Dakhla GroepsReis #recap

We zijn terug (&we gaan weer terug)

Dakhla – de plek waar het ooit begon voor Outbound – heeft het plekje in onze harten wederom weten te claimen. 

Van 8 tot 15 oktober zaten we met een groepje van 9 kitesurfers van diverse leeftijden en niveaus in de Sahara/ Marokko voor de dakhla groepsreis 2022.
Hieronder lees je een kort verslag van onze ervaring in Dakhla tijdens deze reis.

Wanneer we op Casablanca Airport Mohammed5 naar de hal ‘National Flights’ lopen om onze overstap naar Dakhla te halen zien we de eersten met dezelfde eindbestemming al: Kitesurfers! Uit Spanje, Portugal, Frankrijk, België en Nederland klaar voor een week (of langer) eat-kite-sleap-repeat. 

Sinds de eerste keer dat we hier kwamen – 2013 – is het concept onveranderd: huisjes om te slapen (van basic tot relatief luxe) aan de lagune om zoveel mogelijk uren op het water te maken, een volledig sport-center met een uitgebreide school en verhuur-service. En, op steenworp de grote eetzaal waar je drie buffet-maaltijden per dag voorgeschoteld krijgt, plus daarnaast een bar voor dat welverdiende after-kite-biertje.
Kiten, kiten, kiten, slapen en eten: dat is waarvoor je naar Dakhla komt.

En dat is dan ook wat we hebben gekregen:
Van de 7 dagen hadden we 5 dagen wind met een hoofdletter W. De laatste twee dagen was er nog steeds voldoende wind om te foilen of om het wingen eens te proberen.

Vakantie-modus: AAN. 

Waar men ‘vroeger’ in de rij stond om de eerste ochtend zo snel mogelijk in te checken na de late-night arrival, lijkt het nu kalmer te gaan bij de arrivals. We starten rustig op met een ontbijt bestaande uit versgebakken eitjes, cakes, pannenkoeken, broodjes en sapjes waarna we bij de receptie ons paspoort terug ophalen en richting surf-center lopen voor het organiseren van een locker (en eventuele lessen). Het waait al en de wind neemt gedurende de dag vrijwel altijd (flink) toe. De helft van de groep besluit eerst nog een smoothie of sterk glaasje koffie bij de beach-bar naast de kiteschool te bestellen de anderen gaan alvast het water op met 9 tot 11m kites. Er wordt gekletst, er worden foto’s gemaakt en er wordt gevaren op het vlakke water. En dat alles in de zon met niets anders in het vooruitzicht dan wind & de volgende maaltijd: de vakantie is begonnen!

Activiteiten tijdens de Dakhla groepsreis

Behalve kitesurfen in Dakhla kun je ook de stad bezoeken, naar de SPA voor een hammam-ervaring of massage of je kunt gaan surfen. Dit jaar ondernemen we – op die massage na – alleen maar kite-gerelateerde activiteiten: een coaching sessie met foto-shoot (vanuit Outbound georganiseerd), een downwinder naar de white-dune en een trip naar de aflandige maar boter-vlakke speedspot.
Vooral de downwinder in 25-30 knopen valt in de smaak! Bij het eindstation van dit tripje van hemelsbreed ‘slechts 14km’, krijgen we nog een fotoshoot van huisfotograaf Maiano. Dikke platen van dikke sprongen in de 30 knopen die er inmiddels staat. In de 4×4 dwars door de woestijn terug richting hotel, hebben we het alvast over morgen. Er staat dan wederom 20 knopen in de voorspelling; zou-die-dan-ook-weer-doortrekken-naar-de-dertig?! We kunnen niet wachten!

Omdat de meeste kiters zelfstandig kunnen varen maar toch dat extra zetje kunnen gebruiken om een trick in te zetten of een (hogere) sprong te maken, doen we tijdens groepsreizen als deze één of meerdere kite-coaching sessies. Dit jaar staan we gewapend met film & fotoapparatuur om de progressie ook vast te kunnen leggen. Backrolls worden geland en comfortabel varen met een handje casual door het water lukt ook bij de beginnend kitesurfers. De stoke is dan ook flink aanwezig tijdens één van de laatste avonden met de groep in de beachbar. Sommigen hebben het al over de ‘volgende keer in Dakhla’ en dat doet ons goed!

Dakhla GroepsReis 2023

Zoals je misschien wel verwacht na het lezen van bovenstaande: de week is voorbij gevlógen. Daarom zijn we direct begonnen met het plannen van de volgende groepsreis. Dakhla staat inderdaad/ uiteraard op de planning, maar wanneer is nog even een verassing 😉
Daarnaast kijken we ook naar Portugal voor September! Net als in Dakhla vind je op deze spot ook vlak water en mooie condities om (snel) beter te worden en te genieten op het water. Ga je dan ook mee?!”

We hopen je in Marokko op de groepsreis te zien, in 2023! 

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!