Kitesurfen Medemblik

Benieuwd hoe de kitesurf condities zijn op Medemblik, ofwel “Kitestrandje Nesbos“? In dit artikel lees je een korte samenvatting over kitesurfen in Medemblik op het IJsselmeer.

Voor verblijf aan de spot, klik je op de onderstaande banner:

 

kitesurfen medemblik in Beeld

Kitesurfen medemblik spot nesbos

foto credit: Juliette Moulen

Zoals je ziet is het water vlak (choppy). Achterin is er wat hogere deining.
De spot is gemarkeerd met gele boeien. Hiertussen mag gevaren worden. Buiten de boeien, ga je natura2000 (vogel) dan wel haven-gebied in – dit is verboden.
Er is een klein strandje om op te laten en vanwaar je kunt starten. Verder zijn er basaltblokken langs de oeverlijn geplaatst; hier kun je niet in- en uitstappen.

Specificaties kitesurf spot medemblik

Vaarbaar: Noord – Oost (Bij NNW / ZO vlagerig!) 
Diepte: Wordt niet snel diep; je kunt tot 150 meter lopen.
Foilers opgelet, op een gegeven moment lijkt het water diep te worden (schouder-diepte) hierna volgt nog 1 zandbank waarna het dieper wordt.
Obstakels: Gele boeien in het water. Bassaltblokken langs de oeverlijn. Enkele bomen aan één zijde van het kitesurf strandje Nesbos (kitesurfspot Medemblik). Verder kent de locatie geen bomen of andere obstakels bij het op- en neerlaten.

Spot regels: Bij het Vlietsingel strand (bij het strandtentje en in de jachthaven) is het jaarrond verboden te kitesurfen. Bij het kitestrandje Nesbos mag je kitesurfen op Medemblik van april tot en met september.

bebording kitesurfstrandje medemblikEr gelden een aantal regels omtrent het kitesurfen in Medemblik. Zie hierboven het bord, welke in 2020 geplaatst is op de spot. 
Blijf behalve buiten het vogelgebied ’s zomers ook uit het zwemmersgebied.
Tot slot wordt Medemblik nog wel eens verward met Andijk. Op deze laatstgenoemde is het jaarrond verboden om te kitesurfen.

Let op: het kan in de weekenden vooral erg druk worden op Medemblik. Houd je -net als altijd, op alle spots – aan de voorrangsregels en rol je bar op/ leg je kite buiten het land & launch gebied wanneer je klaar bent of pauze gaat nemen.

Benieuwd naar welke spots, behalve Medemblik, er nog meer werken met N tot O wind?
Bekijk de spotkaart van de Nederlandse Kitesurf Vereniging:

Spotkaart

 

Hoe kom je bij kitesurf spot medemblik

Bereikbaarheid: Navigeer naar Oosterdijk 8, Medemblik. Kitesurfstrandje Nesbos of Zwemmersstrandje Nesbos wordt ook vaak als plaatsaanduiding gebruikt voor kitesurfen Medemblik.
Parkeren (en betalen): Er is een grote parkeerplaats. Deze wordt ’s avonds in het weekend vaak half afgesloten om overlast te voorkomen. Het kan er erg druk worden wanneer niet de gehele parkeerplaats geopend is!

Verblijf: Je kunt verblijven in een bungalowbijna aan de spot” in Medemblik.

Een camper huren kan ook & is heel ontspannen!

Huur bijvoorbeeld een VINTAGE Duitse Brandweer Camper!Heb je een eigen campertje en wil je eens gaan wildkamperen? Wij schreven er een blog artikel over.

Camper & kampeergidsen over Nederland of Europa vind je hier

Overige informatie

Shops: De dichtstbijzijnde meest complete kitesurfshop is van den Berg surf in Hoorn. KATER funsports in Hippolytushoef zou ook een optie kunnen zijn.
Geen wind: Als het niet waait in Medemblik is er genoeg te doen binnen een straal van 50km van de kitespot. Wat dacht je van wakeboarden of SUP‘en bij SKEEF in Heerhugowaard? Of ga je liever surfen of mountain biken? Voor alle activiteiten hebben wij een passend advies en kunnen we je in contact brengen met de juiste scholen, verhuurbedrijven en instructeurs. Stuur ons dus gerust een berichtje.

 

 

 

Zullen wij een passende accommodatie voor je regelen?

Huur een Kitetravel Agent in

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!