Boa Vista Kitesurf Vlog

In deze vlog laten we je een aantal verschillende spots zijn, die wij in februari bezocht hebben.

Vlog…

Je hebt er een hekel aan, of je vind het te gek: Een vlog of Vloggen.
Het is wat ons betreft in ieder geval een hele goede manier om een inkijk te geven in een situatie. Bijvoorbeeld de situatie op Boa Vista!

Hoe ziet het landschap er daar uit? De ‘wegen’? Hoe zit het met aanlandige wind? Side shore? Off-shore?
Wij doen in het filmpje een drietal spots aan, die je sowieso ook zelf moet bezoeken tijdens jouw vakantie op Kaapverdië.

Sal Rei

Op 10-20 minuten lopen van de appartementen (afhankelijk in welk appartement je zit) bevind zich de kiteschool “KiteKriol” een school opgezet en gerunt door locals. Heel vet om te zien hoe ze dit ‘from scratch’ hebben opgezet, en nu een volwaardige school zijn. Een school, en hang-out, waar je ook zeker een keer een BBQ met vers gevangen vis mee moet pakken. Deze organiseert de school trouwens ook op locatie, nadat je bijvoorbeeld mee bent geweest op downwinder.
De spot bij Sal Rei is aflandig. Maar, natuurlijk is er een rescue boot aanwezig en ook tijdens de lessen gaat er altijd een boot met je mee.

Ponto Antonia

‘De aanlandige spot’ op het filmpje. Op ongeveer 30 minuten rijden, waarvan het grootste gedeelte over onverharde wegen en off-road, kom je aan op deze prachtige spot. Omgeven door bergen, duinen en “nothingness” is deze kite spot zeker een must-kite. De freerider/ freestyle kiter kan hier heerlijk oefenen; het is er diep en er zijn geen obstakels. Iets verder naar achteren of naar de rechterkant van de spot zijn mooie golfjes om te oefenen met een waveboard.

Santa Marina

Op een minuut of 40 rijden vanaf Sal Rei ligt de ‘side shore’ spot, Santa Marina. Voor de kust ligt een scheepswrak. Deze ligt er al sinds 1968 en deze hoop oud-ijzer is een een bijzonder gezicht zo in het blauw-groene water. Blijf vooral aan de linkerkant om het raken van obstakels te voorkomen. En neem je (beginners-) waveboard of freeride-/ freestyleboard wederom mee!

FOOD !

Eten is heel belangrijk. Goede energie voor een kitesessie pakken of juist even bijtanken na een ochtend of middag op het water.
In dit filmpje raden wij Alisio’s aan. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer goede, gezellige, lokale, luxe of juist goedkope ‘hotspots’ om te eten of te drinken. Deze lees je hier.

Bekijk onze vlog hier! Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of deze vlog? Stuur ons dan gerust een berichtje!

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!