5 duurzame kitesurf merken als cadeautje

Op zoek naar een mooi cadeautje voor een kitesurfende vriend of wil je jezelf verwennen met mooie spullen en daarbij rekening houden met duurzaamheid? Lees dan snel verder! Wij hebben 5 duurzame kitesurf gerelateerde merken voor je uitgelicht.   5 Duurzame Kitesurf Merken Omdat wij het belangrijk vinden dat wij als reizigers bewust leven, vonden […]

Op zoek naar een mooi cadeautje voor een kitesurfende vriend of wil je jezelf verwennen met mooie spullen en daarbij rekening houden met duurzaamheid? Lees dan snel verder! Wij hebben 5 duurzame kitesurf gerelateerde merken voor je uitgelicht.

 

5 Duurzame Kitesurf Merken

Omdat wij het belangrijk vinden dat wij als reizigers bewust leven, vonden we het tijd om een kort artikel te schrijven om jou te wijzen op een duurzame variant/ optie voor het aanschaffen van jouw kitesurf spullen. Dan hebben we het niet over kites maar wel over gerelateerde spullen zoals boardshorts, surfwax en poncho’s. De 5 duurzame kitesurf gerelateerde merken die we hieronder zetten, zijn ook nog eens te vinden in Nederland (en vaak zelfs opgericht in Nederland). Support the local, helemaal goed, toch?! Check hieronder ons lijstje van 5 duurzame kitesurf merken waar jij kan gaan shoppen!

 

1. Eco Friendly Surf Gear

Need I say more? Wil je dat jouw wax eco friendly is, en je boardbag ook? Dan ben je hier aan het juiste adres.
Nu (nog) alleen voor surfers maar voor de mensen die strapless varen dus ook een prima plek om jouw essentials te scoren. Oh & ze verkopen ook leuke t-shirts trouwens! Een mooie om mee te beginnen dus voor dit lijstje van duurzame kitesurf merken.
Producten checken? Klik hier!

2. Ressies ReDesign

Wat is er nou leuker als mooie spullen en als deze afkomstig zijn van ‘oude materialen’ die anders gewoon achteloos weggegooid zouden worden?! Weinig. Precies.
Scoor daarom je tas, omkleed poncho, handschoentjes of vinnenhoesje bij Ressies!

We hebben deze toffe chick een aantal jaren geleden ontmoet op HOOKED! in Friesland. Haar werkwijze, kijk op het leven en de mooie spullen die ze maakt (o.a. in samenwerking met sociale werkplaatsen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen(!)) zijn super inspirerend.

Go check that out!

3. Studio Sterk

Handgemaakte armbanden van aangespoelde visnetten.
Dubbel goed; oud materiaal hergebruiken en de stranden/ zee een beetje schoner achterlaten.
Bekijk de website en bestel jouw armband (verkoop gaat via Dreams Surfshop). Of, volg een workshop! Ook superleuk daarom staat deze ook in ons lijstje van duurzame kitesurf merken.

4. Sustainable swimwear

Steeds meer merken hebben een duurzame lijn toegevoegd. Zo heeft O’neill nu “oneill blue” gemaakt van gerecycled plastic.
Dutchy Carmen van CURMS is ook met duurzaamheid bezig zo is haar “Home” lijn gemaakt van hergebruikte materialen zo is elk item uniek!

Tot slot noemen we nog Lemon Spicy als één van de 5 duurzame kitesurf merken in dit artikel.
Deze swimwear is gemaakt van stof met gerecyclede vezels van visnetten en ander afval. Bekijk alle items van het merk dat Lemon Spicy heet hier.

EDIT (maart2018): CURMS gaat ook Duurzame bikini’s en swimsuits maken <3
Volg CURMS om op de hoogte te bijven!

 

5. Tassen van oude kites

Natuurlijk kon deze niet ontbreken aan dit – 5 duurzame kitesurf merken -lijstje! Bekijk meer hierover op deze facebook pagina.


Duurzame kitesurf merken

Behalve mooie spulletjes, van bikini’s tot tassen, kun je ook met het boeken van je vakantie rekening houden met duurzaamheid.
Onze locaties doen allemaal iets met dit topic. Als je bij de bestemmingen kijkt, kun je nalezen waar de bestemming waar jij interesse in hebt voor een kite vakantie, mee bezig is aangaande het topic ‘duurzaamheid‘.

Heb je vragen of ideeën? Laat het ons vooral weten!

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!

Zoek