Onze geschiedenis met Dakhla Attitude

Dakhla?!

Dakhla dus… Ik had eigenlijk geen idee toen ik in december 2013 voor het eerst afreisde naar het stadje dat in 1884 gesticht werd door de Spanjaarden en toen nog Villa Cisneros heette.

Oké, ik wist natuurlijk dat ik naar een stukje kite-paradijs op aarde ging. En, ik wist dat de wind statistieken in december niet zo gunstig zijn als die in bijvoorbeeld april of mei. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken. We hadden gewoon alle kites mee (Slingshot RPM, variërend van 7m tot 12m) en een foto camera + gopro en natuurlijk veel lege geheugen kaartjes.

 

Van origine is Dakhla een kleine vissershaven aan een lagune met turquoise water. Dakhla is zeer visrijk. Daarnaast zijn er veel trekvogels (waaronder flamingo’s) en vond je er in het verleden vooral robben, roggen en witte dolfijnen.

Nu vind je er vooral kitesurfers en een aantal windsurfers. We zijn super benieuwd en zijn blij als we eindelijk onderweg zijn.

 

Overdreven gedoe

We vliegen vanaf Amsterdam, Schiphol. We hebben een tussenstop op Casablanca. In 2013 duurde deze tussenstop nog meer dan 12 uur. Daarom hebben we een hotel geboekt in Casablanca (incl. transfer) zodat we fris & fruitig aan komen.
Op de laatste vlucht vanaf Casablanca zit een Marokkaans gezin die ons opvalt door hun (kite-)merk kleding en petjes. De petjes zijn van “Dakhla Attitude”. Ik grap met Ferry, dat dit gezin vast wil laten zien dat ze er vaker komen. ‘Overdreven gedoe’ ,  is wat ik stiekem denk.
We raken in gesprek. Waar wij naartoe gaan? Ja, ook naar Dakhla Attitude. Zijn we er al eerder geweest? Nee, we zijn zelfs niet eerder in Marokko geweest. Hoe het tot nu toe bevalt? Hoe de vlucht bevalt? Prima. Aardige crew, de kite tassen die werden gezien als golfbags en gratis mee mogen. Top.

Een aantal dagen later in het restaurant van het hotel, komen we één van de mannen van het gezin weer tegen. Hij nodigt ons uit voor een drankje. We raken in gesprek over wat we doen in Nederland en wat wij met kitesurfen hebben.
Ik vertel dat ik schrijf voor Xookazine (toen nog het online vrouwen boardsport & lifestyle magazine) dat ik een eigen evenementen bureautje heb (ENVI) en dat we ook kitetrips (mede)organiseren zoals de snowkitetrip met VERSUS. De man in kwestie is zeer geïnteresseerd.

Wij vragen wat hij doet ‘for a living’. Hij vertelt dat hij Dakhla Attitude heeft opgezet. Zijn verhaal gaat een aantal jaar terug waar hij aankomt bij “deze magische plek”. Hij en zijn broer leren er kitesurfen.  Na het kiten moeten ze in tenten slapen, wat hem niet zo bevalt. Hij en zijn broer besluiten het gebied incl. tentenkamp te kopen en er een zo milieuvriendelijk mogelijk hotel te bouwen. Wat begon met een paar tenten is uitgegroeid tot een waar kitesurf-oord. Een oord waar ze steeds willen vernieuwen, of het nu gaat om activiteiten of om self-sufficiënt zijn met betrekking tot eten en energie.

 

We zijn een beetje met stomheid geslagen. De mensen die we ontmoetten in het vliegtuig, waarover we eigenlijk een grapje of twee maakten, dat zijn dus de eigenaren…

 

Sales Rep.

Wanneer we verder praten, blijkt dat ze op zoek zijn naar “Sales Representatives”. Ofwel, mensen die thuis zijn in de sport en in de ‘scene’ en die het hotel willen vertegenwoordigen. Omdat ze graag meer Nederlandse reizigers willen verwelkomen, willen ze graag een sales rep. in Nederland. We besluiten erover na te denken.

Ferry & ik hebben behalve onze ‘hobby’s’ zoals ENVI en Boardlife Festival ook een gewone baan. En vinden beiden dat je niet ergens in moet duiken als je er

  1. Niet helemaal achter staat (de spot, het idee….)
  2. Niet helemaal voor kunt gaan qua tijd of middelen

Natuurlijk zijn we beiden wel erg enthousiast. “Laten we maar even afwachten en de plek eerst wat beter leren kennen”. Is wat we beiden gedacht moeten hebben, zonder het hardop te zeggen.

Wat je nu weet is dus ook gebeurd.
Natuurlijk werden we verliefd op de spot.

We hebben elke dag gekite, nieuwe tricks geleerd en ultiem genoten:
Waar kun  je nou voor de deur van je huisje kiten?! Waar krijg je nou (in de Sahara!) elke dag heerlijk gevarieerd eten wat ook nog eens zit inbegrepen bij de bungalow prijs. En, waar kun je nou zo ontzettend veel leuke en sportieve dingen doen bij jouw accommodatie als het niet waait?! Heerlijke massages, blokarten, vissen, 4×4 trips, trips naar de stad of surfspot, SUP downwinders met boat pick-up… Er ligt tegenwoordig zelfs een wakeboard cable inclusief obstakels!

Behalve super stoked over de spot, zijn we ook enthousiast over de huisjes: Simpel, schoon en met een prachtig uitzicht. Vanaf jouw huisje kun je de zon elke avond zien zakken in de lagune; prachtig. En het personeel…. Soms ietwat verlegen maar aardig, behulpzaam en oprecht.
Het feit dat Attitude een aantal keer per jaar beach-clean-ups organiseert, zuinig is met water en zoveel mogelijk milieu bewust probeert te zijn is voor mij ook belangrijk.

Ik kan nog wel een A4 vol tikken over Attitude en waarom wij zo achter deze spot staan en de spot + hotel vertegenwoordigen. Maar, ik denk dat ik voor de cheesy line ga kiezen:

Ga het vooral zélf zien en zelf ervaren.

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!