5 duurzame kitesurf merken als cadeautje

Op zoek naar een mooi cadeautje voor een kitesurfende vriend of wil je jezelf verwennen met mooie spullen en daarbij rekening houden met duurzaamheid? Lees dan snel verder! Wij hebben 5 duurzame kitesurf gerelateerde merken voor je uitgelicht. EDIT: oktober 2019

 

5 Duurzame Kitesurf Merken

Omdat wij het belangrijk vinden dat wij als reizigers bewust leven, vonden we het tijd om een kort artikel te schrijven om jou te wijzen op een duurzame variant/ optie voor het aanschaffen van jouw kitesurf spullen. Dan hebben we het niet over kites maar wel over gerelateerde spullen zoals boardshorts, surfwax en poncho’s. De 5 duurzame kitesurf gerelateerde merken die we hieronder zetten, zijn ook nog eens te vinden in Nederland (en vaak zelfs opgericht in Nederland). Support the local, helemaal goed, toch?! Check hieronder ons lijstje van 5 duurzame kitesurf merken waar jij kan gaan shoppen!

 

1. Onze eigen webshop

Helaas is deze tip niet meer van toepassing, omdat de webshop sinds juli 2020 is opgeheven in verband met vertrek naar het buitenland. Je kunt nog wel duurzame producten en cadeautjes kopen bij ons bij the KiteFinca in Zuid Spanje: al onze producten zijn op een zo duurzaam mogelijke manier geproduceerd en verpakt.

Home

2. Ressies ReDesign

Wat is er nou leuker als mooie spullen en als deze afkomstig zijn van ‘oude materialen’ die anders gewoon achteloos weggegooid zouden worden?! Weinig. Precies.
Scoor daarom je tas, omkleed poncho, handschoentjes of vinnenhoesje bij Ressies!

We hebben deze toffe chick een aantal jaren geleden ontmoet op HOOKED! in Friesland. Haar werkwijze, kijk op het leven en de mooie spullen die ze maakt (o.a. in samenwerking met sociale werkplaatsen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen(!)) zijn super inspirerend.

Ze heeft nu nog meer producten toegevoegd waaronder haarbandjes en elastiekjes voor de ladies. Go check that out!

3. Yoga / Active wear by Monique Rotteveel

Door te kiezen voor onze duurzame actieve kleding, zegt je “JA” tegen eerlijke productie in Europa. Monique zet gerecycled plastic afval om in functionele Surf & Yoga kleding.
One-pieces, leggings en sport-tops allemaal met een prachtig design (Monique is namelijk ook grafisch vormgever). Bekijk de website van Monique Rotteveel hier.
Ook leuk om te weten: Ze geeft 1% van de jaarlijkse omzet aan “1% for the planet”.

4. Nog meer sustainable swimwear

Steeds meer merken hebben een duurzame lijn toegevoegd. Zo heeft O’neill nu “oneill blue” gemaakt van gerecycled plastic.
Dutchy Carmen van CURMS is ook met duurzaamheid bezig zo is haar “Home” lijn gemaakt van hergebruikte materialen zo is elk item uniek! EDIT (maart2018): CURMS gaat ook Duurzame bikini’s en swimsuits maken <3 EDIT(juni2021): CURMS stopt met de productie, de items die er nog zijn, zijn echt de állerlaatste items! Op is echt op dus!

5. Duurzamere vakantie

Wat dacht je van kamperen op een heel kleinschalige eco-farm binnen Europa dichtbij de kitesurfspot? Via Campspace vind je de meest bijzondere (en duurzamere) opties!

 

Duurzamer op vakantie is ook een langere periode weg.
Een manier om dat te doen, is door op reis te gaan met een camper.

Nu zijn de campers niet goedkoop in de aanschaf. En, wanneer je eerst eens op campervakantie wil gaan zonder deze hoge kosten is het huren van een camper een optie. Ook leuk als kitesurfers-cadeau aan je maatje tijdens de feestdagen: een (tegoed-bon voor) camperhuur!

 

 

Last but not least: een vakantie met de trein – zoals wij bijvoorbeeld deden naar Leucate (FA), is natuurlijk ook een duurzamere optie.

Of, vakantie in eigen land. Ooit al eens een bungalow in de natuur/ dichtbij de spot overwogen? Wij vonden hier opties:


Duurzame kitesurf merken

Behalve mooie spulletjes, van bikini’s tot tassen, kun je ook met het boeken van je vakantie rekening houden met duurzaamheid.
Onze locaties doen allemaal iets met dit topic. Als je bij de bestemmingen kijkt, kun je nalezen waar de bestemming waar jij interesse in hebt voor een kite vakantie, mee bezig is aangaande het topic ‘duurzaamheid‘.

 

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!