Dakhla: De stad

Dakhla Stad

Mijn ervaring, toen ik voor de eerste keer in Dakhla was (lees: Op het vliegveld en in een 4×4 transfer-auto naar Attitude) zou ik als volgt beschrijven: In Dakhla Stad zie ik niet wat ik ergens had bedacht en dus verwacht: Witte huizen, veel leven op straat, mensen in lange gewaden… Door het lezen van reisverhalen en het bekijken van foto’s ontwikkel je blijkbaar toch een verwachtingspatroon 😉 ik zie eigenlijk niets en het doet een beetje verlaten aan.


Ik besluit de stad Dakhla te bezoeken.


Wanneer je bij Dakhla Attitude (of bij één van de andere camps bij de lagune) zit, ben je ongeveer 30-45 minuten verwijderd van dit stadje. Omdat ik gebruik heb gemaakt van de airport transfer (gratis) heb ik geen eigen vervoer. Om bij het stadje te komen, heb ik een taxi nodig. Ook kan ik mij aansluiten bij één van de excursies die Attitude vrijwel elke week organiseert. Ik doe dit laatste.


We gaan met een kleine groep de avondmarkt bezoeken. Ook hier moest ik mijn verwachtingen bijstellen. Natuurlijk zijn er traditionele producten en is er eten zoals heerlijk bladerdeeg- of dadelgebak (alle zoetigheden uit Marokko zijn wat mij betreft aanraders. Zelfs de mierzoete thee). Er zijn ook veel lakens uitgespreid op de grond met daarop tandpasta, haargel en andere verzorgingsproducten.
Na de avondmarkt eten we wat in een restaurantje. Een grote ronde tafel met een ronde bank eromheen. Niet heel handig als je naar het toilet moet tijdens het eten en je ergens midden achterin op de bank zit 😉 . Het eten is er prima, het merendeel van ons besteld traditionele tajine met lam (in dit geval een stoofschotel met couscous en lam).

Het bezoeken van Dakhla stad is een leuke ervaring die ik iedereen aan kan raden, maar mis je de tijd/ zin om dit te gaan doen omdat je te stoked bent en te druk met kiten (en andere sporten en activiteiten) bij Attitude? Maak je hier dan vooral niet te druk over en blijf lekker bij de lagune (dat deed ik ook de eerste keer).

Geef een reactie

Note: Reacties op deze website reflecteren de mening van hun auteur, niet die van Outbound Kitetravel. Hou het alsjeblieft beschaafd. Wij behouden ons het recht om reacties zonder uitleg te verwijderen.

Jouw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*