De leukste kitesurf bestemmingen voor stellen

In dit artikel kom je te weten welke kite bestemmingen geschikt zijn voor stellen.

In dit artikel kom je te weten welke kite bestemmingen geschikt zijn voor stellen.
Of je nu beiden helemaal hooked bent, of dat slechts één van de twee wil kiten op vakantie: Er is altijd wel een geschikte kitesurf reisbestemming voor een stel!

Kitesurf bestemmingen voor stellen: Beiden kitesurfen

Wanneer je beiden helemaal stoked bent over de sport is er natuurlijk die ene bestemming waar iedereen het al jaren over heeft. Het land van kiten in bikini of boardshort, vlakwater lagunes en caipirinha’s: Brazilië.
Wij hebben hier een super comfortabele romantische locatie direct aan de lagune van Ilha do Guajirú. Er is een zwembad, een knusse bar, beachboys die je kite optuigen en oplaten… Van alle gemakken voorzien dus en ook nog eens reasonably priced. We hebben het over White Wind resort.

https://outboundkitetravel.nl/bestemming/white-wind/

Andere bestemmingen die we zeker aan kunnen raden voor stellen waarbij beide kitesurfen:

Vlakwater
– Sri Lanka (Vayu, in Mannar)
– Dakhla (PK25)

Golven:
– Dakhla (Westpoint)
– Boa Vista (Diverse appartementen in Sal Rei)

Kitesurf bestemmingen voor stellen: Één van de twee heeft het kitevirus te pakken

Deze is het ‘meest lastig’, want, waar ga je heen als de vrouw bijvoorbeeld liever wil zwemmen, suppen of relaxen en de man helemaal gek wordt wanneer het boven de 30 knopen wordt?!
Niet het meest ideale strandweer, toch?
Gelukkig zijn er wat locaties die wij aanbieden, ingericht op zowel ‘beachlife’ als ‘kitelife’.
Cumbuco bijvoorbeeld in Brazilië. Op het strand gelegen zodat je naar je kitesurfende liefde kunt kijken terwijl je uit de wind op een strandstoel bij het zwembad aan het relaxen bent! Maar bij Ilha do Guajirú (zie hierboven) ben je hiervoor ook aan het juiste adres.
Andere locaties die zich goed lenen voor stellen waarvan de helft kite:
– Sri Lanka (KSL)
– Boa Vista (Diverse appartementen in Sal Rei)

Kitesurf bestemmingen voor stellen: Leren kitesurfen

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je allebei wil leren kiten (of één van de twee). Een uitdaging? Natuurlijk niet! Veel van onze bestemmingen lenen zich uitermate goed voor het maken van jouw eerste kitesurf meters -of die van je vriend(-in)!

Complete focus op het kiten: Dakhla

Wanneer je niets anders wil doen dan focussen op de tot dan toe nieuwe sport, dan is Dakhla een aanrader. De lente en herfstmaanden zijn populair (boek dus bijtijds!) en de wind is er vooral tussen maart en oktober goed en stabiel, waar het (vroege) voorjaar en het najaar zich het beste lenen voor lessen (iets minder sterke wind).
Behalve kiten is er niet veel te doen in Dakhla. Dat wil zeggen: Verwacht geen diner dates en het pakken van een terrasje is hier niet mogelijk. Echter is er wel een gezellige bar vanwaar je kunt genieten van het uitzicht over de lagune. Het is een leuke bestemming voor een stel, omdat je je nergens druk om hoeft te maken behalve het kiten! Je verblijft namelijk op basis van volpension en alle faciliteiten zijn aanwezig: Van Spa tot wakeboardbaan en beachbar.
De meest romantische locatie aan de lagune? Dat moest haast PK25 wel zijn. Bekijk hier meer:

Marokko, Dakhla – “PK25”

Liever uitzicht op zee in een ruim net huisje op een klif (en extra bonus: Met zwembad erbij)?! Bekijk dan westpoint hotel eens!

https://outboundkitetravel.nl/bestemming/westpoint-hotel/

Van beide locaties zijn lessen op de lagune mogelijk!

Kiten en reizen voor stellen

Liever wat meer doen dan alleen maar in het water liggen met je board en vlieger?
Dan is Sri Lanka een goede optie! Met wind tussen mei en oktober en vervolgens (‘2nd wind season’) in de winter vanaf eind december weer is dit een goede windzekere bestemming waar je naast kiten nog veel meer kunt zien, doen en beleven!
Ga duiken! Of, wat dacht je van klimmen? Cultureel erfgoed bekijken op de fiets? Olifanten spotten in een wildpark? (Bijna) alles kan in Sri Lanka, en wij kunnen het voor je organiseren. Door onze blogs te bekijken kun je een goede impressie krijgen van dit heerlijke land.
Les wordt gegeven op vlak water (kalpitiya bijvoorbeeld). Het is er heerlijk warm en het is een relatief goedkoop land! Wij hebben in Sri Lanka meerdere locaties! Stuur ons gerust een berichtje, wanneer je meer informatie zou willen ontvangen.

Foto Gardenview bungalow
Gardenview bungalow o.a. geschikt voor stellen die op kitevakantie gaan

Meer weten over kitesurf bestemmingen voor stellen? Bel ons op, stuur een whatsapp of neem contact met ons op via het formulier op de website <3 Tot op het water!

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!