A Day In The Life….. Werken & Kiten

Wie & Wat Outbound Kitetravel is & doet kun je lezen in onze FAQ en bij Over Ons.
In deze blog neem ik, Eva van Outbound, je mee in wat ik zoal doe op A day at the office van Outbound….
Hoe is het nou echt, wanneer je Werken & Kiten combineert? 

 

Werken & Kiten:
Digital Kitesurfing Nomad

Digital nomads zijn mensen die graag reizen en die overal vandaan kunnen werken. Wat je  nodig hebt is een laptop en een goede verbinding met het wereld wijde web… Digital nomads reizen vaak langzaam en leven als de lokale bevolking… Kan ik mijzelf een Digital Nomad noemen? Niet echt. Hoewel mensen die onze socials volgen wel denken dat ik ‘altijd op reis’ ben. Eigenlijk werk ik ook als juf. Ik geef het vak Toerisme & Recreatie op een VMBO school. In vrijwel elke schoolvakantie ga ik naar één of meerdere van onze Outbound bestemmingen toe of bezoek ik nieuwe potentiële bestemmingen. Mijn  laptop gaat daarbij altijd mee en ik werk veel vanaf deze locaties. Als ik niet thuis aan het werk ben, probeer ik zoveel mogelijk te genieten. Natuurlijk door te gaan kitesurfen maar ook door heerlijke (gezonde) cakes en taarten te bakken, door wijn te drinken met vrienden en door concerten te bezoeken.

Office days

Ondanks dat ik overal kan werken, werk ik het liefst vanuit huis. Alles is daar voorhanden en vaak breng ik (bijna) hele dagen door in een chillbroek en slobbertrui.
Ik drink liters thee en koffie en bedenk vaak veel nieuwe ideeën en bel/ app vaak met het Outbound Team.
Zo helpt kitechick Stephanie mij vaak <3

Een dag bestaat vaak uit het volgende:

 • Boekingen regelen voor kitesurfers/ surfers in spé naar onze locaties
  Offertes, facturen, informatie mails, telefoongesprekken, afspraken…. Op een laagdrempelige en gemakkelijke manier verblijf en evt. lessen of huur voor kitesurfreizen realiseren zonder daar extra kosten voor te rekenen bij de boeker. 
 • Content maken/ bedenken
 • Teksten schrijven (blog, locaties etc)
 • Teksten vertalen
  Omdat wij alle Nederlandstalige boekingen door voor Dakhla Attitude, WestPoint (wavespot) hotel en PK25 vertaal ik ook hun website, socials en blogs. 
 • (marketing) meetings
 • Campagnes bedenken
 • Events-/ groepsreizen plannen

A typical day

Op 22-2-2018 – (een maand en één dag voor mijn huwelijk met Ferry!) zag mijn dag er zo uit:

07:10Wakker. 
Ik ben niet perse een ochtend mens. Dus ik blijf meestal nog een half uur tot een uur in mijn bed liggen. Dan check ik alvast mijn mail en socials
08:30 Eruit!
Ik ga naar beneden en ga direct ontbijten. Meestal doe ik dit met (homemade) cruesli en een plantaardige yoghurt of melk. Ik eet thuis altijd veganistisch. Daarbij drink ik koffie of cappuccino en ik zet een pot (groene) thee. Na het ontbijt gaat de laptop pas aan, en begin ik met de meest urgente zaken.
09:00 Mails mails mails
Van vragen over (onze nieuwe locaties in) Sri Lanka of Tarifa tot reisadvies en up to date info geven over de locaties. Soms duurt dit een uur, soms de hele ochtend.
Vandaag duurde dit niet zo lang, zodat ik gelijk verder kon met één van de dingen die ik nog had liggen: Vertalen.
10:00 Vertalen 
De social media posts voor Dakhla Attitude moesten nog vertaald worden. Momenteel is de YOG gaande, Dakhla Attitude is hier host voor.
Dit zijn de kwalificaties voor de Youth Olympic Games. Heel tof dat dit in Dakhla gehouden wordt. En, daarover moeten mensen in Nederland dus ook horen. Er doen dan ook een paar Nederlanders mee, waaronder Kimo Verkerk.
11:00 Bloggen!
Op donderdag probeer ik altijd minimaal 2 blogs te schrijven voor Outbound. De onderwerpen die nog op stapel staan zijn deze blog – ‘a day in the life’ – en een blog over kitesurf reisverzekeringen (‘kitesurf reisadvies’ blog, deel 2). Ik vind bloggen leuk, zeker wanneer ik in mijn ogen waardevolle informatie kan delen.. Zoals tips over restaurants op Boa Vista, Waarom je wel (of niet) zou moeten gaan kiten met boots,  Wat je moet weten over kitesurf bagage op reis en meer van dat soort zaken. Voor alle artikelen klik je hierzo.
Meestal ben ik een lange tijd bezig met bloggen waardoor ik vaak laat lunch. Op deze dag ging ik ook laat lunchen.
14:00 Lunch
2 plakken banaan-wortel brood en 2 broodjes hummus. En natuurlijk een liter thee 😉 Tijdens de lunch check ik mijn privé mail inbox en scroll ik door mijn facebook timeline. Ook loop ik even naar de supermarkt om alvast yoghurt te halen voor morgen ochtend voor mijn home-made oats met noten ontbijtje.
15:15 AdWords
Ik moet nog steeds een onderzoek doen naar trefwoorden voor onze AdWords campagnes. Omdat ik eht steeds uitstel ben ik nog niet heel ver … Ik besluit nu een uurtje eraan te gaan zitten voordat ik de sportschool in duik om te zorgen dat mijn kitespieren niet teveel verslappen.
17:00 Sportschool 
Oké dat uurtje werd toch bijna twee uur. Wel heb ik nu een aantal trefwoorden gevonden waarop we ons bedrijf gevonden kunnen laten worden bij google zoekopdrachten die niet buitensporig duur zijn.
Ferry haalt mij op, en we gaan een uurtje knallen in de sportschool.
19:00 Food in the belly & chill-mode
Na een groot bord vegan pasta kijken we netflix & zit ik tussendoor stiekem te werken door onze instagram story bij te werken. #nevernotnotworking

Werken & Kiten klinkt denk ik dus een stuk romantischer als dat het in het echt is. Desalniettemin houd ik van mijn werk en ben ik heel dankbaar dat ik dit kan doen. Deze zomer ga ik hetzelfde doen als hierboven maar dan op locatie. Drie maanden lang bezoeken we nieuwe en bekende bestemmingen. We nemen onze laptops mee. Volg ons op instagram op op de hoogte te blijven van hoe Werken & Kiten samen kan gaan. 

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

 • Hidden
 • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!