Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"

Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"

De Spot
Dakhla Attitude ligt direct aan een enorme lagoon: Een vlak water spot waar je voor een groot gedeelte kunt staan. Deze (voormalig) PKRA/ VWDS tourstop locatie leent zich uitermate goed voor freestyle en freestyle training. Maar, dezelfde omstandigheden lenen zich ook uitermate goed voor (beginners-)lessen en downwinders.

Er zijn bij Attitude geen obstakels in of om het water. Door de grootte van de spot kun je door een stukje upwind of downwind te gaan, altijd wel een plek vinden met veel ruimte om lekker te kunnen varen.

Behalve vlak water bij de main spot (en biljart-laken vlak water bij de speed-spot),
is er aan de andere kant van het schiereiland waar Dakhla ligt (ca. 20min rijden) een uitstekende wave spot.

Temperatuur
Neem een (dun) wetsuit mee. Het is overdag aangenaam warm maar ‘s nachts is het koud in de woestijn, waardoor de water-temperatuur nooit erg hoog op zal lopen.
In de zomermaanden heb je al snel genoeg aan een shorty, in de wintermaanden neigen wij naar een 3/2 fullsuit.

Wind & Forecast
Door het woestijn klimaat bouwt de wind op, gedurende de dag: Naarmate het warmer wordt, trekt de wind vaak ook aan. Onze ervaring is, dat je bij de forecast van de bekende windvoorspellingwebsites voor Spot Dakhla Attitude vaak enkele knopen op kunt tellen.
De beste maanden om te kunnen varen met toegankelijke wind (lees: niet geregeld boven de 30 knopen) zijn de maanden rondom de zomer: Maart, April, Mei, Juni & September, Oktober, November.
Eigenlijk waait het het gehele jaar, maar pech hebben kan natuurlijk altijd.
Benieuwd naar de windstatistieken van het gehele jaar voor de lagoon Spot Dakhla Attitude? Deze vind je hier: https://www.windfinder.com/windstatistics/dakhla

Surfcenter
Tussen de twee bungalow kampen, windhunter & dragoncamp, ligt het watersport centrum dat dagelijks geopend. Daar pomp je jouw kite op met de compressor en laat je je assisteren door het zeer behulpzame personeel.
Ook zijn hier grote nette kluisjes aanwezig waar je jouw gear stalt (verplicht).
Natuurlijk is dit ook de plek waar je jouw lessen boekt en je jouw materiaal huurt. Behalve kites, windsurfzeilen en toebehoren verhuren ze ook andere SUP- en surfboards en kayaks. Hierover lees je meer bij activiteiten.
Attitude werkt met kitesurfmateriaal van Cabrinha.
Naast het surfcenter bevind zich ook een yoga ruimte en (houten) gym; never a dull moment bij Spot Dakhla Attitude!

In het water liggen één of twee boten klaar om je bij nood te kunnen helpen en op het strand is eigenlijk altijd personeel aanwezig om je kite aan te pakken of om je te helpen met je gear.

Tot slot kun je bij het surf-center bij de beachbar smoothies, drankjes, koffie en hapjes bestellen om even op te laden tussen je sessies door.

Land Marokko
Languages spokenArabisch, Frans en Engels
Currency usedMarokkaanse Dirham, MAD

Stad

De stad
Dakhla Attitude ligt op c.a. 20 minuten rijden van het stadje Dakhla.
Dakhla kent leuke winkeltjes en een markt maar is wat ons betreft niet te vergelijken met toeristische (bad-)plaatsen zoals Taghazout, Essaouira of Marrakesh. Dakhla begint zich steeds meer in te stellen op (surf-) toerisme.
Als activiteit kun je een trip naar de stad Dakhla bijboeken, maar veel mensen die op kitesurf vakantie gaan naar Dakhla Attitude kiezen ervoor om op de spot te blijven.

In de stad..
Je kunt de avondmarkt bezoeken, traditionele Marokkaanse snoepjes en koekjes kopen bij één van de winkeltjes of Marokkaanse thee drinken of linzen soep gaan eten bij één van de restaurants.

Reis

De reis
Het vliegtuig land in Dakhla op de luchthaven met de afkorting “VIL”.
Vliegtickets kun je vaak goedkoop(-er) vinden via prijsvergelijkingswebsites zoals skyscanner. De vluchten worden uitgevoerd door Royal Air Marco en hebben vanaf Amsterdam een tussenstop op Casablanca waarna je doorvliegt naar Dakhla. Wij raden aan om voor vertrek altijd de laatste reisinformatie op de website van de rijksoverheid aangaande geldigheidsduur van paspoort en reisvisum te bekijken. Deze kun je ook vinden in onze blog.

Boardbag/ bagage
Je boardbag mag gratis mee op vluchten van Royal Air Maroc. Indien mogelijk wel even je boardbag van tevoren aangeven. En, houd rekening met het maximale aantal kilo’s en afmetingen: 23kg, 220x40x40. Meer informatie kun je hier vinden.

Transport
Airport-transfer is inbegrepen bij jouw boeking bij Dakhla Attitude.
Het is c.a. 45 minuten rijden vanaf het vliegveld in het stadje Dakhla naar Attitude. Een deel van de reis gaat off-road door de woestijn. Een leuke belevenis.

In Dakhla Attitude kun je transport van & naar de stad boeken. Zelfstandig naar de stad gaan zonder (huur) auto is niet mogelijk.
Attitude organiseert wekelijks diverse trips en activiteiten zoals trips naar de surf/ wave spot en tripjes naar de stad. Hier kun je (tegen een kleine vergoeding) altijd bij aansluiten.

Verblijf

Het verblijf
Dakhla Attitude heeft diverse opties voor verblijf, van VIP tot basic. Meer informatie hierover kun je vinden onder accommodaties.
Het verblijf dat je boekt, is altijd inclusief airport transfer, WiFi, ontbijt, lunch en diner buffet.

Eten & Drinken
Ontbijt, lunch en diner  zijn inclusief. Je kunt, tegen meerprijs, ook a-la-carte bestellen.
Het buffet is zeer goed; denk aan ontbijt met roerei, warme broodjes, jam, smeerkaas, fruit, pannenkoeken en yoghurt. Een warme lunch met soep, brood, vlees (bijv. kip) of vis, gegrilde groenten, rijst, salades en couscous. Diner is vaak net zo veelzijdig als de lunch of bestaat uit een traditionele stoofschotel.
Het menu voor zowel ontbijt als lunch en diner verandert gedurende de week dagelijks. Je krijgt bij alle maaltijden ook onbeperkt water. Je kunt je eigen waterflessen tijdens de eetmomenten ook bij laten vullen.
Heb je allergieën of andere dingen die we moeten weten wat betreft het eten en drinken, dan kun je dat bij ons melden zodat wij kunnen zorgen dat hier rekening mee wordt gehouden.

Voorzieningen
De bedden zijn inclusief bedlinnen en handdoeken zijn ook inclusief bij je verblijf. Omdat Attitude haar duurzaamheid probeert te vergroten, vragen ze hun klanten om hun handdoeken meerdere dagen te gebruiken en deze zelf om te wisselen bij de receptie wanneer je schone handdoeken gebruiken wil.

Behalve een restaurant en surfcenter met beachbar is er ook een bar / hang-out. Hier kun je tafeltennissen, pool biljart spelen, filmpjes kijken, drankjes drinken en relaxen.

Duurzaamheid & Dakhla Attitude
Omdat wij duurzaamheid belangrijk vinden, brengen we je graag op de hoogte van wat onze kitelocaties doen met dit topic. Dakhla Attitude is al sinds het begin dat wij er kwamen bezig met zijn omgeving en de planeet. Een greep van de dingen die zij doen in het kader van duurzaamheid & kitesurfen: Ze werken voor het overgrote deel met lokale werknemers en lokale producten. Daarnaast zijn ze zich bewust van het lokale wildlife en willen ze deze beschermen. Een voorbeeld: De Fiddler Crabs hebben een eigen ‘toevluchtsoord’ gekregen gecreëerd door Dakhla Attitude. Bekijk de video voor meer informatie.

Daarnaast zijn ze ook bezig met beach clean ups. Deze vinden meestal off season op windloze dagen plaats. Check deze video voor meer informatie.

ACCOMODATIES

Dragon Camp

Dragon Camp

Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"
Prijs per accommodatie vanaf 110
Het terras voor de bungalow biedt een geweldig uitzicht over de baai, Dragon Island en the White Dune. De zon onder zien gaan vanuit dit...
VIP A

VIP A

Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"
Prijs per accommodatie vanaf 235
Deze VIP A bungalows gesitueerd verspreid over het Dragon Camp, vooral bovenin, dichtbij de spot en dichtbij het restaurant & bar. De bungalows hebben een slaapkamer met...
VIP B

VIP B

Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"
Prijs per accommodatie vanaf 215
Deze bungalows bevinden zich verspreid in het Dragon Camp met uitzicht op de lagoon en Dragon Island. De bungalows zijn circa 25m2 en hebben een tweepersoons slaapkamer, satelliet tv, kast...
VIP C

VIP C

Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"
Prijs per accommodatie vanaf 255
Deze ruime bungalows bevinden zich naast het Dragon Camp met uitzicht op de lagoon en Dragon Island. De bungalows hebben een tweepersoons slaapkamer van 45m2, satelliet tv, kast en...
Windhunter Family, 4-5 persoons

Windhunter Family, 4-5 persoons

Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"
Prijs per accommodatie vanaf 245
De Windhunter Family bungalows, zijn zoals de naam al doet vermoeden ideaal voor gezinnen maar ook voor groepen van 4 tot 5 personen. Ze liggen...
Windhunter, 1-3 persoons

Windhunter, 1-3 persoons

Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"
Prijs per accommodatie vanaf 100
De eerste bungalows die gebouwd zijn, zijn de 2 persoons Windhunters. Ze liggen in een kleiner kamp, vlak bij de spot. Iets verder van de...

ACTIVITEITEN

Dakhla SPA

Dakhla SPA

Marokko, Dakhla - "PK25", Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"
Dakhla Spa De SPA van Dakhla Attitude, beheerd door Dakhla Attitude Body Clinic, is een oase van wellness en gezondheid, waar u alles wat uw lichaam... Info
Downwinder naar de white dune

Downwinder naar de white dune

Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"
Ga mee op een downwinder naar de ‘White Dune’ Een must do! Niveau: intermediate lengte: ca. 15km Tijdsduur incl. terugreis ca 4 uur. Afhankelijk van het tij vertrek je in... Info
Downwinders

Downwinders

Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"
Downwinders en trips De downwinder naar de “White Dune” is wat ons betreft echt een aanrader. Deze tocht is ongeveer 15km. De gehele activiteit inclusief terugreis... Info
Huurmateriaal bij Dakhla Attitude

Huurmateriaal bij Dakhla Attitude

Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"
Huurmateriaal Het huren van materiaal is ook mogelijk*. Dakhla Attitude verhuurt het meest up to date Cabrinha materiaal. De prijzen daarvoor zijn: 1 dag = €70,- 2 dagen... Info
Kitesurfen bij Dakhla Attitude

Kitesurfen bij Dakhla Attitude

Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"
Kitesurfen Dakhla Attitude heeft diverse mogelijkheden voor kitesurfers en voor kitesurfles bij Dakhla Attitude.  Er is een surfcenter op de main spot en er zijn nog twee... Info
Kitesurfles Dakhla Attitude

Kitesurfles Dakhla Attitude

Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"
Leren kiten bij Dakhla Attitude is ideaal! Vlak en ondiep water, goed materiaal en gecertificeerde instructeurs. De kite lessen worden gegeven in blokken van 2 uur.... Info
Overige Activiteiten

Overige Activiteiten

Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"
Andere sporten Behalve kitesurfen en windsurfen leent het gebied bij Dakhla Attitude zich ook uitermate goed voor de volgende andere sporten: –Gym & Yoga: Er is een houten... Info
Oyster Farm lunch

Oyster Farm lunch

Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"
Oyster Farm lunch Bezoek een traditionele “Oester Boerderij”. Meer vers dan dit, worden jouw oesters (en vis) niet!... Info
Trip naar de Speedspot

Trip naar de Speedspot

Marokko, Dakhla - "Dakhla-Attitude"
Trip naar de speedspot Spiegelvlak water om super hard te kunnen varen of te freestylen. Het is een spot met aflandige wind. Op de spot ligt een... Info