Kitesurf camping Nederland – Nabij de beste kitesurf spots Nederland

Camping Terra Incognito:

onze favoriete kitesurf camping in Nederland

Een Nederlands kitesurf kamp of: kitesurf camping Nederland eigenlijk, in Noord Holland waar je heerlijk kunt ontspannen, genieten van de natuur en natuurlijk: kitesurfen!
Met het Amstelmeer als kitesurf spot op 5 minuten lopen! Deze heerlijke Noord Hollandse vlakwater kite spot kenmerkt zich door het vlakke water en de rust. Ten opzichte van Kitesurfen Hoorn – of kitesurfen op Schellinkhout – vind je hier slechts een handje vol andere kitesurfers. Een oase!

Camping Westerland Terra Incognito

Kom kamperen met je (gehuurde) camper (surf busje) of met je tent vanaf €19,50 per nacht!
Of huur een van de vaste accommodaties zoals een toffe oude schoolbus of bell-tent vanaf €50 per nacht & geniet van jouw kitesurf vakantie op deze camping nabij kitespots Noord Holland!

Deze camping is ideaal voor de ontdekkers en natuurliefhebbers.

Volgens de jonge (kitesurfende!) eigenaren is het een plek ‘voor mensen die om zich heen kijken als ze onderweg zijn‘, de tijd nemen voor nieuwe ervaringen en willen ontdekken – buiten de gebaande paden.

De (kitesurf-)camping ligt in Noord Holland op het meest westelijke deel van het eiland Wieringen. Rechts, het zonnestrand Amstelmeer en op links, de dynamiek van de Waddenzee. Het is een prachtig polderlandschap, een boerenland, waar generaties lang hard gewerkt is en waar nu een stukje prachtige natuur ligt waar ook nog eens ontzettend goed kan worden gekite!

Nabij de beste kitesurf spots Nederland

Behalve het Amstelmeer – op loopafstand van deze kitesurf camping waar je kunt kitesurfen met wind uit het westen, uit zuid-west en met wind uit het zuiden en het noordwesten, vind je hier in de buurt misschien wel de beste kite spots van Nederland / Noord Holland:

Schellinkhout

Onder de rook van Hoorn vind je deze vlakwater spot met veel ondiepe (sta-diepte) gedeelten, goede (gecertificeerde) kitesurfscholen en een mooie grasweide waar je je kite kunt optuigen. De dijk en het gebied eromheen lenen zich ook uitermate goed voor een mooie wandeling. Er is een kitesurf shop nabij, wanneer je spullen of advies nodig hebt.

Petten

Wanneer het op Wijk aan Zee en IJmuiden ontzettend druk is op de kite spot, vind je hier de rust en ruimte ÉN de prachtige golven waar de kiters ook voor naar Wijk of IJmuiden gaan! Er is ook een goede strandtent, voldoende parkeergelegenheid en ook hier kun je mooi wandelen wanneer je niet gaat kitesurfen op deze mooie Noord Hollandse kite spot.

De Afsluitdijk over

Kitesurfen op Den Oever is helaas verboden. Gelukkig zijn er nog andere kite spots waar je het water op kunt behalve Den Oever. We raden je aan om de Afsluitdijk even op (of over) te gaan, naar Kornwerderzand bijvoorbeeld (vaarbaar met alle windrichtingen, geschikt voor gevorderd kitesurfers).

 

kitesurf camping surfbus

Over Camping Terra Incognito –

een kitesurf camping buiten de gebaande paden

Een fijne plek voor jouw betaalbare kitesurf vakantie in Nederland bij in de buurt van de beste kitesurf spots in Nederland. We vertellen je waarom wij deze plek aanraden voor jouw volgende kitevakantie in Noord Holland!

 • Geen vaste plekken: op deze camping geschikt voor kitesurfers vind je geen recht-toe-recht-aan plaatsen waarbij je op elkaars lip zit. Kamperen doe je op een gezellig veld waar je mag staan waar je wilt tussen de jonge planten, struiken en bomen.
 • Huisdieren zijn welkom (let op de kippen, houd je viervoeter indien nodig aangelijnd).
 • Elektriciteit binnen handbereik! Ondanks dat er geen vast-omkaderde plekken zijn, is er overal elektriciteit aanwezig.
 • Schoon en fris sanitair (in 2022 volledig vernieuwd) met voldoende warme douches voor na je kitesurfsessie op het Noord Hollandse Amstelmeer (5 minuten lopen!).
 • Een natuurlijke speelplaats voor de kleinsten.
 • Alles is ingericht met oog voor natuur en detail. De eigenaren zijn jonge, duurzame mensen met een voorliefde voor boardsports. Een “zij snappen het!” gevoel.

Vind Camping Terra Incognito door de volgende coördinaten in te voeren op Maps 52.89459/4.91424

Logo terra incognito

 • Meer weten over de omgeving? Koop een reisgids of vogelgids over dit bijzondere gebied in Noord Holland.

Over de omgeving –

bezienswaardigheden en must-do’s voor kitesurfers in Noord Holland

Behalve kitesurfen op het Amstelmeer en heerlijk wandelen of fietsen kun je in de omgeving ook ontdekken van natuur, cultuur en lekker eten.

  • Kitesurfen Hoorn: Ga ook eens kitesurfen bij Schellinkhout en trakteer jezelf op een lekker hapje en drankje bij stadsstrand Oranje Buiten of ga gezellig naar de film bij cinema Oostereiland (filmhuis).
  • Duurzame ontdekkingen in Alkmaar: Een gezellige stad om te winkelen – bijvoorbeeld bij WAAR en de RE-SHAREstore. En een stad om te ontdekken. Met een boulevard met gezellige kringloopwinkels, een gezellige taproom (scrapyard) en veel goede restaurants. Ook met duurzamere keuzes (onze tips: Sencha (koffie/taart), SOEPP (volledig vegan ontbijt, lunch en diner) en Stadsstrand de Kade (lokale producten, borrels)).
  • Geniet van de natuur en ga vogels spotten op de (huur) fiets met de benenwagen (wandelen).

 

 •   
 • Marinemuseum Den Helder: leuk voor jong en oud.
 • Ga wakeboarden bij SKEEF in Heerhugowaard, wanneer het niet waait. Goed te combineren met een bezoek aan de stad Alkmaar. Wakeboarden kan ook bij de Afsluitdijk in de buurt, achter een boot.
Avond bij de kitesurf camping
Kitesurf camping buiten Nederland – Kitesurfen en kamperen in Europa

Kamperen op een kitesurf camping in Europa met de camper – in Zuid Spanje bij ons op the KiteFinca, is ook heel populair. Zeker in de minder hete maanden in Spanje: april, mei, juni en september.
Verblijf vanaf €15 per nacht en kom met je eigen camperbusje naar onze kitesurf camping (kitesurf campervan parking) of huur een camper!

 

 

 

 

 

(*advies: ga goed verzekerd op vakantie)

 

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

 • Hidden
 • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!