Op kitesurfvakantie met de trein naar Leucate (FA): een interessante overweging wanneer je op kitetrip wil met een minimale footprint. Steeds meer citers houden zich bezig met hun CO2 uitstoot: door het eten van minder vlees en zuivel, door het overstappen op een groene energieleverancier (of bank) of door te bekijken hoe de kitesurfvakantie eco-friendly (duurzamer) kan.

kitesurfvakantie bestemmingen bij Outbound

Bij al onze bestemmingen vindt je onderaan de pagina een hoofdstuk “Duurzaamheid“. Hierin beschrijven we, wat een accommodatie zoals een hotel doet aangaande dit topic. Ook hebben we een filter op onze website welke je aan kunt zetten, om te bekijken welke locaties eco-friendly zijn.

Klik hier om onze eco-friendly bestemmingen te bekijken en lees onderaan elke bestemming wat zij precies gedaan hebben om dit label van ons te krijgen.

Outbound x Duurzaamheid

Omdat wij het belangrijk vinden om een steentje bij te dragen aan een groenere wereld, voegen we onder anderen meer duurzamere bestemmingen toe aan ons reisagentschap. We informeren je over hoe je jouw vakantie duurzamer kunt maken. We onderzoeken en proberen om jou vervolgens te inspireren.

Zo gingen we in 2019 al met de trein naar Fehmarn (DL).
Eva werkte hiervoor samen met NS International en Access Kiteboard magazine.

In het vroege najaar van 2021 gingen we met de trein naar Leucate/ La Franqui (FA). In dit blog artikel lees je over deze kitesurfvakantie met de trein naar Leucate en omgeving.

 

met de trein naar zuid frankrijk
trein naar zuid frankrijk Leucate

Kitesurfvakantie met de trein naar Leucate: de kosten

Helaas is het op moment van schrijven zo, dat een treinkaartje naar een kitesurfbestemming vaak duurder is dan een vliegticket naar diezelfde kitesurfvakantie bestemming.
Toch is het met schuiven met de data en filteren goed mogelijk om een betaalbaar ticket te vinden naar diverse Franse plaatsen vanwaar je gemakkelijk in Leucate komen kan – zoals Narbonne, Perpignan of Marseille.

De kosten wegen denk ik steeds minder op tegen de baten. Ofwel: de mate waarin deze keuze écht een verschil maakt: je stoot gemiddeld twaalf keer minder broeikasgassen uit dan wanneer je met de auto zou gaan…. laat staan met het vliegtuig! Het hele Thalys netwerk wordt gevoed met groene stroom. De CO2 besparing maakt de treinreis waardevol.

De waarde van reizen met de trein

Natuurlijk zijn er nog meer zaken die een kitesurftrip per trein een mooie ervaring maken.
Ik ben tijdens deze kitesurfvakantie op WorkAtion: er is het overgrote deel van het traject (snelle) WiFi, er is zowel in de Thalys als de TGV een bar met pils en koffie en wanneer je je een treinkaartje koopt om per spoor naar Zuid Frankrijk te reizen, zit je gegarandeerd op een comfortabele stoel met een bureautje en de meest prachtige uitzichten (vooral het laatste gedeelte van de reis is prachtig).

Bekijk treintickets en reisopties naar Zuid Frankrijk via NSinternational hier

Meer informatie en beeld van de treinreis naar Leucate

We hebben de waardevolle momenten ook in beeld proberen te brengen voor Access Kiteboard magazine. Daarnaast kun je in onze instagram high-lighted story (“TrainTravel“) beelden terugkijken van de kitesurf vakantie treinreis naar -in ons geval – Perpignan.

Vanaf station Perpignan is het trouwens nog maar 15 minuutjes naar eindstation Leucate – La Franqui. Vanaf dit Zuid Franse treinstation dat twee sporen telt, is het nog een ruime 2 kilometer lopen naar de accommodaties aan de kitesurf spot met school & rescue service!

Heb je specifieke vragen over onze (en wellicht jouw toekomstige!) kitesurfvakantie met de trein naar Leucate? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact Form

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Leucate – Verblijf aan het kitesurf strand in Frankrijk

 

 

 

Liever naar Duitsland met de trein?

Lees ons train-travel (2019) artikel hier:

Kitesurf vakantie met de trein

 

 

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!