De eerste twee kitespotcats gaan over een plek op de wereld, die misschien toch wel echt onze all-time-favourite is: Dakhla, Marokko. Je kunt de kitespot podcasts over Dakhla vanaf nu beluisteren op Spotify en ook op  ons YouTube kanaal.

  • Kitespotcast Dakhla Lagune
  • Kitespotcast Dakhla Speedspot & WhiteDune

 

Kitespotcast, Podcast Dakhla Lagune

In deze podcast over Dakhla beginnen we met informatie verstrekken over het werelddeel, de naam van de spot & de disciplines die je er ziet.
Vervolgens hoor je informatie over wat je ziet, bij aankomst op de spot. Zoals je wellicht verwacht is er vrijwel niets te zien behalve zand en water (hence de Dakhla Lagune in de Westelijke Sahara ligt). Dat is fijn, want dat betekent in dit geval dus ook dat er geen gevaarlijk rif is, geen rotsen of andere obstakels. Er is heel veel ruimte, en dat maken we op de Dakhla Podcast ook duidelijk.

We spreken veelal vanuit onze ervaringen bij hotel Attitude welke direct aan de lagune zit (het water komt bijna tot je voordeur, bij hoog water, wanneer je een VIP B of Dragon Camp bungalow boekt). Een ander hotel ook direct aan de lagune gevestigd, en iets luxer en minder groot is PK25. Bij beide hotels is de wind side-shore.
Vrijwel alle hotels hebben ook een surf-center waar je lessen kunt boeken en kunt huren. Ook hier vertellen we je alles over in deze kitespotcast.

In de Podcast Dakhla Lagune geven we je ten slotte ook een waardevolle tip, voor als je niet naast het net wil vissen…… Benieuwd? Dan zeker even deze kitespotcast gaan luisteren.

 

Kitespotcast podcast dakhla

 

Podcast Dakhla – Speedspot & the White Dune

In deze kitespotcast – die na de Dakhla Lagune spotcast uit zal komen– vertellen we over deze 2 “main vlak water spots” in Dakhla. Omdat er behoorlijk wat informatie is, aangaande deze kitespots hebben we besloten ze een “losse aflevering” te geven, naast de aflevering over de Dakhla Lagune.
We beginnen weer met de plaatsbepaling en wat algemene info: waar ligt de spot? Wat zijn de disciplines op het water?Vervolgens vertellen we je wat je ziet, wanneer je aankomt op de spot. En, hoe je bij de spots komt! Want voor de ene ga je eigenlijk altijd op downwinder. En voor de andere kitespot in deze podcast ga je met een transfer vanuit het hotel (meest veilige en comfortabele optie).

De White Dune is een halve-maan-vormige zandduin in het midden van de Dakhla Lagune. Achter deze duin is het water heerlijk vlak, wat het een populaire stek maakt voor vette tricks. Daarnaast zijn er ook waaghalzen die de White Dune afspringen wat bijzonder beeld oplevert.

De SpeedSpot is ook een biljartlakenvlakke kitesurfspot. Deze spot is een stuk groter (langgerekt) en de wind is er aflandig. Gelukkig regelen de hotels waar wij mee samenwerken altijd transfers en rescue boten en daar vertellen we je dan ook meer over in deze kitespotcast.

 

Meer weten over bovengenoemde kitesurfspots in Dakhla?
Dan raden we je uiteraard aan om de Podcast Dakhla – White Dune & Speedspot te beluisteren!

Waar je onze Podcast Dakhla beluisteren kunt

De kitespotcasts staan op spotify, youtube en de podcast app.

spotcasts pictogram

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!