Kitesurfen op Egmond aan Zee

Benieuwd hoe de kitesurf condities zijn in Egmond aan Zee? In dit artikel lees je een korte samenvatting over kitesurfen in Egmond aan Zee.

Specificaties kitesurf spot Egmond aan Zee

Vaarbaar: Noord – West Zuid West (bij pal zuid, iets aflandig)
Diepte: Wordt snel diep, liggen zandbanken
Spot regels: Er gelden -net als op veel Nederlandse stranden- een aantal regels omtrent het kitesurfen in Egmond aan Zee. Over het algemeen geldt: Als je een zwart/wit geblokte vlag ziet hangen is watersport toegestaan. Het strand (noord) is onderverdeeld in drie zones en die zones worden aangeduid door de kleur van de strandpalen. Oranje is het activiteitenstrand, hier mag je kitesurfen. Geel is zonnestrand voor badgasten en roze is het naaktstrand. Check de borden met regelgeving bij de strandopgang voor de specifieke regels op de kitespot Egmond aan Zee.

Hoe kom je bij kitesurf spot Egmond aan Zee

Bereikbaarheid: Wij gaan altijd kitesurfen bij “Egmond aan Zee, Zuid”. Ter hoogte van strandpaviljoen de Zilvermeeuw en kitesurf school Juicy. Maar je kunt ook naar Boulevard Noord, Egmond aan Zee, 1931 AZ Egmond aan Zee.
Parkeren (en betalen): Van 1 maart t/m 1 november geldt hier betaald parkeren. Buiten dit seizoen kun je gratis je auto parkeren op de boulevard.

Er is een mooi vakantiepark in Egmond aan Zee, nabij de kitespot.
Liever kamperen in een bus? Huur een camper!

Overige informatie

Shops: Er zijn een aantal (kite-)surfshops zoals Backyard Surfshop met leuke kleding en prachtige surfboards. Een andere shop, dichtbij kitespot Egmond is kitesurfshop Haarlem.
Geen wind: Als het niet waait in Egmond aan Zee is er genoeg te doen binnen een straal van 50km van de kitespot. Wat dacht je van wakeboarden bij SKEEF in Heerhugowaard? Wandelen in het prachtige duingebied (bij onze vakantiewoning krijg je gratis 2 duinpassen!). Of ga je liever surfen of mountain biken? Voor alle activiteiten hebben wij een passend advies en kunnen we je in contact brengen met de juiste scholen, verhuurbedrijven en instructeurs. Stuur ons dus gerust een berichtje.

 

 

ALLCAMPS-Luxe kampeervakanties

 Ben je op zoek naar verblijf bij de kitespot van Egmond?
Hier kun je een vakantiehuis huren met verwarmd zwembad en diverse faciliteiten waaronder fietsverhuur. Perfect, voor een vakantie in Nederland aan de Noordzee kust!

 

of… zullen wij een passende accommodatie voor je regelen?

Huur een Kitetravel Agent in

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!