Informatie over windsurfen in Dakhla op een kitesurf website? Yes, why not!
In september 2019 hebben wij een toffe les gehad van één van de instructeurs van het nieuwe windsurf-center in Dakhla: Freak Surf.

Wil je eens wat anders proberen op kitesurf vakantie in Dakhla? Wil je de kinderen/ vrouw meenemen en willen zij niet kitesurfen? Of wil je gewoon weten hoe het zit met windsurfen in Dakhla?!

Lees dan dit blog.

Windsurfen in Dakhla op de speedspot, wavespot en lagune

De mensen achter Freak Surf, Hannes en Lukas, zijn super stoked over Dakhla en openden daarom begin 2019 een windsurfcenter aan de lagune bij Dakhla Attitude.
Dakhla biedt veel mogelijkheden voor elk discipline: of het nu freestyle, race of wave is.

De lessen worden gegeven op de lagune, recht voor het center.
Freestyle lessen, trips en clinics worden vrijwel dagelijks gedaan naar de boter-vlakke speedspot waar het altijd net een paar knopen meer waait.
Liever de golven in? Andy, Hannes of een van de andere instructeurs nemen je graag mee naar de wavespot zoals die bij WestPoint hotel.

Windsurf condities Dakhla

De main spot, de Dakhla lagune, is een windsurfplek van wereldklasse voor alle niveaus, van beginner tot professional. Vlakbij het strand zijn er perfecte vlakke watercondities, terwijl het water verder op in de lagune choppy is. Het is de beste speelplaats om je eerste chop hop of zelfs de nieuwste freestyle moves te leren.
Bij laag water kun je gemakkelijk leren windsurfen omdat je een groot gedeelte kunt staan.

Meer specs over windsurfen in Dakhla

gemiddeld 330 dagen wind per jaar uit het NoordOosten;
lekker warm; jaarrond gemiddeld 25 graden
zomer gemiddeld 25-30 knopen & een watertemperatuur van 24 graden
winter gemiddeld 15-20 knopen & een watertemperatuur van 20 graden
perfecte vlakke spot (speedspot);
windsurfen in de Sahara; ongerept en onbevolkt!

 

Wil je meer te weten komen over windsurfen in Dakhla?
Wil je meer lezen over de spot of een les/ clinic boeken?

Neem contact op met onze vrienden van Freak Surf Dakhla!

windsurfer speedspot Dakhla

Onze ervaring

In september 2020 nam Eva een windsurf-les. Niet geheel onervaren (lees: 1x een les gehad van haar vader op Curacao zo’n tien jaar geleden) stapte ze in zo’n 25 knopen op een board met instructeur Andy.

De les begon op het strand, met de uitleg van de materialen en waar ze voor dienen. Daarna volgde de instructie met betrekking tot het zeil uit het water tillen en in positie brengen. In kleine stapjes werd het eerst voorgedaan waarna ik het zelf kon proberen. All seemed pretty easy… Tot je dus op het water staat en in de choppy condities (het begon laag water te worden en het waaide al flink) het zeil uit het water probeert te halen zonder van je plank te vallen.

Gelukkig is de instructeur geduldig waardoor ik mijzelf kan herpakken en focus op mijn houding.

Balans

Het valt mij op dat buikspieren aanspannen heel belangrijk is voor mijn balans. Ik had verwacht dat ik wel wat spieren zou hebben door het kiten maar het valt me niet mee.. Na zo’n 5 pogingen heb ik eindelijk het zeil in positie en vaar ik uit de lagune op. Door een windvlaag verlies ik mijn balans en lig ik in het water. Gelukkig is mijn instructeur Andy in de buurt om uit te leggen hoe ik het board gemakkelijk om kan draaien om terug te varen naar de kant. We gaan later pas aan de bochten werken (gelukkig).
Na een klein uur ben ik best kapot maar is het mij gelukt beide kanten een stukje te varen.
Het upwind-varen is nog lastig. Van het kiten ben ik gewend druk te geven op mijn hakken en hard op mijn achterste been te leunen. Dit doet bij het windsurfen niet veel. Het is de bedoeling dat je het zeil in de juiste positie brengt, om hoogte te kunnen lopen. Helaas is dat mij deze les niet meer gelukt…

Kitesurfer <3’s windsurfing

Grappig hoe deze sport in een twee uur durende les oprecht mijn interesse heeft gewekt door de verschillende facetten en de uitdaging!

Windsurfen in Dakhla is een enorm leuke ervaring en een super intensieve en toffe activiteit voor een dagje niet kitesurfen!

Omdat ik nog niet thuis ben in de verschillende materialen maar je wel graag wil laten weten wat de prijzen van materiaal huur zijn en met welke windsurf-materialen ze werken in Dakhla deze link.

Wil je zelf ook een les boeken tijdens jouw kitesurfvakantie in Dakhla?
Dat kan op locatie bij het Freak windsurf center Dakhla of vooraf via hun website.

Ook wij kunnen je boeking regelen. Hieronder zie je de prijzen van semi-prive en prive lessen. Daarnaast ook de prijzen van rental en storage.

rental en storage prijzen windsurfen dakhla lesprijzen windsurfen dakhla

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!