Tips voor jouw winter-escape kitevakantie

Last van de winter-blues? Geen zin in droogpak of bevroren kitesessies in Nederland en op zoek naar een (last minute) kitevakantie? Lees hier onze tips voor bestemmingen voor een ultieme kitevakantie in januari 2018! 

Zoals je in onze eerdere blog “Wanneer waar kiten” kon lezen,  zijn de volgende bestemmingen aan te raden in januari voor een kitesurfvakantie:  Zuid Afrika (Kaapstad), Filipijnen, Costa Rica/ Panama, Zanzibar, en Kaapverdië. Daar voegen we nu graag Sri Lanka aan toe en Zanzibar. Lees verder om meer te weten te komen over de kitesurfspots in januari!

Kaapverdië Kitesurfvakantie

Wij hebben appartementen op het ‘onontdekte’ en rustigere Kaapverdië: Boa Vista. Lees meer over deze kitevakantie bestemming door hieronder even te klikken!

Kaapverdië, Boa Vista – “Sal Rei Getaway”

Wat kun je verwachten? Consistente wind, een mix van freeride (freestyle) en wave, gegarandeerd zon. Dat zijn de ‘pro’s’ volgens de Kite &Windsurfguide. Je draagt er een shorty in de maanden januari tot en met mei. Daarna zou je ook voor een boardshort/ bikini sessie kunnen gaan (hoewel ik liever mijn shorty of soms lycra aanhoudt). Het is er in het seizoen ongeveer 25 graden.
Het wind seizoen loopt vanaf November tot en met April. In mei en juni kun je ook nog geluk hebben. Zeker als je voor een combi surfen & kiten gaat.
Maar Januari & Windzeker? Go Kaapverdië voor jouw windzekere kitevakantie.

Go Far, Centraal Amerika, Zanzibar, Sri Lanka…

Zit je te denken om naar Costa Rica of misschien Panama te gaan om te gaan kiten?
Vergis je niet, ondanks dat Sail charter, San Blas eilanden een van de mooiste plekken om te kiten is mág je daar nu helaas niet meer kiten…
Instead, ga je naar Bahia de Salinas, Playa Copal (wát een scenerey!) en naar Punta Chame en Padasi.

Wil je naar Zanzibar? Het windseizoen is er, maar het waait er niet altijd van de planeten en je dient rekening te houden met het getij. Het is er wel heerlijk warm en het water is er helder en de locals zijn er aardig.
Sri Lanka staat ook nog ons eigen kitesurfvakantie to-do-lijstje. In januari schijnt het hier windzeker te zijn en (ook handig) ook niet te duur! Resort de silva komt meermaals voorbij op (social) media…. Misschien daar eens een kijkje nemen?!

 

Ver weg, maar een bekende (of toch niet…..?!)

30 minute intense kite coaching

Kitevakantie in Brazilië.

Onze all-time-favorite winter get-away. Waarom? Om tal van redenen. De locaties; aan de spot, geweldig aardig personeel, de locals en de super constante wind en warmte.
Start in Cumbuco , raak gewend aan de lifestyle, de acai en het ritme van de dag.
Trek vervolgens langs de kust verder richting het welbekende Jericoacoara (Jeri). Maar, stop er nét voor: Ilha do Guajirú ligt noordelijk in de provincie Ceara. Onder sommigen misschien bekend als Praia da Barra, Itarema of Guajirú. De temperatuur is hier gemiddeld 30 graden en een wetsuit is dan ook niet perse nodig.
Het wind seizoen loopt van juli tot en met januari. Ja, je leest het goed. Niet alleen in de herfst/ winter is het er goed, maar je kunt hier bijna het hele jaar kitesurfen. Het regent er echter het meeste van maart tot juni, dus in die maanden is de wind minder zeker. Oh ja, vanaf komende zomer (2018) kun je voordelig naar Fortaleza vliegen! Wil je dus van de zomer op kitevakantie? Pak dan een directe vlucht naar Fortaleza van KLM.

 

Last but not least, Dakhla!

Dakhla, Marokko.
Zeer goede windstats en een mooie swell. Dit zijn twee van de ‘pro’s’ volgens de Kite &Windsurfguide. Dakhla heeft het grootste gedeelte van het jaar goede wind. Echter wordt de kans op elke-dag-wind in de wintermaanden wel wat kleiner. In de zomermaanden kun je de meest sterke wind verwachten. In het voorjaar is de wind (wat ons betreft) eigenlijk het beste. Het is dan ook niet voor niets dat de PKRA er in deze periode werd gehouden. Van maart tot en met mei heb je de beste kans om lekker (elke dag) te kunnen kiten. Het hele jaar door heb je daar wel een wetsuit bij nodig; een 3/2 voldoet. De bikkel redt het ook in een boardshort + lycra.
Het wind seizoen loopt volgens de statistieken vanaf Februari met Oktober.
Ga in januari op kitevakantie en kom in Dakhla even bijtanken; zwemmen, surfen, kitesurfen. Bijvoorbeeld in het nieuwe en súper comfortabele WestPoint Hotel!

Bekijk vliegticket prijzen o.a. naar Sri Lanka

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!