Downwinder in Sri Lanka

Ben je van plan om voor een kitesurf vakantie naar Sri Lanka te gaan?
Dan is het aan te raden om een aantal kitesurf trips te doen langs de prachtige kustlijn of op een van de lagunes die Sri Lanka rijk is. Bijvoorbeeld een downwinder op de Puttalam lagune.
In dit artikel lees je over dé trip en downwinder in Sri Lanka!

Puttalam Lagune Downwinder, Sri Lanka

Dit is een downwinder die deels gaat over biljartlaken-vlak water! Een ongekende ervaring! Tijdens deze downwinder, die een paar uur duurt, is er altijd een IKO gecertificeerde instructeur bij en een safety boot. Op deze boot liggen ook snacks en water, zodat je tijdens de downwinder ook even kunt pauzeren en bij kunt tanken.

Start van de downwinder “Puttalam Lagoon”

Deze Sri Lanka Downwinder is vrij laagdrempelig.
Je begint in het kitecamp waar je op een auto stapt die je in een klein kwartier naar de spot brengt. Vandaar kun je -afhankelijk van de planning en het niveau van de downwinder groep – een boot pakken naar het eerste kleine eilandje. Ook kun je hier heen varen (meer een “aan de winder”).

Verloop van de downwinder “Puttalam Lagoon”

Het kleine mangrove eilandje is prachtig en verlaten. In de verte zie je wellicht een vissersbootje. Verder is het alleen maar bomen, bos en (super vlak!) water.
Hierna vaar je in zo’n 30 minuten naar het volgende eilandje. In dit stuk van deze downwinder in Sri Lanka kun je echt lekker loopen en springen; volledig down wind gaan dus. Dan is het alweer tijd voor de laatste stop, wat tevens het eindpunt is.
Hier staat een auto voor je klaar om je op te pikken en weer terug te brengen naar het kitecamp.
Je kunt verblijf bij dit camp bij ons boeken, zonder extra kosten. We kunnen deze Sri Lanka downwinder ook alvast voor je reserveren. Maar, je kunt ook daar een planning maken op het camp in Kalpitiya.

Meer informatie over downwinders zoals deze in Sri Lanka

Wil je meer weten, of een andere downwinder doen in Sri Lanka? Dan kun je ons altijd een berichtje sturen! Veel van de trips hebben we (recent) zelf gemaakt en we kunnen je dus up-to-date advies en informatie geven. Via de volgende link kun je een filmpje zien van de hierboven beschreven downwinder in het mooie Sri Lanka.

Vella island trip en Downwinder, Sri Lanka

Dit is een downwinder die alleen door gevorderden gedaan mag worden.
Ondanks dat de downwinder over redeljk vlak (choppy) water gaat is rescue vaak lastig omdat de boten die mee zijn deels gevuld worden door kitesurfers die naar Vella Island gebracht worden.

start van de downwinder “Vella Island”, Sri Lanka

In de (vroege) ochtend vertrek je vanaf het kitecamp naar de Kalpitiya lagoon. Daar liggen 2 (of meer) boten klaar om de groep een stuk de zee mee op te nemen richting Vella Island. Je hebt lekker voor de wind, maar toch kun je dit stuk niet downwinden. De reden is, dat je onder een elektriciteitskabel door moet.
Eerder dit jaar waren er een aantal koppige kite surfers die toch zelf gingen voor de downwinder naar Vella Island. De resten van een vlieger zijn nog zichtbaar in de kabels!

verloop van de downwinder “Vella Island”, Sri Lanka

Na zo’n 40 minuten varen kom je aan op een eilandje. Degenen die het laatste stuk naar deze Sri Lankaanse parel willen kiten, stappen uit en pompen hun kite op. Dan volgt een stuk downwind – dus lekker loopen, springen, toe-side varen. Wanneer je je best doet, kun je dit stukje al in 10-15 minuten downwinden waarna je aankomt op het onbewoonde Sri Lankaanse Vella Island. Zien hoe dat eruit ziet? Klik op deze link.
Kitesurfinglanka doet vrijwel iedere week trips en downwinders naar deze spot, welke een van de mooiste is van Sri Lanka. Dit is een van de redenen, waarom Kitesurfinglanka volgens ons nog steeds de beste plek is. We organiseren graag jouw boeking naar dit heerlijke kitecamp, zonder dat je hiervoor extra hoeft te betalen.

Downwinder Sri Lanka KSL kalpitiya foto

Monster downwinder in Sri Lanka

Tot slot willen we nog een laatste downwinder optie in Sri Lanka aankaarten: Kitesurfing Lanka naar Vayu Resort. Deze is niet voor de ‘faint hearted’: de 135km lange tocht gaat onder anderen langs het Wilpattu national park en brengt je langs hoge rotsen en kliffen en prachtige vergezichten. Zien hoe de route eruit ziet op de kaart? Dat kun je op onze website bij bestemming Sri Lanka.

Lees meer over kitesurf bestemming Sri Lanka
Meer blog posts lezen over Sri Lanka? Dat kan natuurlijk op onze blog, via deze link!

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!