*update: 07-09-2018

Tijdens de KitesurfSummit van 2016 in Noordwijk, heb ik mogen spreken over het plannen van een kitesurf vakantie/ reis.

Ik ben onder anderen naar Costa Rica, Amerika (Oregon/ Washington & Florida), Spanje, Noorwegen en Brazilië geweest om aan een vlieger te hangen. Toch waren deze bestemmingen niet de bestemmingen waarover ik heb gesproken tijdens de summit.
Ik sprak over Duitsland en mijn roadtrip.

 

Duitsland dus

Nee, niet over Fehrmann. Ik moet ook zeggen dat ik hier ook nog helemaal niet geweest ben. Wij zijn namelijk doorgereden naar een plek die bijna tegen de grens met Polen aanzit: Rügen.
Rügen is een redelijk onbekende plek voor kiters buiten Duitsland. Je vind er wel veel toeristen maar dat zijn vaak camping/ natuur liefhebbers met (grote) campers. Dus wil jij op kitevakantie stappen, veel jonge en inspirerende kiters ontmoeten, shoppen en meer van dat? Dan denk ik niet dat deze plek iets voor jou is. Wil je temidden van heel veel groen kamperen, kiten op zeer rustige en prachtige spots, misschien een rondje wakeboarden, fietsen of longboarden? Dan zou ik even verder lezen


Roadtrip! We hebben onze camper volgeladen met speelgoed: Longboards, wakeboards en natuurlijk heel veel kites en onze kiteboardjes. Na ongeveer 8 uur rijden komen we aan op het schiereiland. We zien veel groen (of water), landweggetjes en kleine dorpjes. Met behulp van de “Kite & Windsurfguide Europe”  van stoked publications vond ik in ieder geval een tweetal kitespots: Dranske en Wiek. Maar, toen ik op maps keek zag ik ook een camping aan het water. Zou dit niet ook gewoon een kitespot kunnen zijn?

Pritzwald

*Meerdere tips van lezers (bedankt!): sinds de zomer van 2017 is er helaas een verbod op kitesurfen bij deze spot / camping.

We rijden naar de camping, ‘naturcampplatz Pritzwald’. Een oud mannetje runt deze camping welke midden in een bos ligt direct aan het water. Hij is blij ons te zien (nou ja, hij vindt vooral ons VW busje leuk denk ik). We betalen voor 2 nachten omdat we van plan zijn om daarna naar de kitespots Wiek en Dranske te gaan die verderop liggen.
Na het inchecken kiezen we een beschut plekje, het waait. We lopen het camping pad af en enkele honderden meters later staan we op het strandje te kijken naar 2 kiters die een spot van meer dan 1km breed met elkaar ‘moeten delen’. Hoe vet is dit?!

Het strandje is ongeveer 5-10 meter breed. Recht voor de camping zijn de badgasten dus je moet even iets doorlopen om je kite op te tuigen. Kiten mag hier overal, maar het is wel zo aardig om de badgasten ook de ruimte te geven. De spot is vlak tot choppy en je kunt voor een heel groot gedeelte staan (heupdiep). Omdat dit een spot is die goed werkt met oostenwind en het zomer is, is het ook nog eens lekker warm.
We kiten in onze shorty met onze 9 & 11m Slingshot RPM totdat de zon onder gaat.

Hoe leuk is dat, om net even ‘buiten die gebaande paden’  te gaan, en dan een spot te ontdekken die eigenlijk wat mij betreft niets onder doet voor de “Top Freestyle Spots of the world”.

Hier wil je heen. Dus hieronder vertel ik je hoe je er komt & wat je nog meer kunt doen daar.
Voor de spot zoals hierboven beschreven zet je in je roadtrip – navigatie: Zicker 19, 18574 Garz/Rügen, Duitsland

Overige (kite) tips:
-Sla de kitespot Dranske over (het is er druk, er is wel een ‘kitesurfscene’ maar deze is niet de moeite waard als je  je bedenkt dat er nog zeker 4 andere vette spots zijn op het schiereiland).
-Ga kiten en kamperen bij Wiek. Ga ook pizza eten in het dorpje.
-Ga wandelen (ja echt, wandelen, je leest het goed) in het natuurpark Jasmund. Neem je camera mee.
-Ga wakeboarden bij de cable bij Zirwkow. Zet Am Kapellenberg 1, 18528 Zirkow, Duitsland in je navigatie. En check even de flyer, een aantal jaar geleden stonden wij hierin met onze koppies.

-Huur een bootje & neem drankjes en hapjes mee voor een relax dagje op het water.
-Ga bij wind uit het westen ook kiten (en kamperen) bij Schaproder. Zet Lange Str. 24, 18569 Schaprode, Duitsland in je navigatie
-Liever een wat drukkere spot? Zet Suhrendorf 4, 18569 Ummanz, Duitsland in je navigatie.

Ga vooral op deze super leuke kite – roadtrip!

Sunset Session @ Pritzwald. Alleen op de spot.
Sunset Session @ Pritzwald. Alleen op de spot.

 

Boek een stacaravan, tent, huisje of camperplek:
Campings Gardameer
Campings Italië
Campings Duitsland

Heb je geen camper? Je kunt hier een gratis offerte opvragen:

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!