Dakhla’s Downwinder naar de White Dune

Tijdens jouw verblijf in hotel Dakhla Attitude wordt er vrijwel dagelijks een extra activiteit georganiseerd door het surfcenter ‘Rihfly’.

Downwinder

Één van die activiteiten is de downwinder naar de White Dune. Je kunt je natuurlijk laten verrassen, maar je kunt ook dit artikel lezen zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens deze laagdrempelige, mooie downwinder over de lagune in de Sahara.

Je vertrekt met half tij, afgaand. Dit zodat de 4×4 je na de downwinder op kan pikken en gemakkelijk via de ASNAA bron terug kan brengen naar de accommodaties.

Vertrek en route

Voor vertrek vindt er een korte briefing plaats: Waar moet je opletten? Waar kun je het beste doorvaren? En, waar kun je lekker springen en tricks oefenen? Na de briefing vertrekt de groep meteen. Er gaat een volgboot mee.
Eerst steek je de lagune één keer over, waarna je vanaf de overkant downwind weer richting het land (of beter: zand) gaat. Er gaat over het algemeen ook altijd één van de instructeurs van het kitecenter mee. Hij of zij wacht altijd tot de groep compleet is voordat er doorgevaren wordt naar het volgende stuk.
Er zijn 2 momenten dat de instructeur wacht, totdat de groep compleet is.

Aangekomen bij het eerste stuk land dat je tegenkomt, is het even opletten: Er zijn wat rotsen/ stenen dichtbij de kustlijn. Je kunt dus beter wat afstand houden van het land. Het is hier een beetje choppy maar door de windrichting en het feit dat je downwind aan het varen bent, maakt dat de chop leuk is om bochten op te maken en te springen.

Aankomst en ASNAA

Na 13km is het eindpunt bijna daar: De White Dune. Niets meer en niets minder dan een grote zandduin eigenlijk…  Maar dan in de vorm van een halve maan, met super mooi licht fijn zand. Een meter of 25 hoog. De waaghalsen beklimmen de duin te voet, doen hun board weer aan en springen al loopend de duin af.
Het water voor de white dune is super vlak. Je kunt hier dus nog even lekker knallen, voordat je je spullen opruimt en naar de pickup auto toe loopt.
De auto (of auto’s, afhankelijk van de groepsgrootte) brengt je door ‘de zandbak’ terug naar de weg. Langs deze weg bevindt zich de zogenaamde ASNAA bron.

Daar aangekomen krijg je een welverdiende ‘douche’ onder het 38° C warme zwavelhoudende water van deze warmwaterbron. Zeker het proberen waard! De bron heeft de reputatie uitstekend te zijn voor de huid, voor aandoeningen van de luchtwegen en voor de botten. En, de harde warme straal is sowieso heerlijk voor op je (vermoeide) spieren.

  • Downwinder de White Dune incl. ASNAA bron bezoek – vanaf 23 euro
  • Geschikt voor zelfstandige (licht) gevorderde kiters.
  • De downwinder duurt in totaal ongeveer een dagdeel.

Meer weten? Boeken? Stuur ons een berichtje!

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!