5 dingen die je kan doen in Sri Lanka naast kiten (op reisafstand van de kitespot)

Als je naar Sri Lanka gaat zou je bijna kunnen zeggen dat het ‘zonde is’ als je niets anders gaat doen dan kiten-kiten-kiten. Daarom een klein blog artikel met 7 dingen die je kan doen in Sri Lanka naast Kiten (en op reisafstand van de kitespot!) 

Dingen die je kan doen in Sri Lanka naast Kiten

Waarschijnlijk ga je in (of op? het is immers een eiland- ) Sri Lanka ook een keer mee op day-trip. Georganiseerd vanuit het hotel waar je verblijft.
Vanuit KiteSurfingLanka bij de Kalpitiya lagune organiseren we bijvoorbeeld veel verschillende trips: Van National Park tot (acient)City Trip! Je hoeft nergens over na te denken. Je stapt in de vroege ochtend in de 4×4 en keert in de (late) avond weer terug.

Echter veel (kitende) reizigers willen zélf ook ontdekken. En dat is precies wat wij ook gedaan hebben, toen wij op locatie bezoek waren in Sri Lanka in de zomer van 2018. Daarom lees je in dit artikel over de dingen die jij ook kan doen in Sri Lanka, naast kiten natuurlijk!

1: City Trip naar Negombo

Als je bent geland op CMB (Colombo) kun je ook niet met de transfer die wij voor je regelen, in één keer naar Kalpitiya (of Mannar) gaan.

1st stop sri lanka ontbijt negombo

Misschien is het leuker om het land eerst voorzichtig te leren kennen….
Drink een biertje op het strand, ga mee met een lokale visser,  spot apen en krokodillen en kijk hoe locals de nationale sport (cricket) spelen in Negombo!

Lees het hele artikel door op de link te klikken. De foto is een foto van het ontbijt van de accommodatie die wij daar voor je regelen. 

 
—-

Reisgids (tip)

Het aanschaffen van een reisgids over Sri Lanka is aan te raden. Dit kleine eiland biedt namelijk zoveel mogelijkheden: van hikes, tot waterval of theeplantage bezoek. Van idyllische treinrit tot sunsetsurf sessie…

 

 

2: Beachin’ in Trincomalee

In  de categorie van dingen die je kan doen in Sri Lanka naast kiten maar wel op het strand? Go Beachin’ in Trincomalee!
Waar Uppuveli en  Nilaveli worden geremarked door de lonley planet en diverse travelblogs als ‘de mooiste stranden’, gaan wij toch voor Trincomalee zelf!
Het water is er écht net wat blauwer, het ziet er niet wit van de toeristen. En, de activiteiten zoals het bezoeken van een prachtig fort (Frederik) en de Koneswaram Kovil (Tempel) zijn op loopafstand!
Verblijf bij DykeRest en geniet van een privé strandopgangetje en zwem in het kraakheldere blauwe water. Maak gratis gebruik van de snorkel spullen en spot kleine Nemo’s en Dory’s. Niet vies van een super-toeristische (maar zeer memorabele) activiteit? Go Whale & Dolphin Watching (met nog 40 andere bootjes…). Het spotten van een walvis (juli 2018) maakt wel een hoop goed…
Food-wise zit je in Uppuveli beter.  Eten is belangrijk 😉 Heerlijke (vegan) speciaal koffie’s bij Café on the 18th en gezonde (havermout)  ontbijtjes. Ga ook zeker genieten van lekkere hapjes en drankjes op het strand bij Fernando’s beachbar.

 

 

3: Cultuur snuiven in Anuradhapura

Vanaf Kalpitiya of Mannar  kun je zeer gemakkelijk naar deze super prachtige culturele stad gelegen in het midden van Sri Lanka, gaan.
Écht een must-do en daarom in onze top 7 van dingen die je kan doen in Sri Lanka naast kiten! Er zijn heel veel oude tempels te zien.
Een dag-ticket om dit culturele erfgoed te bekijken is niet heel goedkoop, maar zeker de moeite waard.

Lees meer over Kalpitya: 

Sri Lanka, Kalpitiya – “Kitesurfing Lanka”

 

4: Buiten de gebaande paden in Jaffna

Vanaf Mannar kun je met een directe bus naar Jaffna. De grootste stad van het Noorden van Sri Lanka.
Tot 2009 woedde in en rondom deze stad nog een burgeroorlog tussen de Tamil en de Sri Lankaanse regering (Signalese). Dat is best een bizar idee.
De stad is dan ook (nog) niet echt ingespeeld op toerisme. Desalniettemin zijn er diverse leuke bezienswaardigheden:
Ga naar de imposante supergrote Nallur Kovil: De grootste Hindi tempel in Sri Lanka.
Ga naar het Fort, het ‘Museum’. En ga zeker lekker eten en drinken:
Bij Mangos eet je ‘indian influenced food‘. Probeer de Thali. Je krijgt tien kleine bakjes met allemaal andere smaken en curry’s plus rijst en papadum. Echt een aanrader en het is ook nog eens super goedkoop. Oh ja, vergeet niet met je handen te eten, zoals de etiquette daar betamen

Lees hieronder meer over de spot vanwaar je deze daytrip (of weekend trip) kan maken, Mannar:

Sri Lanka, Mannar – “Vayu resort”

 

5: Met het OV – Bus, TukTuk en Trein

De treinreis naar Ella is er eentje die je op iedere blog tegen komt. Er is veel informatie over beschikbaar. Zowel op internet als bij de locals: Iedereen die wij spraken heeft ons aangeraden dit te doen ‘while in Sri Lanka’.
Echter willen wij als 5e & laatste ding die je kan doen in Sri Lanka naast kiten, het vervoer in zijn algemeenheid tippen.
Links rijden, toeteren, van een tweebaansweg een vierbaansweg maken wanneer het zo uitkomt en inhalen in een bocht… Dit alles klinkt niet heel aantrekkelijk maar het is wel iets waar je je dan nu alvast mentaal op voor kunt bereiden wanneer je afreist naar Sri Lanka en ook andere dingen gaat doen dan alleen kiten.
In het begin vonden wij het vooral eng. Maar, we hebben de ervaring ook weten te waarderen:
Een busrit in een prachtig met ‘art’ bespoten bus in vijf uur naar een grote stad. Harde muziek, de wind die door de kleine raampjes waait en voor verkoeling zorgt. En veel glimlachende mensen. Het kost je nog geen €2.
Een tuktuk rit naar een verlaten treinstation met een lachende local die eigenlijk alles van je wil weten maar daarvoor tot net te weinig Engelse vocabulaire beschikt…

Last but not least kun je zelf ook een TukTuk huren. Wij reden van de kitespot Vayu Resort in Mannar naar de stad Mannar waar we fruit, avocado’s en Arack (lokale rum) kochten. Ook bezochten we het fort in Mannar.

 

Wil je meer tips voor daytrips/  weekend trips voor dingen die je kan doen in Sri Lanka naast kiten, wanneer je op kite vakantie gaat naar dit prachtige land?
Stuur ons een bericht, plaats een reactie hieronder of stuur ons een pb op onze sociale media!

Reisgids (tip)

Het aanschaffen van een reisgids over Sri Lanka is aan te raden. Dit kleine eiland biedt namelijk zoveel mogelijkheden: van hikes, tot waterval of theeplantage bezoek. Van idyllische treinrit tot sunsetsurf sessie…

 

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!