Als ik op kite-vakantie ga, doorloop ik vaak een aantal ‘stappen’. Deze kun je deels hier lezen.
Deze stappen zijn ook gebonden aan een aantal voorkeuren: Rustige spots, betrouwbare wind/ goede forecast en een fijne temperatuur is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen. Als je op deze manier je kitevakantie uitzoekt, met als vertrekdatum januari, februari of maart, dan kun je zomaar uitkomen bji Kaapverdië, Boa Vista.

Vliegtickets

Meestal is het een goede zet om (goedkope) aanbieders te vergelijken op een ticketvergelijkingsite. Hiervoor gebruik ik bijvoorbeeld graag www.vliegtickets.nl

Een andere goede optie is google flights. Deze gebruik ik meestal als ik de periode wel al weet (ik ben leraar, dus ik ben gebonden aan schoolvakanties) maar nog twijfel over mijn bestemming. Met behulp van google flights vond ik hele gunstige vliegtickets naar Seattle om vanuit daar door Washington en Oregon op roadtrip te gaan.

Bij Boa Vista – Kaapverdië –  is het iets anders gegaan. Ik vond via vliegtickets.nl goedkope vluchten, maar deze waren vanuit Brussel. Tui vliegt vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Boa Vista, om vanuit daar door te vliegen naar Sal. De vliegtickets bleken hier prima van prijs te zijn wanneer ik flexibel omging met de data.

Boardbags; TUI (2019 informatie)

Bij Tui moet je betalen voor je kitegear. Net als dat je dat tegenwoordig bij vrijwel elke aanbieder moet doen. Je boardbag gaat relatief goedkoop mee naar Boa Vista: Voor 35 euro (in plaats van bijvoorbeeld 100 euro met TAP naar Fortaleza). Ook mag de boardbag wat zwaarder zijn dan dat ik gewend ben bij andere luchtvaartmaatschappijen: Een tas van 32 kg is geen probleem. Meestal ligt het maximale aantal kilo’s voor een boardbag zo rond de 28.

Je kunt je boardbag van tevoren aangeven en bijboeken, maar je kunt dit ook op het vliegveld doen bij de incheckbalie.  Op de website van Tui valt te lezen dat je hiervoor 10 euro luchthaven kosten moet betalen (omdat de wachtrij hierdoor toeneemt voor andere mensen, geven ze als reden). Echter wordt dit tientje extra niet altijd doorgevoerd.
Helaas moet je bij Tui ook voor je ruimbagage betalen. 20 euro per enkele reis.
Ferry en ik reizen met 2 normale tassen (met daarin behalve 3 tshirts en tandenborstels ook 2 kites en wetsuits) en 1 boardbag (met daarin 2 boards, 2 harnassen en 2 paar boots).

2x20x2 + 1x35x2 = 155 euro’s lichter dus, om je troep op de spot te krijgen. Maar all well worth it, natuurlijk!

 

De vlucht

In iets meer dan 5.5 uur vliegen we van Amsterdam naar Boa Vista. Een redelijk lange zit, waar ik niet zo heel goed in ben. Ik heb mijn laptop mee om filmpjes op te kijken en ik heb genoeg eten meegenomen. Omdat ik ’s ochtends vroeg vlieg zit ik tijdens mijn biologische ontbijt en lunch ritme in het vliegtuig, ofwel: Trek! Dorst! Bij Tui moet je voor dergelijke services betalen; er zit geen maaltijd of drankje bij de vlucht inbegrepen. Dus wil je gaan 4,50 uitgeven aan een zakje nootjes, neem dan wat te eten mee.

De aankomst

De luchthaven van Boa Vista doet een beetje aan als een kruising tussen “Disneyland” en “Center Parcs”. De paspoort controle is deels in de open lucht en alles is keurig netjes gestuct.

Omdat ik  van tevoren mijn visum al heb geregeld via de website Tui kan ik direct doorlopen en een stempel scoren voor in mijn paspoort.

Alle tassen (en dus ook boardbags) komen op bagageband voorbij waarna wij naar de uitgang lopen.  Aldaar staat Bobby op je te wachten. Wanneer zij meerdere appartementen tegelijk moet verwelkomen komt iemand anders de pick-up doen. In dit geval was het “Tok”, een goedlachse Kaapverdiaan.

 

Je kunt bij het vliegveld direct pinnen, wat wij dus ook doen. (Vergeet niet je pas op ‘Wereld’ te zetten (Afrika))

In 7 minuten rijden we naar ons appartement. We verblijven in het Basic appartement in het centrum achter de Shell.

 

 

 

 

Benieuwd naar dit appartement? Naar het stadje Sal-Rei, of naar de kitespots? 

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!