Waarom KiteSurfingLanka (nog steeds) de beste plek is

KiteSurfingLanka: Only good vibes

KiteSurfingLanka is één van eerst gevestigde kampen rondom de Kalpitiya lagune. De eigenaren, Dil (Sri Lanka) en Leo (Frankrijk) zijn zeer gemotiveerd om voorop te blijven lopen. Ze hebben hier een mooie visie op: Zowel rondom de kitesurf sport als rondom toerisme in het algemeen.
KSL heeft een zeer goede school met zeer gedreven, getalenteerde instructeurs. Momenteel (juni2018) zijn ze bezig om (het eerste) officiële IKO instituut te worden in Sri Lanka. Daarnaast is Dil de mogelijkheden aan het verkennen voor het organiseren van de KTA (KiteTourAsia) in Sri Lanka!
Zeer recent heeft KSL een Nederlands stel aangenomen om het hotel te verduurzamen. Deze ‘sustainability wariors’ doen van alles! Van het planten van mangrove, om de vispopulatie op pijl te houden, te compenseren voor de CO2 uitstoot en om de oevers te verstevigen, tot het geven van diverse workshops. Bijvoorbeeld om je eigen eco sunblock te maken! Daarnaast zijn er mooie kleine veranderen. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van plastic waterflessen en wordt er geen gebruik gemaakt van plastic rietjes. KSL heeft RVS rietjes voor de heerlijke cocktails!

KiteSurfingLanka blijft dus in ontwikkeling, en blijft daarom ’the place to be’ in Kalpitiya
Als je op zoek bent naar een hotel dat blijft vernieuwen, dat echt een effort maakt om de hotel gasten met elkaar en met het hotel te verbinden dan zou KSL zeker op jouw travellist moeten staan. Je ontmoet hier reizigers van over de hele wereld. Je geniet samen van heerlijke (veelal vegetarische) buffet maaltijden, je doet ’s avonds quizzen en spelletjes en kletst tot in de late uurtjes over de kitesessies die elke dag weer anders zijn.

Kitesurfen in Kalpitiya, KiteSurfingLanka

De Indische Oceaan is perfect voor freeriden en waveriden wat recht voor het KiteSurfingLanka camp kan.
De Kalpitiya Lagune is de perfecte spot voor beginners en voor freestyle. Ga ook zeker naar de Puttalam Lagune voor een downwinder wanneer je ongestoord wil oefenen met loops bijvoorbeeld. Vanaf KiteSurfingLanka worden er wekelijks diverse trips, downwinders en camping excursies georganiseerd.

Op het schiereiland Puttalam bevindt zich KiteSurfingLanka (KSL).
KSL ligt bij de spot Kalpitya lagune. Hier vind je vlak water, wind en diverse restaurantjes en winkeltjes. KiteSurfingLanka, school en hotel, is de perfecte uitvalsbasis om te genieten van alle typen kite omstandigheden: Van  vlak water, golven tot diverse lagunes voor downwinders of big-air sessies.

Wind

Tussen mei en oktober -het ‘eerste windseizoen, waait de wind dagelijks met zo’n 20-25 knopen.
In de winter – het ’tweede windseizoen’, wanneer het nog steeds 26 graden is(!) – kun je vooral genieten van wind in de namiddag. Verwacht dan ook wind van zo’n 20 knopen. Kom je in deze periode? Ga dan ook zeker Dolfijnen of Walvissen spotten of duiken! In deze periode komt de wind trouwens van de andere kant waardoor je recht voor de deur kunt kiten. Ook is de wind op de lagune in deze periode iets stabieler.

Faciliteiten KiteSurfingLanka

Foto Kitesurfing Lanka transport
Kitesurfing Lanka transport

 

Dagelijks gaat er twee keer transport naar de Lagune en/ of Donkey Point. Je kunt hier meer lezen over de spots.
Bij de accommodatie/ school is water aanwezig om jezelf en je gear na je sessie af te spoelen. Ook is er ruimte om je kite spullen op te bergen (storage) en ze hebben hier ook een kiterepair mocht je dit nodig hebben.
Kom je om te leren kiten? KiteSurfingLanka heeft (IKO gecertificeerde) instructeurs van over de hele wereld. Zowel locals als instructeurs uit bijvoorbeeld Engeland en Duitsland. Één van de meeste bekende instructeurs voor gevorderden kitelessen is Zac. Zijn lessen zijn super goed georganiseerd en hij heeft engelen geduld. Leer je eerste F16 of HandlePass bij hem. Één van de locaties waar je dit kunt doen is Vella Island: Een aanrader! Botervlak water, en stabiele wind!

 

Overig: Surfen
Kom  je trouwens om te surfen (of een combinatie kiten & surfen)? Vanaf oktober/november beginnen de golven in het zuiden van Sri Lanka binnen te rollen. Zeker voor beginners is dit ‘the place to be’.  Er zijn voldoende opties voor lessen en boardrental. Ga naar Hiriketiya om fijne golven te pakken en te genieten van een prettige vibe. Of ga naar Weligama als je beginner bent (wel wat meer toeristisch).

De beste plek

KiteSurfingLanka is (nog steeds) de beste plek wanneer jij op zoek bent naar….

 

 • Gezelligheid;
  Vrijwel dagelijks worden er activiteiten georganiseerd. Van quiz tot strandfeestjes!
 • Trips;
  Wanneer je meerdere locaties aan wil doen, dan denkt het personeel van KiteSurfingLanka graag met je mee! Wekelijks meerdere trips naar meerdere spots!
 • Eten;
  Uitgebreide buffet maaltijden met voor ieder wat wils. Keep room for dessert 😉
 • Personeel;
  Het personeel is oprecht & behulpzaam. Of je nu een bordspelletje doet met de barman of een slackline contest met de kite-instructeur. Good vibes!
 • Ontwikkeling;
  KiteSurfingLanka is constant aan het verbeteren en in ontwikkelling. Ook jij kunt helpen  door je feedback te geven of door bjivoorbeeld te helpen met één van de sustainability projects die gaande zijn.

Lees alles hier en boek jouw onvergetelijke kite vakantie naar KiteSurfingLanka bij Outbound. Zonder extra kosten, met het gemak van Nederlandse correspondentie!

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

 • Hidden
 • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!