Redenen waarom je moet gaan hydrofoilen

Hydrofoilen, of kortweg foilen, is booming. Tijdens zo ongeveer elke kitesurf sessie -op vlak water of Noord Zee- zie ik meer en meer hydrofoilers. Jonge jongens en dames die de 40 al lang en breed gepasseerd zijn. “Iedereen” doet het. Jij misschien binnenkort ook? In dit blog 3 redenen waarom je moet gaan hydrofoilen!

Redenen waarom je moet gaan hydrofoilen

#3: Challenge accepted!

Kun jij lekker varen op een twintip? En heb je jouw eerste golven op een directional al gepakt? Dan is de kans groot dat je toe bent aan iets nieuws.
Natuurlijk kun je ook van freestyle omschakelen naar “big air” of van “strapless wave” naar “strapless freestyle” maar waarom probeer je niet eens iets écht nieuws?! Dit discipline vergt echt heel andere skills en is voor bijna alle kiters een echte uitdaging. En een uitdaging, dat is precies de reden om te gaan hydrofoilen voor menig kiter. Voor jou ook?!

Reden #2 om te gaan hydrofoilen: Escape the crowds!

Omdat je met foilen super snel upwind komt, kom je gemakkelijk op plekken waar je normaliter niet zo snel zal komen. Je kruist op als een malle en dat kleine eilandje in de verte is ineens in bereik gekomen! Dat wil jij toch ook?!
Daarnaast kun je ook ontsnappen aan de drukte omdat je niet altijd met minimaal 20 knopen hoeft te varen, wat ons brengt op het volgende:
Light Wind = Heaven
Vanaf zo’n 10-12 knopen kun je leren foilen. Maar als je het eenmaal kan, dan is foilen met 6 knopen helemaal niet gek! Het vergt wel enige finesse maar dan heb je ook wel wat: in je eentje (of met je foil vrienden) keihard over een spiegelvlakke Noordzee scheren. De kitesurfers met de grote logge 13+meter kites hebben het nakijken.

Redenen om te gaan hydrofoilen #1: Een nieuwe impuls aan het kitesurfen

Er zijn heel veel mogelijkheden voor het foilen!
Ga snel, sneller en wees het snelste en pak het racen op! Maak er een sport van om met veel souplesse in super licht weer over het water te scheren. Speel in de golven…. en je kunt zelfs freestylen en hoog springen (big air) met een foil.
Zonder twijfel dat hydrofoilen een nieuwe impuls gaat geven aan het kitesurfen!

Meer weten?
Lees het artikel van onze vrienden van VERSUS.

https://www.versusshop.nl/blog/hydrofoilen-hoe-begin-je


Redenen om te gaan hydrofoilen

Beeld: Aangeleverd door Mariska Wildenberg.

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!