FAQ

Wij helpen je graag, daarom hebben we de meest gestelde vragen hier voor je op een rij gezet.
Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan gewoon een WhatsApp bericht of mailtje!

Hoe is Outbound Kitetravel ontstaan?

Wij zijn na het bezoeken van diverse kitespots over de wereld in 2014 naar Dakhla afgereisd.
De gastvrijheid, de super condities van de spot en de talloze mogelijkheden voor activiteiten hebben indruk op ons gemaakt.
Wij waren dan ook super stoked dat de eigenaren een samenwerking met ons aan wilden gaan. Lees hier hoe dat ging.
Hieruit is ons kitesurf reisbureau ontstaan. Samen met Dakhla Attitude en WestPoint Dakhla organiseren wij nu trips en verzorgen wij de boekingen voor een onvergetelijke reis naar deze bijzondere plek. Daarnaast hebben wij nog meer locaties over de hele wereld waar wij zelf een oprechte stoke voor hebben. Bekijk het hele aanbod hier.
Meer weten over ons verhaal? Kijk dan even bij "Over Ons".

Waarom boeken via Outbound Kitetravel?

Als deskundig kitesurf reisbureau is jouw vakantie bij  ons in goede handen. Wij regelen jouw boeking met gemakkelijke, Nederlandse correspondentie.

Wil je een groepsreis? Of wil je juist een rustige vakantie met het gezin? Ga je alleen op reis, met je vriend(-in) of met een groepje vrienden? Wil je lessen in het (wind- of) kitesurfen? Materiaal huren? Alles  is mogelijk! 

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te weten dat je altijd een goede deal hebt bij ons! Geen extra kosten zoals schoonmaak kosten, boeking kosten etc.; gewoon eerlijk en direct!

Gemakkelijk boeken via een Nederlands bureau die direct voor jou klaar staat om al jouw vragen te beantwoorden en een passende reis te realiseren.

Hoe kan ik boeken bij Outbound Kitetravel?

Bij ons boeken kan op diverse manieren. Je kunt via de website per bungalow type een formulier invullen om de boeking aan te vragen en/ of om jouw vragen te stellen.
Je kunt ons een email sturen met jouw wensen en voorkeuren waarna wij jou een passende offerte toesturen voor jouw verblijf.

Of je kunt informatie inwinnen via onze facebook en daarop een privébericht sturen. Inspiratie inwinnen op instagram kan natuurlijk ook.
Of, een whatsapp bericht sturen..

Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag door naar de algemene voorwaarden.

Prijzen + wat is er inbegrepen bij die prijs?

De prijzen kun  je vinden bij de verschillende typen bungalows van de diverse locaties.

Dakhla Attitude & WestPoint Dakhla:
Deze prijzen zijn inclusief: Schoonmaak (eens per 1-2 dagen) van de bungalow, bedlinnen, ontbijt lunch en diner van het buffet (volpension), water bij de maaltijden (en re-fill met eigen fles), parkeerplaats, airport-transfer, WiFi.

De prijzen zijn, zowel hoog- als laagseizoen exclusief:

Storage fee (kluis voor je gear en assistentie + service op de spot) á 9euro per persoon per dag;

Nieuwe flessen water & vers fruit.  Kerst-avond/ Nieuw-jaar diner-fee.

Extra (no-wind) trips, tours en activiteiten (bij te boeken, vraag naar de voorwaarden).


Sal Rei appartementen, Boa Vista:
Voor Boa Vista appartementen zijn de handdoeken, bedlinnen en de airport pick-up inclusief.

Wil je ontbijt bijboeken, vervoer naar de spot(-s) of andere trips of lessen? Dit is exclusief de appartementsprijzen, maar kunnen wij wel voor je regelen. Stuur ons een berichtje voor meer informatie.

White Wind resort, Ilha do Guajirú:
De prijzen zijn inclusief: Bedlinnen, handdoeken, zwembad handdoeken, storage, beach boy assistentie, ontbijt buffet en in de middag koffie, thee met cake.
Exclusief: Lunch en Diner (alleen voor White Wind gasten), rental, lessen etc.

Wind Town, Brazilië
De prijzen zijn inclusief: Bedlinnen, handdoeken, storage,  ontbijt buffet.
Exclusief: Lunch en Diner,  rental, lessen etc.

Blue Bayou, Brazilië
De prijzen zijn inclusief: Bedlinnen, handdoeken, ontbijt buffet.
Exclusief: Lunch en Diner,  rental, lessen, trips etc.

Wat als er gedurende mijn verblijf geen wind is?

Natuurlijk kun je altijd pech hebben. Gelukkig hebben ál onze locaties voldoende activiteiten te doen.
Hierover lees je meer op onze blog en algemene voorwaarden (onder lessen). Een kleine greep uit de activiteiten: Surfen, SUP’en, Quad rijden, Yoga, Wakeboarden, BBQ’s op locatie, sandboarden….. Stuur ons een berichtje of ontdek op onze website welke activiteiten waar mogelijk zijn.
Heb je lessen geboekt? Dan krijg je óf een voucher of een leuke no-wind activiteit. (zie algemene voorwaarden).

Welke vlucht moet ik nemen?

Voor Dakhla kun je via Royal Air Maroc kun je het beste een vlucht boeken met een overstap in Casablanca. Dakhla Airport heeft de afkorting (VIL). Met een korte tussenstop/overstap in Casablanca, kun je, vertrokken vanuit Amsterdam of Brussel dezelfde dag aankomen in Dakhla. Boardbags zijn bij Royal Air Maroc gratis!

Voor Reizen naar Boa Vista kun je ook vliegen vanuit Amsterdam en Brussel. Een goede vliegtuigmaatschappij met een directe vlucht is TUI.
Voor Reizen naar Brazilië kun je bijvoorbeeld kiezen voor TAP (Portugal).
Lees meer in onze blog over kite bagage en de reis naar Boa Vista.

Voor vluchten naar Brazilië zijn diverse opties. Vanaf juni 2018 vlieg je rechtstreeks met KLM op Fortaleza. In onze blog kun je meer lezen over de reis naar brazilië. 

Welke verzekeringen zijn handig?

Een reis verzekering is altijd aan te raden! Let op dat jouw reisverzekering extreme sporten dekt zoals kitesurfen. Daarnaast adviseren wij een annuleringsverzekering omdat je jouw reis dan kunt annuleren wanneer je uit gezondsheids- of privéredenen niet meer mee kan. Op locatie kun je vaak een verzekering afsluiten voor het huren van kitesurf materiaal.

Wat gebeurt er bij Annulering?

Outbound Kitetravel is niet verantwoordelijk voor kosten die ontstaan door annulering: Let bij jouw annulering op het tijdsbestek waarbij je annuleert. Hieronder kun je inzien wat de kosten zijn die je riskeert met een annulering bij Dakhla Attitude en WestPoint:

  • NO SHOW: 100% van de resterende totale reissom te voldoen aan Dakhla Attitude / Bobbywashere + evt. Bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
  • Minder dan 7 dagen van tevoren: 100% van de resterende totale reissom te voldoen aan Dakhla Attitude/ Bobbywashere + evt. Bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
  • 15 - 8 dagen van tevoren: 50% van de resterende totale reissom te voldoen aan Dakhla Attitude/ bobbywashere + evt. Bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
  • 30 - 16 dagen van tevoren: 30% van de resterende totale reissom te voldoen aan Dakhla Attitude/ bobbywashere + evt. Bijkomende kosten zoals kosten voor een money transfer naar het buitenland.
  • meer dan 30 dagen van tevoren: Geen annulering kosten.

Meer informatie over annuleren kun  je lezen in onze algemene voorwaarden.

Deals en aanbiedingen

Boa Vista heeft het hele jaar dezelfde tarieven. Wanneer je pakketreizen boekt of een boeking doet voor een grote groep, worden de prijzen gewijzigd en vaak iets goedkoper.

Dakhla kent laagzoensprijzen die iets goedkoper zijn. Laagseizoen is:
9-31 januari 2018
februari 2018
Tijdens deze periode wordt de laagseizoenprijs in rekening gebracht.
Kinderen tot 3 jaar verblijven gratis, ook hebben we andere kids deals. Stuur ons een pb voor meer info!

Tot slot hebben we in maart speciale aanbiedingen voor dames die naar Attitude komen.
Kinderen van 4 tot 12 jaar -30% op de prijs per persoon.
Voor acties en speciale deals kun je onze facebook in de gaten houden.

Algemene Voorwaarden

De algemene voorwaarden van Outbound Kitetravel zijn van toepassing op de reis en boeking. De algemene voorwaarden van onze samenwerkingpartners (Bobbywashere, Dakhla Attitude Ma, WestPoint Dakhla, WindTown, BlueBayou en White Wind Resort) zijn ook ten alle tijden van toepassing.