Wandelen in Tarifa

Maak een dagdeel vrij om te genieten van de prachtige natuur en de mooie vergezichten bij Tarifa! De Spaanse kitesurfvakantiebestemming ligt namelijk bij prachtige natuur. Wandelen in Tarifa is een must want op deze manier kun je optimaal genieten van grasvlaktes, bergen, heuvels en hier en daar wat loslopend vee.

Persoonlijk hoogtepunt van deze Tarifa wandeling: het uitzicht over de populaire kitesurfspots Los Lances en Valdevaqueros van boven.

In dit artikel delen we onze ervaringen en tips voor – wat ons betreft – een van de mooiste wandelroutes bij Tarifa.

Wandelroute Sendero del Buda

Wanneer je gaat wandelen in Tarifa kun je relatief veel routes kiezen. Een daarvan is deze 9.3km lange route gelegen boven de baaien van Valdevaqueros en Los Lances.

We starten bij Parque Natural del Estrecho (bij de N340). Daar parkeren we onze auto en vullen we onze flessen met water.

In een notendop

De wandeling loopt door een gebergte wat maakt dat het soms wat uitdagend kan zijn: redelijk stijle stukken en soms wat losliggend grind / stenen wat het (vooral met afdalen) lastig maakt.

De Sedert del Buda dankt zijn naam een bergwand, op zo’n 3km na de start van de route, waar een holte in zit waar men een Boeddhabeeld in geplaatst heeft.

Het eerste gedeelte van de route loopt via onverharde paden door de bergen met hier en daar een klimmetje.Na het relatief stijle begin van de route volgt een makkelijker gedeelte riching de windmolens.
Vanaf dit (hoge) punt start je met afdalen door een prachtig dennenbos. Vanuit het bos heb je prachtige uitzichten op de Ojén-vallei en de gelijknamige bergketen.

Na zo’n 6,5 km volgt uitkijkpunt Mirador de La Torre de la Peña. Ook een stop waard.

Het laatste stuk van de route is afgesneden doordat bewoners er een hek geplaatst hebben. Ga een stuk over de asfaltweg en haak later weer in wanneer je bijna bij het uitkijkpunt bent.

Wandelen in Tarifa met behulp van Komoot

Wij gebruiken Komoot (app) om onze wandelingen te plannen. Ook in Tarifa werkt dit goed want deze app staat vol met wandel- en fietsroutes.

https://www.komoot.com/nl-nl/smarttour/e995577441/parque-natural-los-alcornocales-circular-por-el-sendero-del-buda

Andere activiteiten in Tarifa

Dat Tarifa een populaire kitesurfbestemming is, weten we. Jaarlijks organiseren we tientallen boekingen naar deze windzekere plek. Wanneer je bij Bianca verblijft zul je in je vrije uurtjes (lees: wanneer je niet aan het kitesurfen bent) mogelijk op een ander board staan. Een longboard of surfboard bijvoorbeeld. Tarifa is niet alleen perfect om te kiten. Er staan (vooral in het najaar) ook vaak mooie golven! Is het flat en staat er geen wind? De boulevard langs het strand van Tarifa leent zich perfect om lekker te longboarden. Top wanneer je verblijft in het gezellige centrum van Tarifa op steenworp van de oude stad.

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!