Op vliegvakantie voor kitesurfen – Info & Bestemmingen

 

Op vliegvakantie voor kitesurfen

Als ervaren kitesurfer heb je de mooiste plekken in Nederland waarschijnlijk al wel gezien, zoals in Zandvoort of bij het IJsselmeer. Natuurlijk zijn er ook veel mooie plekken te vinden buiten Nederland, zowel in Europa als daarbuiten. We gaan mooie plekken met je bespreken en hoe je hier het beste heenreist.

Kitesurfen in Europa

Om wat dichterbij huis te beginnen: Europa. Vooral de zuidkust is erg populair in landen zoals Portugal en Spanje. Het leuke aan Spanje is, is dat er op diverse plekken bij het kitesurfen gewoon Nederlands gesproken wordt. Wel zo gemakkelijk! De meest favoriete plek is Tarifa in het zuiden dichtbij Marokko.

In Portugal is ook een goede windzekerheid en dan voornamelijk tussen eind april en september. Aan de westkust zijn veel stranden te vinden en ook goede plekken om te kitesurfen. Zo zijn de plekken Viana do Castelo en Fão perfecte plaatsen voor een kitesurf vakantie. 

Vervoer naar Spanje of Portugal

Beide landen zijn erg populair bij Nederlandse vakantiegangers, voor zowel met de auto als met het vliegtuig. Als je kiest voor een Eco friendly reis via Outbound Kitetravel, dan voldoet het hotel aan duurzaamheidseisen. Reizen met het vliegtuig valt natuurlijk niet onder duurzaam vervoer. Toch is dit wel de snelste manier om naar het zuiden van Europa te reizen.

Kies je voor vliegen naar het dichstbijzijnde vliegveld wanneer je gaat kitesurfen bij bovengenoemde plekken, dan ben je slechts 2 uur en 45 minuten onderweg naar Porto Airport. Als je kiest voor de auto ben je zeker 20 uur onderweg vanaf Utrecht naar Fão over 2000 kilometer. Als je gaat kitesurfen in Spanje dan vlieg je bijvoorbeeld op Sevilla of Malaga, waarbij je ongeveer 3 uur onderweg bent. Reis je echter met de auto, dan duurt de rit van Utrecht naar Tarifa ruim 23 uur over 2400 kilometer. 

Kitesurfen buiten Europa

Reis je verder buiten Europa, dan is het vaak niet mogelijk om zelf met de auto te reizen. Het vliegtuig is dan over het algemeen de beste keuze. Outbound Kitetravel bestemmingen zoals Marokko en Brazilië hebben hele goede plekken voor kiters, zoals in Dakhla, Marokko. Vliegen doe je dan vanuit Amsterdam of Brussel het meest gemakkelijk, vanwege het grote aanbod bestemmingen. Veel kitesurfers willen hun eigen gear meenemen op reis in plaats van het ter plaatse te huren. Geen probleem: bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om tegen een (kleine) meerprijs grote bagage mee te nemen op reis.

Parkeren op de luchthaven

Als je gaat vliegen naar de plek van bestemming, met of zonder je kitesurf spullen, dan is de meest comfortabele manier om met de auto naar de luchthaven te rijden. Tijdens je vakantie wil jij je geen zorgen hoeven maken over je auto en daarom is het slim om te kiezen voor een betrouwbare parkeeraanbieder. Dit doe je door vooraf online te vergelijken en zo bijvoorbeeld een parkeerplaats bij Brussel Airport te reserveren. Zo ben je zeker van een plek én weet je zeker dat het een goede aanbieder is.

 

 

dit is een gastblog 

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!