Je bent weer terug. Je 9-to-5 job is hoogstwaarschijnlijk weer begonnen. Het is koud, het waait niet (of als het waait moet je werken,  de zee is grauw … De sleur van het dagelijks leven. Grote kans dat jij ook in een Post Holiday Blues (bent) beland.

Post Holiday Blues – Herkenbaar?

Een post holiday blues is een dip waarbij je bij een serieuze variant ook echt gevoelens van depressie kunt ervaren. Wanneer je jezelf hierin herkent, is het misschien zaak om te kijken of je iets moet aanpassen in je leven zoals je werk- of thuissituatie…

Een aantal kenmerken van een post holiday blues zijn over het algemeen herkenbaar voor iedereen die terugkomt van een heerlijke vakantie:

 

Geen zin

…om te werken, om je boardbag uit te pakken, om die mailbox te openen…. Het gevoel van “bleh”.

Thuis weer thuis maken

… want de koelkast moet weer gevuld, het bed moet weer lekker ‘naar jezelf ruiken & voelen’… De meeste mensen die terug komen moeten eerst weer even bezit nemen van hun eigen huis, voordat ze weer gaan relaxen op hun eigen bank.

 

Het overleven van de Post Holiday Blues – 5 tips

1 – Foto’s terugkijken.

Je verlangt terug naar die sunset kitesessie, naar dat lekkere eten, naar dat koude biertje als je het water af komt. De kleur op je huid verraad dat het nog niet eens zo heel lang geleden is dat jij in je shorty op het water stond.
In plaats van met weemoed terug te kijken, draai je het om: Wees dankbaar dat je dit hebt mee mogen maken, dat je zoveel dagen met fijne wind gehad hebt, dat je deze spot hebt leren kennen of dat je deze nieuwe tricks hebt ingezet. Je mag trots zijn, en dankbaar.

Deel je foto’s op social media #outboundkitetravel, tag ons en wij laten jouw ervaring graag zien in onze story op instagram!

 

post holiday blues tip 2: Boardbag uitpakken

2 – Ga aan de slag! 

Het uitpakken van je boardbag uitstellen? Het zal er niet relaxter door worden…. En, het is juist super fijn wanneer je was weer schoon in de kast ligt en je spullen weer klaar liggen voor je eerst volgende sessie in Nederland.

 

3 – Doe boodschappen!

Koop jouw favoriete producten uit de Nederlandse supermarkt. Ik ben altijd blij als ik weer 3 verschillende soorten Hummus en een pak Oatly (the barista version) in mijn koelkast heb liggen.

 

 

4 – Ga op bezoek bij vrienden (of nodig ze bij jou thuis uit)

Deel je ervaringen van deze heerlijke kite vakantie en vergeet de post holiday blues even. Ga gezellig samen eten, laat foto’s en filmpjes zien en geniet van het samen zijn met jouw lievelingsmensen.

5 – Boek je volgende kite vakantie en ontsnap aan de post holiday blues!

De gouden tip tegen de post kite-holiday-blues, wat ons betreft.

Want hoe fijn is het, wanneer je weer een volgende kite vakantie hebt om naar uit te kijken?! De dagen aftellen, een nieuwe bikini kopen, filmpjes kijken van de spot waar jíj straks gaat kiten, alvast zonnebrand kopen wanneer deze in de aanbieding is (ook al is het November).

 

Foto zwembad windtown bij post holiday blues tip 5: Nieuwe vakantie boeken
Windtown Zwembad

Inspiratie voor jouw volgende kite trip

Zomervakantie – Ga op roadtrip in Europa/ Nederland. Er zijn zoveel prachtige spots waar je lang niet altijd voor op het vliegtuit hoeft te stappen, dus das nog duurzamer ook! Lees onze blogpost over Zweden of Duitsland eens .
In voor harde wind? Bekijk onze opties in Dakhla eens!
Ten slotte noemen we graag Sri Lanka als kitebestemming voor de zomervakantie. Je kunt deze binnenkort online vinden onder bestemmingen! Nu al meer info? Stuur ons een bericht!

Buiten de zomer vakantie om

Heb je het geluk dat je buiten de bouwvak/ zomer vakantie vrij kan nemen? En ga je dus (Net-)na-de-zomervakantie weg? Lees dan even verder!
– Vaak een stuk goedkoper om te vliegen wanneer je net buiten de vakantie om kunt vertrekken. Een greep uit de windzekere bestemmingen
Brazilië – Windseizoen vanaf september tot en met januari. Wij hebben diverse accommodaties: Gezellig, Buiten de Gebaande Paden, en/ of met wat Meer Comfort.
Sri Lanka – Ga buiten de gebaande paden naar Mannar! Een vijf uur durende trip brengt je langs prachtige flora & fauna en de spot is súper vlak!

Doei herfst, hallo vakantie!

Weg als het weer kouder en guur weer wordt in Nederland? Bekijk hier onze bestemmingen voor het najaar.
Herfst –  Wil je niet zover weg? Dan is Tarifa een goed idee! Buiten het hoogseizoen is het nog steeds super windzeker én het is een stuk rustiger op de spots! Win-win. Nog dichterbij huis? Ga naar ons “BeachHouse” in Egmond aan Zee!
Dakhla is in de herfst ook fijn! Iets minder storm dan in de zomermaanden, iets meer golven –mocht je op de wavespot zitten. Ook is het er dan een stuk rustiger dan wanneer je bijvoorbeeld in de populaire april of mei maand zou gaan.

Overwinteren

Ga lekker weg in de Nederlandse winter – Dé periode voor menig kitesurfer om het vliegtuig te pakken naar warmere oorden. Zuid Afrika is hier een goede, windzekere, optie. Ook Brazilië doet het goed. Minder heet maar nog steeds windzeker en mooi: Tarifa. En, wellicht ten overvloedde: Koud & Mooi,  Egmond aan Zee.. Klik hier voor de opties.
Voorjaar – Even de kiteskills weer opvijzelen en alvast een kleurtje op doen voordat het seizoen in Nederland weer in volle gang is. In januari/ februari zit je op Kaapverdië goed! Wij hebben diverse huisjes op het onontdekte Boa Vista op loopafstand van de spot.

Natuurlijk zijn er nog (veel) meer opties. Wil advies over de bestemming van jouw volgende kite vakantie om te ontsnappen aan de post holiday blues?

Stuur ons dan gerust een berichtje! Of, bekijk onze facebook of instagram voor inspiratie!

 

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!