Hoe vind je de perfecte kitesurf bestemming?

Constante wind, lekker weer en goede golven of juist spiegelvlak water…allemaal essentieel wanneer we het hebben over de “perfecte kitesurf bestemming”. Daarnaast moet de plaats liefst ook goede vibes hebben.
Natuurlijk zijn er tal van goede kitesurf bestemmingen die aan alle checkboxes voldoen. Van het afgelegen Boa Vista tot het comfortabele Bonaire, tot aan het wind capital van Europa genaamd Tarifa.

kitevakantie bonaire actie
kitevakantie bonaire actie

Hoe ver wil je gaan voor de perfecte kitesurf bestemming?

Europa

Wil je op kitevakantie maar wil je niet ver reizen?! Dat is niet erg want Europa heeft zon, zee en niet te vergeten wind. Pak jouw boardbag alvast maar in! Goede bestemmingen zijn Tenerife, Montenegro, Spanje, bijvoorbeeld Tarifa of Fuerteventura, Sardinië, Leucate in Frankrijk en Paros (Griekenland).

Wereldwijd
Ben je bereid verder te reizen? Bekijk dan in welk continent jij je kiteheart het beste op kunt halen! Is dat Noord Amerika met het groene Hood River of het tot de verbeelding sprekende Hawaï (waar in 1996 al de eerste kitesurfwedstrijd georganiseerd werd)?

In Centraal Amerika kunnen wij Costa Rica aanraden. Daarnaast is Mexico (Baja California) ook een bekende goede spot voor de wintermaanden. In Azië is Sri Lanka (Kalpitiya of hidden gem Mannar) te gek. In Afrika is Marokko met het windzekere Essaouira en Dakhla heerlijk. Het Zuid Amerikaanse Braziliaanse Cumbuco en Ilha do Guajirú zijn tot slot ook top-notch bestemmingen die volgens velen perfect zijn!

Hoe filter je welke kitesurf bestemming perfect is voor jouw volgende vakantie?

Wij hebben op onze website diverse filter opties toegepast: van niveau (beginner tot wave of gevorderd) tot seizoen (wil je weg in de winter of juist in de zomer?) en reisgezelschap.
Zit de perfecte kitesurfbestemming hier niet tussen? Bekijk dan ons blog artikel met een overzicht van windzekere bestemmingen voor iedere maand van het jaar.

the Kite Finca Q&A Isla Canela
the Kite Finca kitesurfspot Isla Canela oktober 2020

Voor kitesurfers door kitesurfers

Ben je op zoek naar een bestemming op niet al te ver reizen/ rijden welke perfect is voor diverse disciplines: van beginners tot foilers en freestyle/gevorderden?
Dan zijn onze bestemmingen in Portugal heel erg leuk voor jouw volgende kitesurf vakantie! 

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!