Alleen op kitesurf vakantie

Wil je alleen op kitesurf vakantie? In dit blog behandelen we een aantal zaken die handig kunnen zijn om rekening mee te houden bij het boeken van jouw “solo kitesurf vakantie”!
Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen óf wil je dat iemand een vakantie voor jou regelt omdat je zelf door de bomen het bos niet meer ziet?! Huur een kite travel agent in!

 

Alleen op kitesurf vakantie:
#1: Hoe & Waar ontmoet je gemakkelijk andere kitesurfers?

Sommige mensen zijn bang dat ze geen aansluiting zullen vinden, wanneer ze alleen op kite vakantie gaan. We zeggen niet dat die angst verre van reëel is. Maar er zijn bestemmingen waar dit gemakkelijker gaat.
Het kan handig zijn om rekening te houden met de volgende aspecten:

 • Volpension / logies&ontbijt
  Eten verbindt. Je bent allemaal op hetzelfde moment in dezelfde ruimte, maakt gebruik van het buffet. Samen ben je stoked over de wind die waait of de verse pannenkoeken die op jullie liggen te wachten.Voorbeeld locaties: de hotels in Dakhla, Dit hotel in Brazilië, de locaties in Spanje (Tarifa en Huelva (guesthouse the KiteFinca) en in Sri Lanka.
 • Party / ga-je-mee-naar-de-beach-bbq
  Het kan nogal schelen of je aan een super rustige lagune verblijft, met slechts een handje vol hotels, of in een dorpje zit met gezellige cafés, barretjes of een toffe surfclub.
  Op Boa Vista hebben we bijvoorbeeld een samenwerking met een toffe school waar ze vaak toffe beach BBQ’s organiseren met emmers mojito!Andere voorbeeld locaties die je bij ons kunt boeken: Kalpitiya (Sri Lanka) met gezellige feestjes en andere groepsactiviteiten en Dakhla Attitude (Marokko) organiseert vaak activiteiten in de avond in de bar. De feestjes in Cumbuco kunnen ook heel gezellig zijn trouwens – ook als je alleen op kite vakantie bent! Verder weten we dat Kaapstad (Zuid-Afrika), Jericoacoara (Brazilië) en Tarifa ook heel gezellig zijn.
 • Groepsreis kitesurfen
  Ja, super voor-de-hand-liggend. Maar daarom niet minder waar! Door aan te sluiten bij een groepsreis, ontmoet je gemakkelijk mensen. Wij doen ook enkele groepsreizen per jaar, wanneer we zelf op locatie zitten nodigen we graag mensen uit om samen met ons te gaan kitesurfen.
  Volg ons op social media om op de hoogte te blijven! Op facebook maken we vaak evenementen aan en in onze instagram stories promoten we behalve onze groepsreizen, ook kortingsacties van onze partners (hotels en scholen).

 

Alleen op kitesurf vakantie:
#2: Hoe zorg je dat je niet veel duurder uit bent?

Veel accommodaties rekenen een bedrag per nacht, ongeacht het aantal personen dat in de kamer of accommodatie verblijft. Dan kan het dus duur, uitvallen als je in je eentje voor jouw kitesurf vakantie zo’n accommodatie boekt. Gelukkig houden de meeste aanbieders wel rekening met alleen-reizigers. Zo betaal je bij de hotels in Dakhla op basis van bezetting ook in Spanje betaal je extra voor een extra persoon in jouw kamer en maakt het dus wel degelijk uit of je met 1, 2 of meer personen komt.

Graag willen we nog even benoemen dat veel scholen vaak trips en downwinders organiseren! Super goed om bij aan te haken; gemakkelijk mensen leren kennen én kosten splitten!

Tot slot: Bij the KiteFinca (Spanje) gaan de hosts vaak mee naar het strand en helpen ze je met landen-/ launchen en adviseren ze je spots waar je gemakkelijk andere kitesurfers kunt ontmoeten.

kitesurfvakantie alleen

Alleen op kitesurf vakantie:
#3: Hoe kom je met like-minded mensen in een accommodatie?

Soms is dat even zoeken! Want veel appartementen op AirBnB bijvoorbeeld, verhuren niet een enkele kamer maar alleen het hele appartement. Daardoor komt het vaak zo uit, dat je alleen in de accommodatie zit. Niet echt gezellig 😉
Wij hebben een aantal accommodaties waarbij je de gemeenschappelijke ruimten zoals woonkamer en dakterras deelt met de mede reizigers. Wel heb je het comfort van een eigen slaapkamer.

Tarifa & the KiteFinca (Huelva, SP) zijn goede voorbeelden hiervan. Beide locaties hebben ook een gezellig dorp met veel barretjes, restaurants en cafées. Meer voorbeelden? Drop een berichtje onder deze blog en we geven je graag meer tips!

 

Goedkoop naar Spanje vliegen/ vliegticket prijzen checken

Nieuw 468x60
 

Zoek

Neem contact op met de kitetravel expert

Vrijblijvend meer informatie, of een offerte in een paar klikken

 • Hidden
 • (vul je mail adres of telefoonnummer in)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar gaat jouw volgende kitesurfvakantie naartoe? Ontdek kitesurfbestemmingen over de hele wereld!