Hoe vind je de perfecte kitesurf bestemming?

Constante wind, lekker weer en goede golven of juist spiegelvlak water…allemaal essentieel wanneer we het hebben over de “perfecte kitesurf bestemming”. Daarnaast moet de plaats liefst ook goede vibes hebben.
Natuurlijk zijn er tal van goede kitesurf bestemmingen die aan alle checkboxes voldoen. Van het afgelegen Boa Vista tot het comfortabele Bonaire, tot aan het wind capital van Europa genaamd Tarifa.

kitevakantie bonaire actie
kitevakantie bonaire actie

Hoe ver wil je gaan voor de perfecte kitesurf bestemming?

Europa

Wil je op kitevakantie maar wil je niet ver reizen?! Dat is niet erg want Europa heeft zon, zee en niet te vergeten wind. Pak jouw boardbag alvast maar in! Goede bestemmingen zijn Tenerife, Montenegro, Spanje, bijvoorbeeld Tarifa of Fuerteventura, Sardinië, Leucate in Frankrijk en Paros (Griekenland).

Wereldwijd
Ben je bereid verder te reizen? Bekijk dan in welk continent jij je kiteheart het beste op kunt halen! Is dat Noord Amerika met het groene Hood River of het tot de verbeelding sprekende Hawaï (waar in 1996 al de eerste kitesurfwedstrijd georganiseerd werd)?

In Centraal Amerika kunnen wij Costa Rica aanraden. Daarnaast is Mexico (Baja California) ook een bekende goede spot voor de wintermaanden. In Azië is Sri Lanka (Kalpitiya of hidden gem Mannar) te gek. In Afrika is Marokko met het windzekere Essaouira en Dakhla heerlijk. Het Zuid Amerikaanse Braziliaanse Cumbuco en Ilha do Guajirú zijn tot slot ook top-notch bestemmingen die volgens velen perfect zijn!

Hoe filter je welke kitesurf bestemming perfect is voor jouw volgende vakantie?

Wij hebben op onze website diverse filter opties toegepast: van niveau (beginner tot wave of gevorderd) tot seizoen (wil je weg in de winter of juist in de zomer?) en reisgezelschap.
Zit de perfecte kitesurfbestemming hier niet tussen? Bekijk dan ons blog artikel met een overzicht van windzekere bestemmingen voor iedere maand van het jaar.

the Kite Finca Q&A Isla Canela
the Kite Finca kitesurfspot Isla Canela oktober 2020

Voor kitesurfers door kitesurfers

Ben je op zoek naar een bestemming buiten de gebaande paden, op niet al te ver reizen/ rijden welke perfect is voor diverse disciplines: van beginners tot foilers en freestyle/gevorderden?
Dan is the KiteFinca een kleinchalig rustiek guesthouse opgezet door kiters, wellicht de perfecte kitesurf bestemming!

Hoe wij de perfecte kitesurf bestemming in Zuid Spanje hebben gevonden

the KiteFinca is ons nieuwste project (najaar 2020). We hebben deze bestemming gevonden in de zomer van 2020. Hoe we deze parel hebben ontdekt?!
Veel reizen, veel kijken, geduld een open mind en natuurlijk zelf uittesten en proberen. Dat zijn de ingrediënten voor het toevoegen van bestemmingen aan de Outbound Website. Doordat we sinds 2014 aan het reizen zijn en werken als kitesurfreisagent hebben we veel ervaring waardoor we duidelijke ideeën hebben over wat past bij welk type reiziger.
La Redondela in Zuid Spanje vonden we relatief toevallig. Vanuit Tarifa gezien, gingen wij op zoek naar (vlakwater-)spots die een stuk minder druk waren. Een van de plekken is Isla Canela waar de Spaanse Kiteboardcup gevaren wordt. En, dat bleek niet voor niets. Het omliggende gebied is rustiek en untouched. Perfect voor het opzetten van een eco-friendly kitesurf guesthouse. Maar daarover lees je meer op de website van the KiteFinca en op de instagram pagina van dit kleinschalige guesthouse.

Kitesurf vakantie zuid Spanje spot Isla Canela bij the Kite Finca Huelva
Kitesurfspot Isla Canela bij the Kite Finca Huelva

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

  • Hidden
  • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!