De reis naar Ilha Do Guajirú, Brazilië

Rustige spots, betrouwbare wind/ goede forecast en een fijne temperatuur is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen… Als je op deze manier je kitevakantie uitzoekt, met als vertrekdatum bijvoorbeeld December, dan kun je zomaar uitkomen bij Brazilië, Ilha Do Guajirú.

Vliegtickets

Meestal is het een goede zet om (goedkope) aanbieders te vergelijken op een ticketvergelijkingsite. Hiervoor gebruik ik bijvoorbeeld graag www.vliegtickets.nl er zijn hier veel opties voor vliegtickets naar Brazilië. Een andere goede optie om goedkope vliegtickets te vinden, is google flights.

Voor Brazilië vond ik via google flights geen hele goedkope vluchten. Ik vond vooral tickets via Lissabon met TAP. Daarom ging ik direct op de site van TAP kijken en hier vond ik betaalbare tickets tijdens de feestdagen. Helaas is het meenemen van boardbags bij TAP niet heel gunstig. Lees meer over boardbags & luchtvaartmaatschappijen in deze blog.

We vlogen in december 2017 vanaf Amsterdam Schiphol op Lissabon waar we konden kiezen om of 1 uur overstaptijd te hebben of 8 uur… Omdat ik geen ervaring had met TAP koos ik voor 8 uur. En dat is láng! Lang genoeg voor een heen&weertje naar Lissabon met het OV dat je gemakkelijk vanaf de airport kunt pakken! Je bagage gaat in één keer door naar de eindbestemming: Fortaleza, Brazilië.

De vlucht

De totale vlucht tijd is meer dan 8 uur. Een redelijk lange zit, waar ik niet zo heel goed in ben. Ik heb mijn laptop mee om filmpjes op te kijken en ik heb genoeg eten meegenomen. In het vliegtuig krijg je ook eten & drinken. Niet het allerslechtste vliegtuig-eten trouwens!

De aankomst

De luchthaven van Fortaleza is groot en niet heel gezellig. Het boeken van een transfer naar je accommodatie is aan te raden omdat wanneer je ’s avonds land en je gaar bent het niet prettig is als je nog moet zoeken naar een (betrouwbare) taxi.
White Wind Resort kan ook transfers regelen, maar wat wij aanraden is om 1 á 2 nachten te verblijven in Cumbuco, een kustplaatsje met voldoende kite mogelijkheden dat ruim een uur dichterbij Fortaleza ligt dan Ilha do Guajirú.

Je kunt bij het vliegveld direct pinnen. (Vergeet niet je pas op ‘Wereld’ te zetten (Zuid Amerika))
In Cumbuco kun je ook pinnen. In Ilha Do Guajirú niet maar in Itarema (het dorpje ernaast) wel. Een taxi van Ilha naar Itarema kost je zo’n 5 euro.
Wanneer je daar toch bent, kun je direct even langs de supermarkt voor snacks want in Ilha is ook geen supermarkt. Gelukkig is deze ook niet echt nodig, zeker niet als je bij White Wind verblijft waar je een minibar op je kamer krijgt met snacks zoals chips.

Fortaleza naar Ilha do Guajirú

Eerst naar Cumbuco of een nachtje in Fortaleza is wat wij doen. In Cumbuco kun je bijvoorbeeld verblijven bij 0031 of Windtown. Beide pousada’s zijn gerunt door Nederlanders. 0031 bevind zich op de rand van het dorp. Windtown ligt iets verder.
Van Cumbuco of Fortaleza kun je diverse vormen van transport naar Ilha do Guajirú nemen:

  • Transfer van White Wind (Kosten zijn ongeveer €140 wanneer het om een nacht/ avond transfer Fortaleza – Ilha do Guajirú gaat)
  • Uber (ja… echt. Wij namen dus een Uber. Wel handig als je dan een paar woorden Portugees spreekt!)
  • Bus (Let op! Je stapt op bij Fortaleza en stapt uit in Itarema. Het laatste stukje doe je dus met taxi of transfer naar Ilha do Guajirú)
  • Taxi

Niet de aller meest simpele reis dus naar deze bestemming, maar geloof ons, dat is zeker de moeite waard.

Tot slot willen we nog noemen dat een veel voorkomende manier van kite vakantie in Brazilië neer komt op een rondreis langs diverse spots.
Ga van Cumbuco bijvoorbeeld via Taïba naar Paracuru naar Ilha do Guajirú en ontdek de schoonheid van de Braziliaanse kust…

Nieuwsgierig naar Brazilië? Naar Ilha do Guajirú? Stuur ons gerust een berichtje of mailtje!

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!