Kitesurf Reisadvies: Vaccinaties en gezondheid op kite vakantie

Heb ik vaccinaties nodig? Is deze locatie geschikt voor jonge kinderen? Hoe zit het met de veiligheid in dit gebied en eventuele (politieke) onrust? Dit soort vragen zijn natuurlijk heel belangrijk om bij stil te staan. Wij hebben up to date kitesurf reisadvies op maat voor je, wanneer je ons een berichtje stuurt. Ben je […]

Heb ik vaccinaties nodig? Is deze locatie geschikt voor jonge kinderen? Hoe zit het met de veiligheid in dit gebied en eventuele (politieke) onrust?
Dit soort vragen zijn natuurlijk heel belangrijk om bij stil te staan.
Wij hebben up to date kitesurf reisadvies op maat voor je, wanneer je ons een berichtje stuurt.
Ben je van plan om naar Dakhla, Boa Vista, Sri Lanka of Brazilië (kust boven Fortaleza) af te reizen? Lees dan even verder in dit eerste deel van onze blog omtrent kitesurf reisadvies!

Gezondheid

Natuurlijk is het belangrijk om op voorhand te checken of je bepaalde inentingen nodig hebt, voordat je aan je reis begint.
Je kunt hier meer informatie over vinden op https://www.ggdreisvaccinaties.nl/ .


Gezondheidsinformatie per land

Wij bieden kitesurf vakanties aan voor solo reizigers, groepen, stellen, gezinnen…. Dit doen wij naar Brazilië, Kaapverdië, Sri Lanka en Marokko. Daarom vindt je hieronder kitesurf reisadvies over deze gebieden: Dé wetenswaardigheden omtrent gezondheid.


Zuid Amerika, Brazilië

Brazilië
Vaccinaties & Muggen
Het Zika Virus is officieel beëindigd (januari 2018).
Een vaccinatie tegen gele koorts wordt aanbevolen voor Brazilië evenals DTP en Hepatitis A.
DEET (anti muggen) is aan te raden voor je verblijf in Brazilië. Echter is dit geen must, omdat langs de kust minder goede ‘randvoorwaarden’ voor muggen zijn.
Er is wind, geen tot weinig stilstaand zoet water.
Bloedzuigers
Bloedzuigers zijn kleine beestjes / wormpjes die zich hechten in je huid. Vaak gaan de wormpjes onder je teennagel zitten.
Ze noemen deze beestjes ook wel “peche” (spreek uit “Pèsh”). Niet zelden laten bloedzuigers vanzelf weer los, desalniettemin is het verstandig om ‘de peche’ te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld bij de dokter of bij een pedicure die langs komt bij de pousada.

Kitesurf reisadvies op maat

Afrika, Kaapverdië

Kaapverdië
Vaccinaties & Muggen
Hepatitus A en DTP zijn prikken die worden aangeraden voor bezoek aan Kaapverdië.
Op Kaapverdië zijn muggen. Hierover kun je hieronder meer lezen.
Malaria/ Dengue
Op Boa Vista zijn gevallen van Dengue (ook wel knokkelkoorts) bekend geweest. Dit virus wordt overgedragen door muggen die overdag steken. De incubatie tijd is ongeveer 6 dagen. Een aantal van de symptomen zijn plotselinge hoge koorts met koude rillingen,  hoofdpijn, spierpijn, braken, hoesten en keelpijn. Je herstelt meestal vanzelf na een niet ernstige reactie op het virus.  Smeer je dus goed in met DEET.
Op Kaapverdië kan in het najaar malaria voorkomen. Malaria komt met name voor in tropische- en subtropische gebieden. Malaria is een ziekte die doorgaans hoge koorts geeft. De mug zorgt voor parasieten in het bloed.
De malaria muggen steken alleen tussen zonsondergang en zonsopgang.
De mug is klein en zoemt praktisch niet, hierdoor heb je het niet snel door als je geprikt wordt.
Smeer goed met DEET en draag lange kleding in de vroege ochtend en bij zonsondergang.
Ga je in het najaar naar BoaVista? Neem dan contact op met de GGD voor malaria tabletten advies. Dit is in principe niet het kitesurf seizoen (want dat is van nov-mei) en behoort dus niet perse tot kitesurf reisadvies. Wij nemen zelf geen malaria tabletten (mee) naar Boa Vista.

Kitesurf reisadvies op maat

Afrika, Marokko

Dakhla
Vaccinaties & Muggen
Bij Dakhla kom je eigenlijk vrijwel geen muggen tegen.
Hepatitus A en DTP zijn prikken die worden aangeraden voor bezoek aan het gehele land.
Schelpjes
Tja, je kunt overal in een schelpje trappen maar bij Dakhla’s lagune willen we ‘m toch graag even expliciet aanhalen omdat we er eigenlijk zelf vrijwel elke keer dat we komen er wel aan moeten geloven…
Omdat er kleine kapotte (en dus scherpe) schelpjes op het strand liggen, kun je een voetwondje oplopen. Je kunt surfschoentjes dragen, maar dat vinden wij zelf niet fijn.
Heb je een wondje? Zorg dat de wond overdag zoveel mogelijk kan ademen. Het is prettig om goede waterbestendige pleisters mee te nemen. natuurlijk is er bij het surfcenter een EHBO kit voorhanden maar eigen materialen om ’s avonds na het douchen bijvoorbeeld te gebruiken, zijn altijd fijn.Tot zover ons ‘extra’ kitesurf reisadvies.

 

Kitesurf reisadvies op maat

Sri Lanka

Kalpitiya & Mannar, Sri Lanka
Vaccinaties & Muggen
In Sri Lanka kom je muggen tegen. Zorg dat je een goede anti-muggen spray of crème met DEET bij je hebt. Ook een klamboe is sterk aan te raden. Op onze locaties is er echter een klamboe aanwezig in de slaapkamer.  De ziektes die de muggen in Sri Lanka over kunnen dragen: Zika, chikungunya en/of dengue koorts/knokkelkoorts. Bescherm je dag & nacht goed tegen muggenbeten!

Het kitesurf reisadvies raadt een hoop vaccinaties aan voor Sri Lanka:

  • Gele Koorts.
  • Hepatitis A
  • DTP
  • Buiktyfus (wanneer je langer dan 2 weken in het land blijft)
  • Hepatitis B (persoongebonden)
  • Tuberculose (eventueel)
  • Rabies (vermijd contact met zoogdieren, inenting is optioneel)
  • Japanse encefalitis & Mazelen. Beiden verhoogd risico.

Medische voorzieningen
Mannar ligt redelijk ver van de hoofdstad Colombo waar de meeste en beste medische voorzieningen zijn. Houd hier rekening mee en zorg voor een goede verzekering die eventuele evacuatie dekt! Hierover kun je meer lezen in het  vervolg op dit kitesurf reisadvies artikel.

Bij Mannar en Kalpitiya zijn ook veel scherpe schelpjes op de bodem/ op het strand. Lees even terug bij Dakhla wat ons kitesurf reisadvies hierover is.

 

Kitesurf reisadvies op maat


Kitesurf reisadvies & eigen verantwoordelijkheid

Doe vooral wat goed voelt, en luister naar je ‘onderbuik’.
Bekijk de laatste informatie op de betrouwbare website van bijvoorbeeld de rijksoverheid en de GGD.
Bovenstaande tekst is een greep uit belangrijke wetenswaardigheden en is geschreven in januari 2018. De reiziger is altijd nog zelf eindverantwoordelijke voor maatregelen die hij/ zij neemt voor het maken van zijn/ haar ktiesurf reis. Een reis boeken? Neem een kijkje bij onze bestemmingen!

 

Wil je meer artikelen lezen rondom reisadvies? Bekijk onze blog over veiligheid op kite vakantie waarin de situatie van de verschillende bestemmingen worden aangehaald of lees dit blog over reisverzekeringen.

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!

Zoek