Roderick Pijls – Boa Vista Blog

Het bezoeken van de Kaapverdische eilanden stond al een lange tijd op ons verlanglijstje, daarom waren wij ook door het dolle heen toen wij in maart 2017 werden uitgenodigd door Outbound Kitetravel om Boa Vista op de kaart te zetten. Op downwinder, golven scoren en genieten van al het mooie dat dit ongerepte Kaapverdië te bieden heeft!

Aankomst

We werden opgevangen door een enthousiaste Nederlandse genaamd Bobby, de dame die accommodatie en activiteiten regelt op locatie met Outbound, onder de naam ‘Bobby Was Here’. Binnen no-time wisten we alles wat we moesten weten, van het halen van een sim kaart tot aan de eerlijke prijs van een tros bananen. Eenmaal gesetteld kon het kite avontuur beginnen.

We werden al meteen geïntroduceerd aan de jongens van Kite Kriol, de enige kitesurfschool gerund door een groep lokalen op het strand van Sal Rei. Aangezien de jongens allemaal zijn opgegroeid op het eiland, kennen ze de spots en de condities als geen ander.

Op pad

We werden al snel meegenomen op een kitesafari, de pick-up vol gestampt met boards, kites, honden en bbq spullen. Het was zo’n 1.5 uur rijden over onverharde wegen, door kleine dorpjes genietend van de ongerepte natuur en de verlaten stranden. Ervatao hadden we dan ook voor onszelf. We hadden niet veel geluk met de swell, volgens Jo kon het er echt los gaan en er werden meteen foto’s bij gehaald. Hij vergeleek het met Mauritius! Helaas mocht het die dag niet zo zijn. Toch waren we voldaan na een hele dag kiten.
Voor sunset werden er nog een paar vissen gevangen, die dezelfde avond op de bbq belandden.

Met de laatste glinsteringen van zon, een koud biertje in de hand en een vers gegrilde vis op het vuur, was het een geslaagde eerste dag.

De overige dagen

De daar op volgende dagen hebben we iedere dag kunnen varen.

We maakte geregeld een downwinder van het hoofdstrand Sal Rei, waar de wind aflandig was en het water vlak, tot aan de enorme zandduinen waar de kust buigt en de windrichting schuin aanlandig word. Met afgaand tij was de golf hol, stijl, maar kort. Een goede oefen golf voor de backside one-hit-wonders.

Ook maakte we nog een enorme downwinder naar Kite Kriol waarbij wij eerst 20min moesten lopen, een berg op en weer af met al je spullen. Jalou dacht meteen; ‘zonder hun had je dit toch nooit kunnen vinden’… We kwamen uit bij een klein strandje, met overal rosten en net genoeg plek om je kite op te laten. Vlak voor ons vertrek kwam er nog een kleine rif haai voorbij, ok dan… Natuurlijk zijn ze eerder bang voor ons, dan andersom…
Eenmaal op het water was het alleen maar fun en genoten we van de mooie tocht, met schildpadden, vliegende vissen en springende walvissen aan de horizon.

Tijd om naar huis te gaan..

Het was een korte maar winderige week, de golven vielen helaas tegen, maar we hebben de potentie mogen zien van de spots.
We hopen zeker nog een keer terug te komen en dan echt te scoren qua golven. Mooi dat er zo dichtbij huis een ‘hidden gem’ ligt die nog niet overspoeld wordt met toerisme, zoals Sal.

 

Roderick Pijls vissen bij Ervatao
Roderick Pijls vissen bij Ervatao

Meer zien of lezen? Check hier onze vlog die we op Boa Vista maakten begin 2017, of bekijk die van Jalou Langeree of die van Roderick
Zelf naar Boa Vista? Bekijk ons aanbod van appartementen op loopafstand van de spot hier: Appartementen Boa Vista.

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!