Snowkite in Noorwegen: deel 3

Deze blog over snowkite schreef ik in de winter van 2013.

#7 De Ozone Frenzy foil kite leren kennen!

De dag erna is de VERSUS crew gearriveerd. Met een bus vol test kites en een goed humeur vertrekken we vroeg. Simone en ik zijn de enige chicks. Tussen de groep van jonge gasten tot ouwe lullen vermaken we ons prima! Tijd om te gaan snowkite!

Ik wil vandaag de Ozone Frenzy reviewen dus neem mijn tijd bij het opbouwen. Wanneer ik klaar ben om de poeder bergen te beklimmen, zakt de wind in. Ik laat me niet kennen! Ik geef niet toe! Loopen loopen loopen en gaan. De frenzy blijkt een fijne kite. Stuut snel en geeft zich gemakkelijk bloot. Maar toch blijft er voldoende te ontdekken en zo is er dus ook sprake van voldoende uitdaging en diepgang.

Aan het einde van de middag maak ik mijn eerste serieuze sprongen. Hellinkje af, terugsturen, 360’ draaien en landen. Dat laatste lukt gelukkig steeds beter. De blauwe plekken op mijn billen krijgen vanaf nu tijd om te genezen!

 

#8 Girls talk & stoke

Op weg naar Dyranut zien we een stoere chick die les staat te geven. Ze vertelt dat het tof is om een chick te zijn in deze ‘snowkite men’s world’. Veel leuke mannen om naar te kijken en veel inspirerende mensen.
Wanneer ze les geeft aan meiden brengt ze de stoke echt over! De meiden voelen zich stoer en ‘in control’. Wanneer ik de berg op kite voel ik me ook zo. Ik hou ervan om te cruisen. Genieten van de uitgestrekte sneeuwvlakten. De gebieden die maar wat moeilijk vast te leggen zijn. Behalve in mijn geheugen! Dit zijn beelden die mij bij blijven.

We zien mist opdoemen in de dalen, we gooien wat sneeuw in de lucht en maken absurde foto’s*. Pracht en praal, dat is wat het is. Wat een cadeautje.

*Zie het eerste shot in het filmpje

 

#9 Pistes pakken

Ik schreef het al eerder en inderdaad: Ik ga nog een keer snowboarden in Geilo.
Nadat we vriend en cameraman Ivar op de trein hebben gezet rijden we door naar de pistes.

Ik pak de Geilo-Heisen omhoog en maak een paar relaxte afdalingen op het splitboard van Splitit (splitboardshop.nl). Omdat het eigenlijk continu ver beneden het vriespunt is en er al even geen verse pow meer is gevallen, zijn de pistes hard en ijzig. Gelukkig staat de zon weer aan en doet de muziek in mijn helm-koptelefoon het goed!

Na veel pistes, warme chocomel, muziek en good fun gaan we weer naar het hotel.
Daar waar een afrikaans gekruid hapje van vlees, salade en rijst staat te wachten en de sauna bijna altijd aan staat <3

 

#10 Storm is out

De weg door het gebied is dicht. Dat is wel vaker het geval, vanaf ongeveer windkracht 4. Sneeuw wordt over de weg geblazen waardoor deze eigenlijk net een bob-slee-baan wordt. Eentje met weinig tot geen zicht. De weg opgaan is alleen mogelijk in konvooi.

Vandaag mag dát zelfs niet. De risico’s zijn te groot. De vlagen van 40 knopen die me bijna omver blazen als ik buiten voor het hotel een kijkje gaan nemen, bevestigen dat.

Ik krijg om 11:00 mijn eerste berichtje van snowkite teacher Ronja uit Geilo. ‘Are you in?’ Hmmmm…. i’m not sure. Mijn vrienden hebben de swowkiteflow voor vandaag laten varen. Wanneer Ronja na de middag naar het hotel komt, neem ik een besluit.

Ik trek de achterdeur van de volgestouwde auto dicht. Er liggen ongeveer 10 kites in. Variërend van 4m tot 7m. We rijden het plateau af richting het dorpje Ustaosed. Ronja en haar vriend maken grapjes in het Noors en eten koekjes. ‘Want some? It’s good energy. You’ll need it..’

Ustaosed heeft een groot meer dat nu vol met ijs en poeder ligt. Omdat het de laatste dagen ‘warm’ is geweest, is de poeder ietwat gaan smelten. Gelukkig maar: Nu ligt de poeder er dus nog. Anders hadden we op een ijsplaat moeten kiten.

Ronja en ik proberen de 4m Ozone Acces foil kite.
Wayyy to strong!
De jongen laat de 6m F-One bandid 6 op. Prima storm kite, zo blijkt! De jongen crossed heen en weer en de smile op zijn gezicht is ongekend groot.
Omdat we niet veel tijd hebben, gaan we om de beurt met de bandid.
Ik wil de kite depoweren, maar besluit er toch maar voor te gaan. Overpowered maar super stoked leg ik meters af op het meer. Zowel in de lucht als door de poeder. Ik verbaas me over de stabiliteit van de kite. In de vlagen blijft hij vrijwel op dezelfde plek in het windvenster staan.

Na een uurtje wandel ik terug naar de auto. De anderen zijn op ski’s en glijden voor me uit.
Wat een top dag! Wat een top snowkite-week! Wat baal ik dat dit de laatste dag alweer is.

Bekijk hier het filmpje dat we van deze onvergetelijke ervaring maakten: 

 

Of check het snowkite filmpje via deze link  dat ik er maakte.

Wil je ook naar Noorwegen en heb je vragen of wil je tips? Laat het ons weten!
Houd ook onze website & social in de gaten voor snowkite trips! 

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!