Waanzinnig mooi: hiken boven Valdevaqueros, Tarifa

In andere vorige artikel over Wandelen in Tarifa belichten we een mooie hike / wandelroute die bekend staat als de ‘Buda hike’. Omdat het natuurgebied rondom Tarifa zo waanzinnig is, delen we een andere hike boven Valdevaqueros. Deze staat op websites als Komoot aangegeven als wandeling bij Tarifa met 1 ster. Dat impliceert misschien dat de route niet uitdagend of misschien zelfs een beetje saai zou zijn. Maar niets is minder waar. Wij liepen de route in de winter na een dag met veel regen.
Glibbere bergpaadjes, een stukje rots-‘klimmen’, heel veel groen en prachtige uitzichten. Kort om: ga hiken boven Valdevaqueros, Tarifa. Deze route is het waard.

De beste tijd om te gaan hiken boven Valdevaqueros, Tarifa

Opgelet: een deel van de wandelingen en routes is slechts mogelijk om te doen buiten het seizoen. In de zomermaanden zijn sommige routes gesloten. Waaronder deze.
Buiten dat is het tijdens de zomermaanden vaak te warm in Tarifa om te gaan hiken. Tenzij je vroeg in de ochtend gaat – sowieso een aanrader.

In de winter en het vroege voorjaar is het gebied het meest bijzonder omdat alles enorm groen is. Daarnaast is het rustig. Tijdens onze hike bij Tarifa zijn we geen andere mensen tegengekomen. Op een geitenherder met zijn honden, na.

Uitzicht over Tarifa en Valdevaqueros - hikenDe foto hiernaast is genomen op het eerste gedeelte van de 5,3km hike die we deden. We vertrokken einde ochtend in Januari 2024. 

Voor deze en de andere wandelroutes en hikes bij Tarifa (en Valdevaqueros) is het aan te raden om een auto te hebben zodat je vanaf Tarifa naar het startpunt rijden kunt. Een ritje van zo’n 10-15 minuten.

Een korte hike boven Valdevaqueros, Tarifa

We gebruiken de KOMOOT app voor het plannen van onze hikes en wandelingen bij Tarifa.
Komoot printscreen van de hike bij valdevaqueros

Zoals je ziet op de print-screen hierboven ligt de route dus een stukje van Tarifa af.

We reden eerst naar Facinas. Vanaf daar liepen we een stukje over de wegen waarna we het natuurgebied inliepen. De hike staat aangegeven als geschikt voor elk fitnessniveau maar ik zou deze hike bij Tarifa niet aanraden wanneer je niet fit bent. Sommige stukken zijn relatief stijl.

Bekijk de hele hike van 5.33km op de Komoot Appp.

Foto’s zeggen meer dan woorden…

Bekijk de foto’s van onze ervaring met hiken boven Valdevaqueros, Tarifa.

Verblijf in Tarifa

Onze favoriete stek in Tarifa op loopafstand (5 minuten) van de oude stad en van zee (3 minuten) is dit Kite-house. De Nederlandstalige hostess maakt je graag wegwijs en kent de mooiste spots en beste tips.
Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie en advies voor jouw kitesurfvakantie (inclusief hikes?!) in het Spaanse Tarifa.

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!