3 No Wind Activities op Kite Vakantie

Wanneer je op kitevakantie gaat kan het noodlot altijd toeslaan. Hoe windzeker het gebied ook, ongeacht de windstatistieken, verhalen van locals en de berichten van de kitesurfscholen en hotel… GEEN WIND.
En, wat doe je dan? Wij hebben 3 activiteiten op een rijtje gezet, om de dagen zonder wind tijdens jouw vakantie een stukje aangenamer te maken lees onze blog:
3 No Wind Activities op kite vakantie.

 

3 No Wind Activities op Kite vakantie

1: Ontdek andere sporten (en ga buiten je comfort zone)

Behoefte om toch sportief bezig te zijn? Probeer andere sporten. Er zijn een flink aantal sporten die ook nog ten goede komen aan je kitesurf prestaties omdat ze je bijvoorbeeld helpen je flexibiliteit te vergroten, je spieren sterker te maken of ervoor zorgen dat je evenwicht beter wordt.
Yoga: Yoga helpt je spieren sterker maken/ houden, zorgt voor flexibiliteit en een beter gevoel voor evenwicht. Allemaal dingen die je helpen om een betere kitesurfer te worden. Yoga alleen voor dames? Welnee! Bij Dakhla Attitude, PK25 en WestPoint worden diverse yogaclasses aangeboden. Ook als het wel waait, om je dag mee op te starten (of te eindigen). 
Wakeboarden:
Goed voor je boardgevoel, lekker voor arm- rug- en beenspieren. Wanneer je net begint met kiten, kun je achter een boot of achter een kabel (2.0 systeem) de waterstart ook goed oefenen. Gebruik die dag zonder wind op vakantie dus om te zorgen dat de volgende keer dat jij aan die vlieger hangt je alweer een stapje verder bent! Bij onze hotels in Dakhla zijn er zowel mogelijkheden voor achter de boot als mogelijkheden achter de kabel (incl. obstakels). Lees hier onze blog over “obstakel kiten“. 
SUP: 
Suf? Misschien… Hoewel we je graag uitdagen om een SUP te pakken op zee bij WestPoint hotel bijvoorbeeld. Goed voor je balans en je traint hiermee ook spieren waarvan je misschien niet eens wist dat je ze had… Op dagen waarbij het écht nagenoeg windstil is een super leuke ervaring!
Je kunt bij vrijwel al onze locaties SUP’s huren/ gebruiken op windloze dagen.
Meer weten over bovenstaande activiteiten in Dakhla? Klik hier. 
En verder kun je altijd gaan kayakken in Brazilië bij WindWind hotel bijvoorbeeld, door de mangroves! Super prachtig. Of stap in een kayak op de lagune bij Dakhla en vaar downwind naar het onbewoonde Dragon Island. Dit zijn echt prima No Wind Activities op Kite vakantie, weten wij uit ervaring.
Ga longboarden wanneer het niet waait je in Tarifa zit, in ons huis zijn boards beschikbaar. Evenals SUP’s en Surfboards! In Nederland kun je met onze (gratis!) duinpassen wandelen door het duingebied of huur een mountainbike en ga met onze host op stap door de bossen en duinen!


2. Gear check one two

Wanneer het niet waait op kite vakantie kun je op deze manier tóch met kiten bezig zijn. Ik heb op vakantie een keer mijn bridles vervangen en mijn kites allemaal gecheckt op schrammetje van schelpjes (en of er dus een plakkertje nodig was voor de zekerheid).
Niet de meest leuke activiteit, maar het is sowieso belangrijk om je gear goed te onderhouden.
Voordeel hier is, dat je dit vaak buiten (in de zon) doet. En, dat je – mocht de wind toch opsteken, als eens van de eerste op het water kan staan!
Pak altijd een setje reparatie spullen en spullen voor onderhoud van jouw gear in.


3.  Dagje rust

Wáat? Jazeker. En rust staat niet gelijk aan “niets doen”. Er zijn tal van opties bij onze accommodaties om je lichaam (en geest) rust te geven en evengoed een leuke tijd te hebben. Hieronder een aantal opties voor rustige No Wind Activities op Kite vakantie:
Wellness: Bij Dakhla (Attitude, PK25 en WestPoint) kun je gebruik maken van diverse faciliteiten zoals massages (er zijn er echt héél veel om uit te kiezen), Hammam en gezichtsbehandelingen. Echt een aanrader. Bij PK25 kun je je ook laten masseren op je eigen kamer. Helemaal relaxed. Zit je Bij WestPoint dan kun je ook gebruik maken van de faciliteiten, stuur ons gerust een berichtje voor meer info! In Egmond aan Zee in de buurt heb je diverse welness faciliteiten in de buurt zoals de Beemster. En in Brazilië kun je je laten masseren bij jouw accommodatie.
Manicure/ Pedicure: In onze accommodaties in Brazilië kun je iemand langs laten komen voor een manicure en/ of pedicure. Super fijn om je nagels te laten verzorgen wanneer deze vaak dag in dag uit in het zoute water zitten, en het is super goedkoop! Fooi geven aan de locals die hiervoor langs komen mag natuurlijk.

In voor iets rustigs met toch een beetje activiteit? Ook hier is Yoga een fijne optie. Vraag ons naar de typen yoga die mogelijk zijn op jouw vakantie. Er zijn ook rustige opties zoals Yin Yoga.

On a budget?
Natuurlijk lees je de tijdens jouw dag rust op die dag zonder wind, eindelijk dat boek of die Acces magazine uit. En, werk je even aan die wetsuit-tan-lines. Lekker goedkoop en toch een fijne No Wind Activitiy op Kite vakantie.

Dakhla spa
Dakhla spa massages hammam en meer

 


Geen Wind tijdens je kitevakantie, de Don’ts

“The Waiting Game” Ondanks dat het tegen je principes in druist, is dit wat ons betreft toch echt een dikke vette don’tWachten op wind.
Zeker wanneer de voorspelling ism het getijde/ opwarming (thermiek) allemaal “op nul” staan.
Waarom? Er is zoveel meer te doen! En het zorgt voor een bak frustratie wanneer je een dag alleen maar hebt zitten wachten, je 14m hebt opgelaten, deze uit de lucht hebt laten vallen, in het water, hem niet meer hebt kunnen herstarten en…… You get the piont 😉

“We drinken het wel leuk” Voor ons is het een No-Go om met drank op te gaan kitesurfen. Je brengt niet alleen jezelf in gevaar maar ook de andere kiters en overige watersporters. Ondanks dat de verleiding groot is om gewoon een fles wijn bij de lunch te bestellen zouden wij dat alléén doen als de odds écht op 99.9% geen wind tijdens jouw kitevakantie staan…

Natuurlijk wil je tijdens jouw kitevakantie wind hebben…(!)
Daarom hebben wij per maand windzekere bestemmingen voor je uiteen gezet op onze blog. Wil je vrijblijvend advies over de wind op onze locaties? Stuur ons dan een berichtje. Wij hebben voor elk jaargetijde een windzekere kitebestemming voor elk type reiziger!

 Neem contact op

Of bekijk onze instagram voor inspiratie van enkele No Wind Activities op Kite vakantie.

 

 

 

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!