Verduurzamen van Kitesurfreizen 
Outbound x Trees For All

Outbound Kitetravel is bezig met het verduurzamen van kitesurfreizen: van meer Europese locaties (ook bereikbaar met de trein en écht duurzame locaties (met EU-ecolabel), tot per bestemming een aantal tips/ adviezen en informatie over de mate van duurzaamheid (onderaan elke bestemmingspagina). 

Helaas is het 100% verduurzamen van kitesurfreizen lastig en voor veel kitesurfers (nog) geen prioriteit…. En dat, terwijl het klimaat in rap tempo veranderd (lees meer: achtergrondinformatie en feiten) . Daarom voelen ook wij de noodzaak om iets meer te doen. We hebben gekozen om kitesurfreizen te verduurzamen door bomen te planten bij boekingen die via Outbound gemaakt worden.
Geen zorgen: je betaalt niets extra’s, wanneer je dat niet wil.
Wanneer je dat wél wil – en een grotere steen wil bijdragen aan het verduurzamen van kitesurfreizen, kan dat uiteraard ook!

Waarom bomen planten voor het verduurzamen van kitesurfreizen

Omdat bomen een cruciale rol spelen in het tegengaan van klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit is het planten van bomen iets wat wij kunnen doen om een wezenlijke bijdrage te leveren en te verduurzamen. 
Zonder bomen is er geen leven. Daarom zet Trees For All zich iedere dag in voor een bosrijke wereld: daarom steunen we het werk van Trees for All, voor verduurzaming van onze kitesurfreizen!

Ze planten nieuw bos, herstellen bestaand bos en maken mensen bewust van het belang van bomen. Dat doen ze in Mexico en Brazilië en ook in Nederland. 
Vanaf het najaar van 2023 steunt Outbound Kitetravel Trees For All om zo samen te werken aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.

Over Trees for All 

Trees for All plant al bijna 25 jaar bomen in Nederland en in het buitenland via verschillende bosprojecten. Ook maken ze mensen bewust van het belang van bomen.

Trees for All is een stichting met een CBF-erkenning en een ANBI-status! We zijn er dus van verzekerd dat onze donatie dankzij jouw boeking bijdraagt aan een betere wereld!

Hoe het verduurzamen van jouw kitesurfreis werkt

Per boeking planten we bomen. Afhankelijk van de locatie/ boeking.
Voor boekingen op basis van logies, planten we 2 bomen.
Voor boekingen op basis van volpension, planten we 4 bomen. 

Je hoeft hier niets voor te doen: je boeking is niet duurder geworden! Maar wil je ook jouw steentje bijdragen en een grotere impact maken, dan kan dat.

Door bij het maken van jouw boeking aan te geven dat je ook bij wil dragen; om biodiversiteit te behouden en klimaatverandering tegen te gaan gaan wij dit op maat voor jou organiseren. Je kiest zelf het bedrag, doel en aantal bomen! 

Bomen planten doen we door het werk van Trees for All te steunen (binnen- en buitenlandse projecten) en daarnaast ook zelf in Zuid Spanje. 

Hoe werkt dat in Zuid Spanje?

Dit is een van de gebieden waar desertification (verwoestijning) plaats vindt. Dit proces gaat snel(ler) door de opwarmende aarde maar er spelen in het gebied nog meerdere factoren mee. De grond raakt uitgeput door het intensieve gebruik voor landbouw. Het gebied wordt steeds droger doordat het groen dat het water vasthoudt langzaam aan het verdwijnen is. 

Door waterbakken te kopen en hiermee bomen te planten, kunnen we jonge bomen efficiënter laten groeien. 

En in Nederland?

In samenwerking met Trees for All planten we bomen ten behoeve van het herstel van zieke bossen en het aanplanten van nieuwe bossen. Door bomen te laten planten, die er van nature thuis horen en diverse bomen te laten planten, groeit er straks een klimaatbestendig bos en wordt ons landje weer een stukje groener en duurzamer. 

Bomen planten Spanje

En de buitenlandse projecten: Mexico?

Trees for All is in Mexico samen met SENDAS een project begonnen om 100.000 nieuwe bomen te planten om zo de mangrove te herstellen en de natuur weer tot leven te wekken. In de golf van Mexico zijn namelijk veel bossen verdwenen door houtkap en bosbranden. Weer een stukje minder CO2 dat uit de lucht gehaald kan worden en omgezet kan worden maar ook raakten veel planten en dieren hun leefgebied kwijt. 

Resume… 

  • Doe een boekingsaanvraag voor een van onze kitesurfvakantie bestemmingen bij Outbound en laat ons weten of je nog éxtra bij wil dragen en meer bomen wil laten planten.
  • Wij vertellen je de mogelijkheden en opties en regelen de aanplant. 
  • Wij regelen de verduurzaming van jouw kitesurfreis bij Outbound voor je op maat. Wil je niet extra bijdragen? Dan planten wij alsnog 2 bomen. 
  • Deel en inspireer: Vertel jouw vrienden en familie dat jij jouw vakantie boekte bij Outbound Kitetravel en dat we samen met Trees For All aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen werken!

 

Meer weten? Stuur ons een bericht!

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!