De beste boardbag inpak tips volgens de kenners

Waar let je nou op bij het inpakken van je precious gear wanneer je rekening moet houden met het maximale gewicht van je boardbag maar ook met de beperkte ruimte die je hebt? Lees hier de boardbag inpak tips volgens de kenners!

 

Boardbag inpak tips

In dit bericht komen diverse kitesurfers aan het woord om hun ervaringen te delen als het aakomt op het inpakken van je boardbag.
Heb je vragen over de afmetingen van je boardbag of het gewicht? Reageer dan even onder deze blog post! Of, stuur ons een mailtje.

Boardbag inpak tips van Stephanie van den Boorn

Stephanie kwam al eerder voorbij op onze blog toen ze ons een inkijkje gegeven heeft over waarom zij met boots is gaan varen. Deze stoere kite chick gaat vaak op kite vakantie om te genieten van de zon, de wind en om haar handle passes te fine-tunen. Wat zij ons vertelde over het inpakken van haar boardbag: “Haal je kites uit de tassen en rol ze dan zo klein mogelijk op, leg ze in de lengte in je tas. Puzzel ze vervolgens in elkaar. Neem je kitetassen wel mee, maar gebruik ze ook handig. Stop hier bijvoorbeeld je pomp of je vinnen in zodat deze dingen je kites niet kunnen beschadigen. Ik neem mijn tassen eigenlijk wel altijd mee want anders ben ik op vakantie vaak een het zeulen terwijl dat net met kiten niet hoeft haha.
Of kijk of bijvoorbeeld je kleine kite samen met je grote kite in de tas van de grote kite past.
Zo past mijn 6m makkelijk bij mijn 9m en mijn 11m bij mijn 17m. Dat scheelt dan toch weer wat gewicht!

stephanies gear voor boardbag inpak tips

Boardbag inpak tips van Joost

Enthousiaste kiter Joost Beers kite eigenlijk met alle weersomstandigheden in Nederland. Of het nou -1 is of windkracht 9 en 20 graden… Ook hij gaat natuurlijk op kite vakantie. Hij vertelde ons het volgende over hoe hij zijn boardbag inpakt: “Het beschermen van je materialen is belangrijk. Zo voorzichtig zoals je zelf met je kitespullen omgaat doet men op luchthavens helaas niet. Slim je tas inpakken is dan ook belangrijk! De spullen welke een stootje kunnen hebben aan de buitenkanten en je kwetsbare kites aan de binnenkant. Om mijn board doe ik vaak verwarmingsbuis isolatie en ik wikkel mijn wetsuit er omheen. daarnaast haal ik de vinnen van mijn board af en bewaar die apart in de tas. Vaak passen er twee kites in een rugtas, een grote en een kleine maat. Dat kan ook erg handig zijn. Voor elke kite een rugtas meenemen doe ik vaak niet. Een rugtas is vaak voldoende”.

Net als Stephanie gebruikt Joost dus ook vaak maar 1 kite tas voor meerdere kites. Fijne tip, zeker als je op zoek bent naar dingen om te ditchen met het oog op het maximale gewicht dat je mee mag nemen.

“Check altijd even je tas op beschadigingen als je die van de band pakt bij de luchthaven, alleen als je het meteen meld valt er wat te declareren bij de luchtvaartmaatschappij!”

Schade boardbag Joost, boardbag inpak tips en tricks

Alle boardbag inpak tips op een rijtje

Stephanie, Joost en wij delen de volgende tips met je.

Boardbag inpakken

 • Schaf een goede stevige (grote) boardbag aan
 • Haal je kites uit hun originele tas zodat je ze klein op kunt rollen + meerdere kites in 1 tas kan doen op locatie;
 • Bescherm kwetsbare materialen; doe er bijvoorbeeld je wetsuit of poncho omheen;
 • Stop pomp + vinnen (en evt. andere scherpe materialen) in je losse kitetas en niet direct bij je kites;
 • Choose wisely; heb je echt twee barren nodig? Kun je je bar wellicht in je normale bagage doen? Past er een kleine kite in je handbagage?

Boardbag inleveren + ophalen op de luchthaven

 • “Golfbags” werken vaak niet meer. Daarnaast wil je graag dat jouw materiaal is aangegeven (en daarmee (beter) verzekerd is);
 • Check je tas altijd direct na aankomst op eventuele schade! Alleen direct aangegeven schade kan op de luchtvaartmaatschappij worden verhaald;
 • Informeer jezelf goed over het maximaal toegestane gewicht + afmetingen voordat je je tas incheckt. (Tip: lees onze blog hierover)
 • Kom je er niet uit? Wanneer je je accommodatie bij ons boekt, geven wij je graag advies over het inpakken/ inchecken van je kitegear!

 
✈ Benieuwd welke maatschappij er goedkoop naar jouw kitesurf bestemming vliegt? Vergelijk gratis goedkope vliegtickets.

Boardbag inpakken

info@outboundkitetravel.nl
Content eigenaar: Outbound Kitetravel

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

 • Hidden
 • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!