekijk goedkope vliegtickets naar Dakhla

 

✈ Vlucht boek je gemakkelijk zelf:

Bekijk goedkope vliegtickets naar Dakhla

Dakhla windzekerheid + need to knows: WaveSpot

De spot: (één van de wavespots) van Dakhla is WestPoint, beter bekend als Oum Lamboiur.  Het hotel waarvoor wij de boekingen doen, Westpoint hotel, ligt direct aan de kust op een klif bij deze ultieme golf- &kitesurfspot. De golven komen uit het noorden en draaien naar noordwest om de punt (klif) heen richting de kust. Deze spot is ook een tourstop (wave en strapless freestyle) voor de GKA worldcup in juli 2017 (en in 2018 weer!). De spot varieert van worldcup waardige golven tot mooie beginnersgolven om je eerste golven te leren rijden. Ook is deze plek uitermate geschikt om te (leren) surfen.
Dagtrips naar andere mooie wave spots golfsurf spots rondom Dakhla, worden ook veel gedaan en er is een dagelijkse (gratis!) shuttle naar Dakhla Attitude om te kunnen kiten op de vlakwater lagune.
Een hele gave downwinder voor ervaren (wave-)kiters kan gedaan worden van ‘Golden point’ naar ‘ West point’. Deze downwinder kun je het beste doen in een windzekere periode zoals de zomer. In deze periode kun je harde wind verwachten met een hoge windzekerheid.. Ook zijn er dan kleinere golven wat het toegankelijker maakt  om deze downwinder langs de Marrokkaanse kust te doen.

Overige wave spots

Meer wavespots/ surfspots in Dakhla, info: Oum Lamboiur kite en surf spot is gelegen aan de oceaan kant van het schiereiland en staat bekend om het brengen van zowel goede wind als golven.
De beste maanden zijn van september tot mei; je kunt dan een mooie swell van 1-2 meter golven verwachten en zelfs echte barrels! Je kunt golven rijden voor een minuut of langer!
Arish is een beetje een vervuild klein traditioneel vissersdorpje 35km ten noorden van Dakhla Attitude hotel. Hier vind je 50 meter hoge kliffen, waardoor het hier niet waait en het dus ideaal maken om te surfen of te suppen! Deze surf spot heeft eindeloos lopende right handers met perioden van 8 seconden (in de zomer én wintermaanden). Bij Jail Point heb je zowel left-handers als right-handers die ook kracht hebben zonder swell. Ze beginnen met perioden van 6 seconden en het werkt hier alleen met laag water. De laatste spot die we willen aanhalen is Jorf el Hmam. Dit is een groot prachtig strand met meerdere spots met rechts- en linkslopende golven. Deze spot(-s) zijn geschikt voor beginners en gevorderden en ook voor strapless kitesurfers!

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

 • Hidden
 • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hotel + Wave Spot

Onze locatie aan de spot: Wij regelen alle (Nederlandstalige) boekingen voor
WestPoint Dakhla hotel, zonder extra kosten. Deze locatie heeft dominant on shore wind vanaf het strand gezien. De dominante windrichting is Noord Oost. Meer informatie over de accommodatie vind je achter de WestPoint link. Of stuur ons even een (chat) bericht.
Kitesurf voorzieningen Dakhla wavespot : Bij het surfcenter van WestPoint zijn heel veel surfboards. Van softtops tot SUP tot shortboards. Je kunt je gear stallen in de locker (bankje) voor je eigen accommodatie. Er zijn douches, een kleedruimte, een shop en repair. Eigenlijk alles dus wat je nodig hebt! Er wordt gewerkt met cabrinha materiaal (kite). Er is op de klif een restaurant, BeWok, dit zit binnen de hotelmuren maar is toegankelijk voor bezoekers van buitenaf. Daar kun je echt fenomenale zonsondergangen verwachten terwijl je een lekker koud biertje drinkt of Sushi aan het eten bent!

Meer vragen over Dakhla windzekerheid? Over de kitesurfspots in Dakhla en onze jaar-rond ervaringen?

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

 • Hidden
 • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

✈ Bekijk alvast de vlucht opties naar Dakhla & vergelijk vliegticket prijzen.

 

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

 • Hidden
 • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!